Сега гледам дека си пишала, искрено незнам помина година дена непамтам точно да не те излажам, паметам само дека наутро сигурно пиев и тоа после доручек и пополека во комбинација со сок. За навечер нез дали пиев и нез дали комбинирав со вит Ц. Сори
Која недела си . Јас пред да се пораѓам со првото цел ден повраќав и имав мачнини и гадење. Ако си пред крајот можно е со лесно Полна 27 недела . Јас за 2,3 дена влегувам во седми
Обавезно! Носев постојано кога бев надвор цело зимо, особено насабајле рано кога одев на работа, и навечер секако. Скопскиов воздух е сѐ само не воздух
Zdravo na site, vcera stomacnite bolki ne mi prestanaa duri i kicma pocna da me boli pa zavrsiv na dezurno vo sistina. Se pogodi gin.doktorka koja nemase vrska za invitro slucaite i mi rece ako ti se jaki bolkite zemi spasmex forte.so ogled na toa deka ne i veruvav , se plasev da pijam.sega pred da stavam utrogestan gledam deka vloskata ima i kafena boja , mnogu se plasam ...ve molam pisete mi made treba da se ovbratam bidejki mnogu se plasam i ne mozam da cekam do utre da zboram so sestrata Anita od kaj Lazarevski
Добро утро Цела ноќ се будам,многу ми е затнат носов па во спиење и грлово ми се сушеше. Друг симптом немам, него некој лек за да отпушам нос ?страшно ме нервира
После 28та ќе ти стане подобро Дотогаш лек тешко, а можеш да се обидеш со оние спрејчиња аква маква морска сол.
Доколку си во рана бременост,одма оди во систина ли ремедика каде што мислиш,ке кажиш и дека си инвитро со болки мораш да примиш и прогестерон според мене. Јас 7 недели го примав покрај дабростонот. Само не се плаши,биди опуштена и оди што побрзо
newyear2015 Zdravo na site, vcera stomacnite bolki ne mi prestanaa duri i kicma pocna da me boli pa zavrsiv na dezurno vo sistina. Se pogodi gin.doktorka koja nemase vrska za invitro slucaite i mi rece ako ti se jaki bolkite zemi spasmex forte.so ogled na toa deka ne i veruvav , se plasev da pijam.sega pred da stavam utrogestan gledam deka vloskata ima i kafena boja , mnogu se plasam ...ve molam pisete mi made treba da se ovbratam bidejki mnogu se plasam i ne mozam da cekam do utre da zboram so sestrata Anita od kaj Lazarevski[/QUOTE] Ако си покриена со терапија само лежење сега, и секако јави се на др.Лазарески мора да е достапен секогаш барем за совет. И јас сум инвитро и мене на почеток ми се јавуваа болки и кафеав исцедок секогаш се јавував кај др.за да се смирам. Се додека се работи за кафеав и слаб исцедок не се плаши, а болките се нормални барем во првите неколку недели кај мене, заради целиот процес и промената Ајде со лесно да е до крај да биде се ок
Девојки ми рекоа утрогетан по 600 мг на ден да ставам вагинално поради болки иако немам крвавење и ставам наутро наручек и навечер пред спиење. Сеа утрово кога за да ставам ми испадна цела капсула ама скоро ич не стопена од ноќеска што ја ставив си викам да не е многу количина па шо не се растопила зш цела ноќ лежам само утрово станав за у вц и го секнев носот ама немаше ниш да истече од капсула кога се бришев кога после за да ставам ми испадна скоро цела не растопена ?(ИЗВИНЕТЕ ЗА ВОА ВАКА ШО ОБЈАСНУВАМ АМА НЗ КАКО НА ДР НАЧИН) Ова ми е прв пат да ставам по три пати ама и малце носов ми е затанат и го дувам дали шо кога дувам па ваму истекла цела нз шо да направам ме фана паника. Зш да не се растопи лежев цела ноќ у мене дато у ред на апчиња ја ставам длабоко како и секогаш и нз зш испадна скоро цела и ја стискам и како пластика тоа стои а од неа истекува течност.Инаку сум 25 недела
Odi pobaraj da te bocnat progesteron depo ili ako sakas jas ke ti ja ja pisam email addresata na lazarevski
Не се плаши, и јас ставав по три , не е дека е многу може капсулата нешто не била во ред ако ти се повтори земи др пакување
Вечер ќе имам гости,дали смеам да се напијам чаша пиво? Поради тоа што примам клексани па незнам дали смеам, душа ми изгоре за чашка пивце...
Малку сум загрижена. 37+2, веќе 2~3 дена слабо ја чувствувам како мрда. Не дека воопшто не се појавува, но не како порано ептен активна. Во.петокот бев на цтг ми рекоа забележуваат слаби контракции, но да се јавам пак за 10тина дена. Не знам што да правам
Сакам да прашам дали ако бебето кога мрда го чувствувам само од папокот надоле значи дека ниско го носам ? Скоро 27- на недела сум и досега ретко кога го имам почувствувано горе над папокот .
Јас пред некој ден купив Isomar спреј за нос. Ми помогна многу. Распрскувачот е подобар отколку на другите спрееви со морска вода.
Ако си покриена со терапија само лежење сега, и секако јави се на др.Лазарески мора да е достапен секогаш барем за совет. И јас сум инвитро и мене на почеток ми се јавуваа болки и кафеав исцедок секогаш се јавував кај др.за да се смирам. Се додека се работи за кафеав и слаб исцедок не се плаши, а болките се нормални барем во првите неколку недели кај мене, заради целиот процес и промената Ајде со лесно да е до крај да биде се ок[/QUOTE] Blagodaram za objasnuvanjeto, samo sto se vrativ od sistina i za srekja bese dezurna dok.Kuseska koja e vo odelot za ivf, i ja objasniv celata situacija i kaza deka kafeav iscedok se pojavuva i pri procistuvanje bidejki denes mi e 15ti den od Et. Proveriv povtorno Beta za da vidime dali plodot se razviva i za srekja beta e pokacen od 200 na 1490 taka da se smirivme so mm.Denes primetuvam deka bolki imam poretko i sega mi ostanuva samo da miruvam do 19ti bidejki togas mi e termino za eho. Pozdrav
Blagodaram za objasnuvanjeto, samo sto se vrativ od sistina i za srekja bese dezurna dok.Kuseska koja e vo odelot za ivf, i ja objasniv celata situacija i kaza deka kafeav iscedok se pojavuva i pri procistuvanje bidejki denes mi e 15ti den od Et. Proveriv povtorno Beta za da vidime dali plodot se razviva i za srekja beta e pokacen od 200 na 1490 taka da se smirivme so mm.Denes primetuvam deka bolki imam poretko i sega mi ostanuva samo da miruvam do 19ti bidejki togas mi e termino za eho. Pozdrav[/QUOTE] И мене ме водеше Кузеска супер е.Уживај сега и само убави мисли