Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Денес бев на цтг, 37ма недела сум. Докторот што ме гледаше ми вика нема потреба пак од цтг ако не те фатат болки до термин дојди на терминот за породување на преглед. Нели се оди на цтг почесто? Бар јас така знам

2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Zavisi toa go odreduvaat dr ne e kaj site isto

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    35+4 сум и јас а од понеделникот вечер сум со благи менструални, бев и на матичен но ниту вагинално ме виде ни па на цтг ме пушти, болки ми рече сум имала од исцедокот и ми даде вагиналети. На ехо ме виде рече се е во ред, а мене се ми се чини дека за брзо ќе биде.
    Туку да ве прашам како оди процедура ако сакаш да си сместена во апартман на државна конкретно Охрид ако знае некоја и колку е од вечер?

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.933
    Допаѓања:
    77.541
    Се оди почесто (бар еднаш неделно до раѓање од 36та) на цтг за да се следат и откуцаите на бебето повеќе, не поради контракции и болки само. Незнам зашто така ти рекол, каде ке се пораѓаш? А ехо ке правиш до крајот? За тоа ти рече нешто?

5. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Во чаир ќе се пораѓам, не не апсолутни ништо ми рече само демек на 2 недели се праи цтг ама пошто ќе сум била 39та и некој ден да сум одела на последниот термин, ама тешко дека ќе сум стигнела до тогаш дека постелката била зрела. Со првото дете цтг правев на 4-5 дена така ме викаше докторката. Сега останува да си чекам само.

6. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Кај кој доктор беше Сандриче? И јас имам зрела постелка уште од 37+6.
    Јас сум 38+2 и мене ми рекоа на една недела ЦТГ ... И мене ми беше чудно. Со оглед на тоа што сум веќе во 39-та влезена очекував почесто да биде, но не...

7. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Кај Георгиев бев денес, баш сум на мисла сега што да правам.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.933
    Допаѓања:
    77.541
    Постелката па никаква врска нема со цервиксот. Мене и двете бремености ми беше зрела порано (од кај 36та веќе 2,3ти степен), а одев преку термин, надносував... зашто грлото на матката не ми пушташе. Оди поубаво бар кај матичната еднаш неделно, мора да се следи и плодова колку има... нз не ми иде 3нед да те остават без цтг и ехо, ако одиш до термин секако.

9. Snowhite2

Snowhite2 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    258
    Jas sum 36 nedela, vo ponedelnikot bev na ctg i mi rekoa posle 20ti da se javam pak

10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Бев на гинеколог, за да не паничите во иднина ако имате ваков симптом во кој едното стапало е потечено, боли и е жешко во бременост е синдром на натиснато стапало. Од тежината, несоодветни обувки без специјални влошки доаѓа до оваа појава.
    Тромбозата е нешто друго треба да ја имате во генеза и да ве боли од колено надоле.
    Секако по илјадити пат во овие 29 недели мојата омилена реченица : Не се секирај нормално е.
    Јас ветив до крај на бременост светот да се сруши не одам на лекар освен на закажаните термини, оти се е нормално во бременост. А сум 0% паничарка ама кога слушам други ќе се акам по ординации.

На Lolipop23, Ѕвездички, Charlotte* и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.104
    Женски ќе ми објасни ли некој како се мери цервиксот на матката,вагинално или?И од кој месец,или нема правило.
    Мене до сега никој ништо ми нема кажано во врска со тоа ,само дека се е во ред на прегледите ама сега оти се запишав јога и малку се подзамислив,па совет ако може?

12. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мене ми го мереа секогаш со вагинална сонда, некаде после 20 - та недела од бременоста.

На Bella* и Ringishpil_ им се допаѓа ова.
  13. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Мене вчера ми мереше цервикс со ехо на стомак,не вагинално. Чим не спомна ништо,рече се е во ред ќе почнам и јас со јога,само чекав прегледот да помини

На Ringishpil_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.104
    Значи и абдоминално се мери,може до сега ми имат измерено ама не ми кажале ако било нормално ,ама вагинално не ми мереле до сега освен што последен пат бев гледана вагинално во 8ма недела,ама штом не ми кажале ништо тогаш да не си правам филмови само јас и онака сум активна нон стоп во движење ама сакав и со јогата да си почнам пак.
    Фала на советите ❤

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Во спиење се вртам некако на десна страна и кога ќе станам се ме боли.
    Минатата недела јајникот и кичмата, сега десната нога од колк надоле. Ваљда е нормално.
    @FreeMind и јас како тебе веќе за се живо викам дека е нормално, зошто во спротивно јас ќе бидам ненормална.

На @Verba и FreeMind им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Ќе ти го мерат после 20та недела, некаде кај 24та мислам прв пат слушнав димензија колку е. Еве сега на последниот скрининг 28+5 втор пат слушнав цервикс.
    Вагинално се мери, претходно со рака ќе проверат какво ти е грлото на матката.

Мила ќути си и трај си се е нормално, улави не прават по ординации ако се пожалиме од нешто. Вака трај до крај еве ние меѓу нас ќе се бодриме. Те боли колк? Нишо бе нормално. Ногата како да ти отпаѓа? Де де ништо нормално е. Не спиеш? Еми тоа е таа бременост.

Последна измена од модератор: 8 ноември 2018
    На Marija 84, NNA, Charlotte* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Девојки прееска приметив малку густ исцедок како бело на гаќите како и секогаш само по густ мислам дека немаше мирис се избришав со тоалетна па од таму излезе повеќе..36+1 сум дали е нормално..

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ај и овде да прашам, дали е нормално да се појават болки најдолу на рбетот, кај опашката, уште во 12 недела од бременоста?

19. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    24+0 сум, досега ми нема спомнато цервикс и не сум гледана вагинално..утре ке појдам на контрола може ке каже нешто :?:

Во кичма имам од како останав повремено ама таква болка немам доживено освен кога паѓав како мала( сфатив дека се збори за коската на гз? )

20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Па одма над задникот, ни јас не знам како да ја опишам или именувам. Еве читам нешто по странски форуми, па утре ќе одам и да прашам на лекар, ама се надевам дека бебуш си прави место и дека не е ништо страшно.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.