Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.696
    Допаѓања:
    5.021
    Абе жена нестрплива што да се прави :lol:

На Emilimi, Meckicja и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Иста бев и јас :lol: премногу сакав да го осетам бебушот па секоја недела пишував тука дека сеуште чекам и многу се нервирав, но на крај оставив само да почне кога сака и еве сега се дружиме, дај боже поскоро да си осетиш :)

На babydust и flower55555 им се допаѓа ова.
  3. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мене ми се доста болни коа ги ставам, ама среќа не трае повеќе од 15тина секунди. Јас од понеделник 32ра, искрено не разбравав зошто точно ми ги даде, не знам што ми кажа дека некој праметар ми бегал малку па превентивно да ставам па ќе видиме. На наредна контрола планирам да се распрашам се точно. Тогаш неспремна бев со прашањаа

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ваков инат само од полудени хормони може да се создаде, ги направив!
    Бујрум.
    9D694CBB-C99A-4295-B277-97107EB6AF27.jpeg

Сега одам да легнам не можам на нога да стојам :)

На ajaja95, Happyinlove, Nina 2014 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. 789_angela

789_angela Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    55
    Мешиња...да ве прашам дали пешачите и колку. Јас сум 22 недела и дневно по 4 км пешачам....па се мислам да не претерувам малку...иако убаво се осекам, ама сепак. А докторот не сум го прашала, зашто ми е страв од одговорот, а зависна сум од шетање ☺

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Најинтересни се коментарите од страна :D
    Не си земај здраво за готово, докторот ќе каже кога си при крај.
    Мене колешка на работа ме убедуваше дека носам машко поради формата на стомакот, а веќе двајца доктори потврдија тогаш дека е женско. Ама што е наука пред бабини деветини, зарем не :lol:

На Корнелија, NNA, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Блазе тебе камоли јас да можев да пешачам, одвај 2 км на ден поминувам од мрза. Препорачано за трудници е да пешачат за полесно да се породат, само ако од д-р е кажано да се мирува тогаш треба мирување, ако не пешачи колку можеш ама побвно и со паузи :)

На NNA и 789_angela им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ако немаш проблем со стврднување на стомак во тие недели пешачи колку што можеш повеќе. Пешачењето е најубав спорт во бременост заедно со пливањето, ќе ти го регулира крвотокот, а со тоа и притисокот.
    Самиот организам ќе ти каже кога е доста. До некаде 28 недела не би требало да имаш проблем. Први се стапалата кои страдаат.
    Купи си добри патики, никако конверс.

На 789_angela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    17.641
    @AlicaInWonderland @Viki tonci
    Јас сум 35+5 недела кај мене не беа толку страшни димерите беа на граница ама бебето заостанува за некои 300 грама, мешето за две недели и нешто,па по препорака на гинекологот треба десет клексани да примам.И мене не ми се рузикуваше па се договоривме со трансфузиологот да видиме како ќе биде.Ми рекоа поткожно да ги ставам во рака и секој ден во исто време.Гледав читав маж ми сега ми стави и се надевам не грешиме нигде не беше така страшно.Искрено се разочарав кога видов дека бебчето малку заостанува а протокот си е се ок.Се надевам ќе издржиме и бебуш ќе потпорасне уште.

10. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Јас тоа тегнење го почуствував мината недела кога пешачев или пред да заспијам некогаш ама тоа го препуштив на мускулите и лигаментите на матката заради ширењето а ете можеби било тоа а еве и денеска некои сензации долж матката ама си велам беба расте си прави простор,не секоја болка е лоша нели ❤

На paleska3, flower55555 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  11. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Душо не се нервирај, и јас бев исти случај, само плачев,... Па си родив дете 3400 гра а, здраво живо... Ништо не се знае до крајот на бременоста

На FreeMind, simona_baby, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    @FreeMind абе се ставаат ли вакви слики во 9 навечер во тема на трудници ;(

@simona_baby и кај мене има некое заостанување од една недела, незнам точно каде, па затоа и мене ми ги даде. Немај гајле, ќе издржиме и ќе биде во ред :) јас сум сигурна дека ми ги ставаат правилно дека ми ги става сестра на гинекологија, ама бааги ми се болни мене, а гледам никој се нема пожалено дека го болат. Али ај, ми е гајле, само да биде се во ред, се трпи

На simona_baby, ***Bony*** и NNA им се допаѓа ова.
  13. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    176
    Да Ви се пофалам :D се дотерав и излегов во кафана на музика ]:) да да со стомачево со двајцава синови во 32 +5 недела и маж ми под рака ме видоа луѓево :P си испив една чаша вода и станав си отидов дома :D почна главата да ми трне, мачнина ми дојде малаксав ...... не сум нормална :^) дома од панелката се гушам стомачето ми се стврднува, киселини ми идат а отидов во кафана .... а таму загушливо многу љуѓе дим од цигари храната мириса ..... ајј бременост :D

На FreeMind, ***Bony*** и Charlotte* им се допаѓа ова.
  14. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Несакам некој погрешно да ме свати ама мислев и претходно да пишам, многу често се спомнува во групата за јадење кој што јадел или напрвил. Јас не се сомневм дека сите сте одлични домаќинки ама ако може барем да не се спомнува тука, тргнувам од мене јас сум многу стрвна во последен период а верувам дека има и други како мене. Пак ке кажам некам да ме свати некој погрешно ете немора и да се практикува ова што го пишав, јас имав потреба само да кажам сендевам ке се сватиме :$
    Имајте убав сон мешиња ние веќе наниме :* :)

На Ygritte, NNA, flower55555 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    Озбилна си?

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Кога пишував тука со првата бременост беше “забрането’’ да се збори и да се става слики од храна. Ја разбирам Бони, ете и мене ми се пријадоа кифлички кога ги видов оние на FreeMind, среќа имав во замрзнувач па си ги подгреав во микробранова. :lol: Кој не е стрвен не знае колку може да ти припадне кога во ниедно време ќе ти се пријаде нешто. :tmi:

На eli25, bella.s, ***Bony*** и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    А со темата "Фемина Инстаграм" што правиме? :D
    Ако ти се јаде нешто, врзи му на маж претсилка и затвори го во кујна нека учи.

Последна измена: 10 ноември 2018
    На Minnie 1 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Тоа е инспирација да влезете во кујна и да направите.
    Патем стрвноста и брменоста се бабини деветини и на никој ништо нема да му се случи ако сака да касне нешто, а нема во моментот. Никаква поврзаност, наука или истражување нема. Така да :)

Добро утро на сите сум спиела цела вечер и какви соништа ми дојдоа...бебето си го повивав цела вечер. Ми дојде језиво, повторно соништата на сцена.

На Marija 84, Minnie 1, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    За инспирацијата во кујна да не збориме :D секој ден киснам во кујна и спремам различни специјалитети, морам мм е голем гурман и мерак ми е кога му готвам :) а за бабините деветини може и си во право незнам сеуште немам искуство чисто пишав затоа што обично пред трудници не се ни праве муабет за храна или секој те нуди нешто да си каснеш :D

Како год добро утро и од нас, бевме на работа завршивме и сега одиме пак да одмараме :)

20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добро утро и од нас две :):):)бебка цела ноќ мрдаше и воопшто не спиев, тек сабајлево сум заспала.... И јас се согласувам со FreeMind дека храната нема врска со бременоста и многу се нервирам кога ми нудат јадења секакви а јас не чувствувам потреба да каснам .... :)убав ден идни мајкички:inlove:

На NNA, Happyinlove и FreeMind им се допаѓа ова.