Види сега, тостот и помфритот не ги броев. Не ни е од храна, ова што јадеме е полно витамини од А до З. Кркни б6 . И мене ми течат солзи од што ми се спие, ама до врат ми е се. Плива ја збогатив, што Гастали им искупив. Ај ја знам од што, ама маж ми не знам што му е со киселините. Синдром Кувад (синдром на бремени мажи) може.
Јас сум полуисправена и ми годи. Пробај. Убаво си се накркала, може ќе не викнат да асистираме за некое трудничко мени наскоро, али без кечап и мајонез не знам, тешко ќе поминеш) Овој синдром е вистинит, потврдувам исто и кај мене
Добро е, значи не ми се причинува. Заедно ни растат мешиња, исто кркаме, Гастали делиме, кичма не боли, трема пред контроли, некогаш испади како во климактериум ... Романтики.
Женски мислам дека ми се руши водењакот некаде периферно. Почуствував слаби менструални болки, притисок од бебе и некој звук како цревата кога кркорат и одеднаш ми потече нешто топло ама во мала количина. Станав гледам гаѓите водени, ама не толку мн. Се измочкав и сменив нови сега и тие ми се влажнат. Можно е да е тоа тоа. Да одам веднаш или да почекам да следам ситуација да не паничам. Сега не ме боли ништо ама си течи по малце. Ајде и јас да се олеснам.
Веднаш на доктор. @mariz ја имаше истата ситуација. Може да се часови во прашање до гушкање со бебе. Со лесно
Мила оди на доктор нека де видат и со лесноо Јас почнав да спијам навечер за голема радост Од кога се преселив спијам како јагне. Како ми се јаде бурек и некој тост ама немаа,вчера за малце ќе ме оставеа во болница да го следат шеќерот Многу шашав шеќер имам ќе ми се качи 8 или 9 и за 20 мин 5,незнам што ќе биде а терапија им е ризик да дадат нагло ми паѓа.
Мене ми рачунаат според тоа колку килограми сум имала кога останав бремена. Стандард тежина имам 62кг. А останав бремена со 59кг. Сега сум 65кг. А сум 5 месеци, во првите три месеци воопшто не се здебелив, бев 59кг константно. Ми рекоа дека е во ред вака ако продолжи... Нема да ме стават на режим сега практикувам да јадам повеќе зеленчук и овошје, оти ќе се направам движечко ќофте
Ке ти ја проверат сега со едно тестерче (зависи кај раѓаш). Јас 36ч после првото протекување се породив, со лесно