Blagodaram na odgovorot,da so punkcina bev pa mozebi zatoa imam bolki. Bolkite ne se nepodnoslivi taka da mozebi ke cekam do 19ti . Obavezno vo ponedlenik ke zboram so doktorot ...pozdrav
Во врска со магнезиумот што додатно го пиете освен што го има во премама витамините но во помала доза, каков тип на магнезиум пиете пошто јас го имам магнезиум 400 +б6 кесичките на алкалоид што се ама страв ми е да земам пошто гледам дека дозата од групата на б витамини +фолати е речиси иста со дозата на витамини што ја има во премама витамините и мислам дека е многу,малку сум збунета
Со оглед на тоа дека гинеколог ми препиша покрај фемибион витамините да земам и магнезиум ако е од 400 тој прашок едно на ден,а ако земам таблети 2 на ден. Така да ако не ти спомнал твојот гинеколог не земај,не се разбирам многу во тие грамажи и колку на ден се дозволени
Jas zemam I femibion megutoa ako ti e sube zemaj go magnezium I b6 na synergy oni imaat samo b6 a sodrzat 350 ie magnezium
https://acibademsistinababy.mk/dete/10-bremenost/128-simptomi-vo-bremenosta На страната на Систина најдов доста објаснувања за често поставувани прашања на темава.Можеби ќе си најде некој одговор што му треба
Цела бременост не повраќав денес страшни нагони цел ден. Да не е некој знак дека се ближи крајот? Некој со слични симптоми?
Девојки како сте? Јас од утре влегувам во 9та недела, бев на контрола бебе се развива супер, сега наредно на скрининг за 3 недели. Многу имам мака на стомаков најчесто кога ќе станам од спиење и кога јадам а никако да повратам. Бидејќи приватно одам во Систина на прегледи, а таму неможам да земам упат сакам да ве прашам дали може од матичен доктор да земам да испитам крвна група за во 12 недела да ми е спремно. Не ми се даваат пари за тоа да испитувам приватно. Матичнава не ми кажа ништо што треба да испитам само ми рече дојди во 12 недела и пиј фемибион 1 до тогаш.
Можеш да си земеш упат за крвна група од матичен, крвната група ќе ти треба за пораѓање, но не ти тррба за во 12 недела.
кога почнува онака да се осеќа убаво и мажот ми да може да го осети ? некогаш како да ми се познава кога ќе ми мрде на исто место ама многу ретко како да ми се подкрева стомакот
Женски, дали ви отекуваат нозете на тие што сте при крај? 33 недела сум, и во последно време многу ми се отечени нозете кога се враќам од работа, и ме болат. Седам цел ден во канцеларија, со кренати нозе на столче, ама кога се враќам ластикот од чорапите ми е пропаднат во нозете, а баш носам лабави чорапи и комотни обувки. Како да се справам со ова?
Баш пред некој ден читав за првите знаци за зпочнување пораѓај, и да, беше спомнато повраќањето како еден од знаците.
Мој чоек 36та од утре ја почнуваме, исто, сега ми се гади и ми се повраќа, така не јадев сега уште помалку, многу имам и киселини значи мнооогу ваква сум секоја вечер. Мачен бил овај крајов
Заборавив да споменам што не учеа за добро да си пројдат сите симптоми е последни 4 недели да биде нула шеќер диета. На тој начин оние поврзувачки хормони синхронизирано ќе одиграат со сигнали до крај, а исто и ти ќе бидеш активен посматрач до каде си. Ни го дадоа како предлог направени се истражувања дека шеќерот штети во последни 4 недели на овој круг. Може ќе ти значи нешто.
За истово викав и јас сега ја молам да намали Од кај 25 некаде. Сега влегувам во 30та цел стомак го дига и боли. Така да одмарај додека не почнало да биде силно.