Дааа ако ме прашуваш за стрвноста баш пишав пред некој ден ако на почеток не јадев ништо сега јадам за тројца мм се чуди затоа што не е типично за мене ама од маса не станувам, уште недојадена веќе мислам на следното што би го јадела и така си заглавувам на маса по цел ден баш чекам да направам крвна слика да видам како е сега
Јас ги осетив некаде во 17-18 недела како благо мускулно треперење сега бебка е поголема и потешка па веќе се забележува и на стомакот...сопругот не ми веруваше, велеше дека е мало за да почувствува и синоќа кога се облекував за спиење бебка изрази желба да се истегне и вика : "ејјј види го бејби"
Во последно многу кивам ама толку јако што мислам ми се лепи стомакот и пак се врака во правобитна топчеста форма и тогаш чувствувам такво треперење или пулсирање во една точка си мислев бебка е ама си велев да не е рано, ама според ова како ми опишувате на тоа ми личи Како и да е значи се во свое време
Мене па многу убаво ми иде кога гледам храна,не сум стрвна воопшто,си јадам тоа што ми се јаде а ако некој па навалува да пробам како за инает не пробувам. Јас секој ден на фемина инстаграм си гледам,на 24 kitchen... Едвај чекам и јас да ги почуствувам првите движења,рано е уште кај мене 13+5 сум по менструација бебе 1+ беше на скрининг А сабајлево како грло да ме боли и кивам па само да не настинам Гушки за сите
Јас во прво тромесечие ослабев за 2 кг. Сега сум 27 недела ( уште некој ден и влегувам во трето тромесечие) и имам качено 5 кг Исто и јас. Еве 27 сум и + 5 кг
Мешиња, да нема забуни за уринокултура. @monik55 во право беше. Мора прва урина. Најпрво треба да се измиете доле, прв млаз се отфрла, потоа се мокри и последен млаз се отфрла. Сега ми стигнаа резултатите дека е се чисто, па ајде од почеток сега. @Milaаа991 мамичка брзо закрепнување. Кога ќе бидеш слободна пиши како сте со беба .
Ах милата таа. Те сонував синоќа покрај бебето, веројатно од мисли како си. Ајде опорави се па раскажи ни како помина. Ве гушкам двете.
Хахаах се препознав... 24 kitchen си гледам многу. Некогаш ме фака стрв ама ми минува брзо. Честитки! Да сте живи и здрави и двете.
можно е да е од магнезиумот. Јас менувам брендови на магнезиум. И така мислам дека и тоа мис е средува. Ама три пати течна во текот на денот не сум имала. Сега ги пијам на Крка шумечите, и едни кесички на Pharmanova. Комбинирам. Тие од алкалоид кесичките, ми прават течна столица. Пробај смени го магнезиумот, можда тоа ќе ти помогне
Zdravo devojki, sum na pocetok na bremenost...(prv mesec) so invitro. Od Embritransfer pa do den denes seuste imam bolki vo stomak,postojano lezam no koga ke stanam za moi licni potrebi sekogas imam bolki vo dolniot den,ponekogas mi se slicni na menstrualni bolki a ponekogas i nepoznati bolki. Dali nekoja od vas ima iskustvo bidejki na eho mi zakazija za na 19.11. A do togas pijam ester c, premama,utrogestan vaginalno, estrofem,aspirin. Vas sovet ve molam.....
И јас кога прашувам никој не ми одговара па си барам инфромации по странски сајтови. Инаку мене, и покрај тоа што ја следам темава, не секогаш ми стигнуваат нотификации дека некој пишал. Дури си викам зарем е можно никоја да не пишала, и после ако отворам директно на темава гледам дека има 50-60 пораки пишани. Па некогаш се враќам да ги читам, а некогаш не, одам само на последните. И друго, има уште едне куп теми за бременост, прво, второ, трето тримесечје, лекови во бременостр, д димери во бременост, и да не ги набројувам, ги следам сите, но не ми стигнуваат нотификации. Така што ова не е единствене тема, а е сепак најпосетена од трудници. Можеби тоа е причината што не ни одговараат кога прашуваме. Се надевам дека тоа со секретото не е нешто опасно, јас сум 30 та недела, и имам секрет цело време. последниоит брис беше во ред, ама пишуваше нешто Lactobacili - така нешто, а др. ми рече дека тоа е нормално.
35+6 апликацијата вели уште 29дена јас мислам порано ќе биде, бебе притиска турка долу ниско, препони болат, се потешко се движам. Планирам деновиве да докупам ситници од аптека и торбица за мене и за бебе да спремам па нека си стои за секој случај. Ме фаќа паника, а од друга страна неможам да дочекам да ја запознаам малата принцеза и сакам што поскоро да биде. Синко и тој станува нестрплив вика мама ајде нека ја носи дедо мраз дадичка. Уште од сега се топам на помислата како се сакаат, растат заедно Имајте убав викенд, галите мешиња Мислам дека болките на почеток се нормални, се вгнездува плодот, телото се спрема за престојните промени, гледај да не се заморуваш, може да земеш магнезиум, доколку болките се континуирани, неиздржливи или се повторуваат често, најдобро консултација со доктор.
Mene najmnogu mi odgovara toj magnezium so b6 na synergy od nego imam normalna stolica I mi gi smiruva nervite
Да, не реагираме сите исто. И покрај тоа што секоја фирма прави магнезиум, ќе кажам, исти се - ама не се исти Затоа треба да се проба, секоја ќе си го најде сооодветниот магнезиум Ако болките станат интензивни, неподносливи, да појдеш на преглед. Инаку мали болки, повремени и краткотрајни, како грч, како кркорење на црева, така нешто, не се опасни. Не мораш постојано да лежиш, размрдај се малку, (освен ако не ти препорачал лекарот сторго мирување) Јади полесна храна, нешто што ти годи на стомакот. Ако го пиеш аспиринот на гладно, следната доза пробај после јадење, знам дека на некои им се лоши од аспирин, мене лично не ми се лошеше од него. А за суплементи, јас пиев исклучиво тоа што ми препорача лекарот, ништо друго, ништо на своја рака. Шо знам ... шубе ми беше да се напијам било што без да прашам. Ако си имала и пункција претходно, болките се нормални. Ајде со лесно да ти поминат деновите до преглед.