Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добро утроо женскии како сте. јас денеска подобро расположена си уживам по дома си гледам тв.. времето е убаво ќе излеземе на просетка на сонце малку :sun: убав ден поздрав

2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас баш така се чувствував пред да дознам дека сум бремена, уморна, како нешто да ме затегаше во стомакот кога го кревав малиот, не се ни сомневав на бременост бидејќи као се "пазевме" :D, уморот го препишував на промена на годишно време и се поголемата активност со малиот се додека не видов дека виновникот е ново мало натрапниче. :rofl:

На NoellePage му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    здраво :)
    ние сме добри,еве како два дена средувам малце низ стан.
    мешево е добро и бебуш е добар во среда ке си го видам :)
    вчера малце раката лева ме болише на горната страна :^) исто и желудник малце како да ми потпежуваше,Mм рече можеби што се уморив малце?!!.
    сакав да ве прашам да не E некој проблем лежење во када,вечер ја наполнив малце вода и околу половина сат си седев внатре,мм вика не се плаши не се дави бебето :D не тоа туку ете малце страв ми беше после тоа дека да не е проблем??

поздрав :)

4. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Битер, еве не знам кога и тест да направам. Ми каснеше минатиот месец пораги огромен стрес,на 18 после 9 дена доцнење ми дојде, задоцнета со тоа и овулација и сега на 16 као треба да добијам? И не знам кога да направам тест :?:

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    не мила баш добро си напрвила си се упуштила.. како пливаат трудните жени во базени мориња... само не ставај некои купки или шампони да не ти се иритира пупата :lol: :$

6. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    јас не би ти препорачала лежење во када ни под разно, што знам мене шубе ми е, колку год да се чисти мислам дека неможе најнај да се исчисти, а башка да не ги спомнувам хемикалиите кои што се користат при чистењето...бремена си и си многу поосетлива на инфекции сега, мој совет ти е, избегнувај лежење во када друг пат, знам дека си уморна и ти доаѓа да се опуштиш...

7. crvenajabolka

crvenajabolka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Никако не смеете да стоите во када наполнета со вода , се полнат каналите на вагината и се создават бактерии. За истечни води како море или река да може да се бањате но многу кратко 5 до 10 мин , а во езеро никако најнечиста вода е .

8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    за трудница е нешто нај добро да полежи во када тоа му чини добро и на бебето :) ова ми го имаат 3ца гинеколози кажано (20-30 мин)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Моја братучетка имаше спонтан во 3ти месец од лежење во када, а мајка ми прокрварила од истото. Мое мислење е дека не треба, јас цела бременост ја поминав под туш со млака вода од пусти страв да не ми се случи нешто такво, + некој спомна погоре, бактерии еден куп, неистечна вода итн итн. Сепак, твоја е одлуката. Поздрав :)

10. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    И мене ми препорачаа одмарање во када ама да не е многу топла водата и пливање во базен, море или езеро. Јас се утепав од пливање и од бањање и никогаш немав лажни контракции или други проблеми.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marija27

marija27 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    терминот ми беше до 7 октомври, еве една недела како бебушот води инает несака да излегува. сега почнувам да имам некои болки како стегање на стомакот и половината. може ли некој да ми ги објасни поубаво какви се болките и на колку време треба да почнат да се јавуваат за да одам во болница?

12. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Такви се болките, како стегање во половината и стомакот. Гледај на саат на колку време ти се јавуваат кога ке почнат да се доближуваат земај торбцата и со лесно ;)

13. marija27

marija27 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    а на колку време треба да се доближат за да ги сфатам сериозно?

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    |( коментариве ме збунија :^)
    и јас кога се бањам се бањам со млака вода,иаку порано сакав потопла вода :D дA се испржам :D ама сега од потопла ми пржи стомачето и така се бањам со млака а и кадата ми беше полна со млака вода,сега за сега немам проблеми!.
    сепак за нареден пат ке размислам,и се разбира за ова ке зборувам и со гинекологор :)
    посигурно,поздрав до сите :)

На ddevojce и zalosna им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Мислам дека веќе можеш да правиш тест, поминало 2 недели од односот, некои тестови покажуваат после 5 дена од односот, пробај ништо не губиш, со среќа нека ти е. :hug:

На 20-тина минути ако се контракциите почни да ги сфаќаш сериозно, на 10-тина веќе треба да си во болница.

На NoellePage му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    кликни на youtube и напиши ( aquagymnastik für schwangere ) и самата да видиш колку е добро за трудници

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    знам имам гледано тоа :)
    сепак секојA бременост е различна така да секое мислење беше потик да зборувам на ова тема со гинеколог,сепак мене ми е добро а нареден пат ке знам :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Добро утро мешиња, како сте денес?!
    Ние еве се расонуваме, се галиме и се лекуваме со лимони и мед малку сме настинати :(
    Дали некоја имала во бременост мала настинка, со што ја излечивте ?!

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^и јас сум се лекувала така, со мед, чаеви, инхалација и цеден лимон

Инаку Добро утро и од мене....времево гледам не е нешто баш нај нај....ама тоа нема да ми го расипе расположението кое го имам од што сум возбудена што неска ќе го видам моето синче.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добро утро и од мене.. и не е баш некое убаво време многу тмурно у секој момент мислам ќе заврне...
    и јас нешто ко да сум настината затнан нос кашлица кивање... ај за тоа чаеви лимони ама за тоа што ме болат крајници некој спас???.... дали тие апчињата шо се за смукање како септолете и сл може да ги користат трудници??? имате ли искуство...