I mene isto mi se napravi zadcinoka me zdobole vo dolniov del me presece i 1 minuta vreme mi pomina potoa stomakot mi bese tvrd se sobra topce i kako da be bolese na 5 min me fakase istot steganje 34 nedela sum i mn cesto mi se pravi kamen mislis deka ke izlwze
Мислев дека ќе раѓам се исплашив прв пат во бременост, она сечење доле болеше. Ќе идам да земам боледување мислам дека ми е од седењето. Фала. Често ти е вака или еднаш ти се случи само?
И заборавив да кажам мене кога ме сече така пијам по три чаши вода на екс. Ова ми го кажа братучетка ми која живее во Америка и на нејзе овие недели истото и таму рекле само вода многу вода.
Ne stomakot cesto skoro sekoj den po nekolku pati mi se stvrdnuva kamen mi e i se beri na edno mesto kako topka se krivi cel stomak Jas voda ne mijam.mn nz nemozam
Да не ви се оние Braxton Hiks контракции или како точно се викаа...лажните со кои матката се спрема за вистинские.... @FreeMind @aceee99
Кај аце е сигурно тоа, тоа стврднување на стомакот и опуштање се контракции. Не се опасни се спрема матката. Али кај мене беше со силна стомачна болка во преден долен дел иако бебето го чувствувам горе под дијафрагма како се движи. Може и така да почнуваат овие ќе изгуглам сега.
Вчера бев на контрола бебето супер цтг исто така ама проблемот е што бебка многу спие докторот нешто се исплаши ми рече секој два дена цтг тука во мојот град да не се малтретирам до систина плус ме праша дали мрда често а дунде не мрда како што треба..не ми кажа што како само ми рече за 10 дена би требало да те породиме јас целата во стрес во вторник пак на цтг и ехо па ќе видиме што понатаму.. да напоменам дека не се плаќаат ни контрола ни цтг..
@saramila09 ајде мајче потурбо со подготовки сега Мојата реков дека ќе биде атлетичарка си седам учам,преку блуза гледам движења преактивна е, последните три дена...
Од која недела не наплакаат ехо и цтг во Систина? Јас вчера бев на прв преглед за порагај таму, 35 полна недела и тој преглед ми го наплатија 2.406 денари
Сите болки од десна страна, леукоцитите и се живо што ми се случувало од песок во бубрезите. Дел сум протерала сама, треба да одам на интернист. Од кај ја песок, појма немам. Така да за било каква болка не паничете одма, не мора да значи дека е тоа од бременоста.
И мене ми наплатија во 36та...од 37ма не се наплаќаат.. Веќе сум подготвена..ама тоа што е мрда многу ме загрижува ми рече да пијам кока кола и благо да јадам ама пак ништо..
Se plasam od predvemen porogaj mene dolu mi e bebce redovno glavceto mu go osekam na celo od vaginava ama.mn mi se stvrfnuva sekoj den
Моето е скрос доле докторот ми рече на жена не се знае никогаш може и утре да се породиш плус мене од 7ми месец ми беше наместено со глава доле и така си остана..аи не се плашам веќе е подготвено за овој свет ама дај боже уште недела дена да издржам па што биде нека биде
I mene taka mi e od 7 mesec toga imav bolki i edvaj da izgurame.rrce barem dodeka vlezish vo 9 i mozno e da se porodis dve nedeli porano se plasam
И јас сум со истите страви. Едвај терам ден за ден и се надевам да издржи колку е можно повеќе. Која недела си?
Не се секирај, мене ми е цел твојата недела ☺️ Две поназад сум. Веќе имаш оформено и развиено бебе. До 36та и супер ќе си. Тоа е за 10 дена
Ако не ти е скратен цервиксот не може бебе да излезе сигурно. Али одмарај повеќе, не се форсирај за ништо. Барем до 36та недела после ќе се опуштиш.