Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Епа кичмата е, според мене ништо страшно стомакот оди напред и мора да боли кај некој порано кај некој покасно.

На NNA и maja8 им се допаѓа ова.
  2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @maja8 Нормално е. Цела бременост ги имав тие болки и уште траат во 36 недела.

На NNA и maja8 им се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Абе знам дека е нормално понатаму, ама се прашував да не е рано уште сега.

4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    И јас ги имав уште од самиот почеток. Понекогаш дури како вклештено нешто позади во кичмата да ми е,секое движење болеше.

На srekice, NNA и maja8 им се допаѓа ова.
  5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Вие што сте понапред од мене кога и да ве читав што ве боли,дали киселини,дали секрети си викав е мене не ми е ништо де,супер.. Почна потешка храна да ми смета. Денес плешките не да болат,корнат. Болката ми се шири кон целиот грб. Од утре 26та. Времето брзо минува..

На FreeMind и Charlotte* им се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    Тешкото допрва иди :P после 32-33 недела е најјако ]:) ама нека ни растат бебенцата др се се издржува :D

На Bella*, FreeMind, Charlotte* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Кој лекар те води во Охрид? И мене ме интересира апартманот како оди процедурата. А дали сте информирани за лекарите од Скопје што доаѓаат во Охрид?

8. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Не сум била два месеци баш од кога почнаа да доаѓаат од Скопје ама ги фалат дека се добри, инаку одам кај др. Мимоза и се надевам ке се погодам со неа и за породувањето, од Понеделник планирам да одам на цтг кога ќе е таа па да видам да се договориме. Ако добиеш информација за во апартман како е пиши, мене ми е најповеќе за посета да може да ми дојде синко

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Женски, ниту во прва ниту во втора бременост не ми мереле цервикс ;)
    Ако сѐ е во ред со бременоста не си ставајте на мисла непотребни работи и прегледи. Во втората бременост (која беше скоро) не направив ниту едно Цтг.
    Слушајте си ги докторите што ве следат.

На fana, Ringishpil_, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    И се јавив на матичната и кога и кажав што чуствѕвам ми рече оди право у болница можно е да се контракции почетни и ме испаничи цела бидејќи у Велес немаме доктори во болница па ми рече да одам во Ремедика кај Др.Хаџи Лега бидејќи и пред тоа одев кај него на контроли. Бев кај него он ми измери само вагинално грло на матка ми рече дека ми е супер 35.9 беше и ме прати на електромиографско иследување-EMG за контракции на матката ама немаше ништо и ми рече да земам утроестан по 3 пати магнезиум по два пати ако имам болки и парацетамол да пијам и чај од брусница ако не ми поминело за два три дена да одам за бубрезите да проверам песок да не сум имала. Сега само така ми е здрвена половината се плашам уште ама се надевам у ред дека ќе биде

На Ringishpil_ и NNA им се допаѓа ова.
  11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    Не би рекла дека се непотребни прегледи. Ако не го измерат цервиксот како би знаеле дека дошло до негово скратување и дека треба мирување, ако не го измерат како би знаеле дека недај боже дошло до фунелинг и треба серклаж? Затоа и настануваат предвремени породувања од тоа што многу доктори се немарливи слободно ќе кажам. А, симптоми не ни има кај голем дел. Ако нешто може да се спречи зашто да не се спречи, неколку секунди е мерењето цервикс и не, не боли.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Муабетот ми е не треба сами да си бараме некаков преглед, докторот е тој што треба да процени што треба да прегледа и на какви испитувања да нѐ прати освен тоа што е задолжително.
    Непотребен стрес си прави секоја трудница читајќи ги форумиве. Затоа сакав да кажам дека не секоја трудница е иста и ѝ се прават истите прегледи.

На Emilimi, fana и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    Се согласувам дека не секоја трудница е иста, но на секоја може да и се случи тоа, нема ограничување во години, предходни бремености, баш на било кој може, затоа мерењето цервикс треба да е основен преглед како што се брисевите скринингот пример, се со цел да се случат немили настани. А, знаеме нажалост какви доктори има некогаш треба сам човек да им спомне за да им текне дека треба нешто да прегледаат.

На srekice и Kitten им се допаѓа ова.
  14. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    И јас мислев така.
    Кај двајца одам паралелно.
    Минатата недела со болка во јајник континуирана бев на ургентен во Систина, случајно се погоди Димчев.
    Кога ме праша колку ми бил цервикс, му одговорив дека појма немам, виде дека негов колега ми мерел само абдоменално и се чудеше како е можно никој да не измери вагинално.
    А се работи за близначка бременост. Во 20та недела абдоменално пишува 43цм, а сега кога измери он 25та беше 36,4.
    Епа има разлика. :)
    Од сега има секој преглед да ми мерат и оро да играат.
    За вагинално не влегуваат со сонда којзнае колку, само на почетокот.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ти си со близнаци, и треба да мерат :)

На Charlotte* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Леле душичко.. стресови се знам.. знаејќи ја првата бременост па затоа сега се сакаат да си провериш, ама гледаш немало знаци за предвремен,не мисли на тоа еднаш се случило не значи дека пак ке се случи,мене не ми паѓа на памет предвремено активна е ептен и болките се јавуваат само кога не ми годи положбата .. дај боже да е се во ред и кај тебе и да имаш лесна бременост. Гледај колку можеш по опуштена да си бебето осеќа се..:hug:

На NNA, Viki tonci и an4ii им се допаѓа ова.
  17. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Оо па дали осеќа душиче кога ми рече така матичната ја мн испаничив незнам патов велес скопје мислам цел век ми беше и бебче кога почна да мрда чуставуваше и тоа дека ја сум вознемирена..сега само здрвена ми е половината др болки немам а може и од страв се стегам сега па затоа само дај боже се да биде у ред кај сите да си гушкаме бебиња наскоро :l:

На NNA, Ringishpil_ и Eni.r им се допаѓа ова.
  18. Elinora

Elinora Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    550
    Здраво феминки, сакам да прашам дали имала некоја од вас искуство во тек на бременоста да се појави намален хемоглобин.. До сега крвната слика ми беше перфектна, железото и останато но на последната контрола докторот малку ме загрижи за хемоглобинот, па сега и маж ми треба да испита крв да видат како е кај него.. Ве молам за совет, се е добредојдено. Поздрав

19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    Кај скоро сите трудници се намалува и хемоглобин и железо мене на 106 ми падна, па се пијат лекови за покачување и така натака :) не е страшно, нормално е.

На Elinora му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elinora

Elinora Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    550
    Какви лекови имаш пиено? Мене ме исплашија со тоа што ми кажаа дека намален хемоглобин може да му наштети на бебето и дека доколку и кај маж ми е исто ќе мора да стравуваме додека не се породам и не видиме дека е се во ред