Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    а кога се осеќа најубаво вака, од која недела ?
    и од која недела почнува да се врти надолу со главчето ? денес докторот ми спомна дека е долу со главчето а мислам дека е сеуште рано :$

2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Која недела си?
    мене ми се сврте надолу одма кога влегов во 7 месец и уште си е доле
    а за првпат ја почуствував јас доста рано околу 16-17 недела...почна како пеперутки во стомак и вибрации на едно место па на друго..така почнува ама затоа сегааааа хаха мислам сите органи ми ги боксува :punch:]:)
    од кај 26та 27 недела осеќам така појаки удари а сега веќе ми е страшно 34 сум (зборам за себе може не е така кај другите) страшни клоцања...убаво е ама мачно :inlove:

На NNA и anita123 им се допаѓа ова.
  3. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Isto kaj mene mislam rebrava ke mi gi skrsi me udira usto vreme vo rebra gore i vo bubrezi nznz sto si pravi vmatra uziva a jas si imam bolki taa kejfofi si tera vnatra

На NNA и Bella* им се допаѓа ова.
  4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    12.866
    Ќе си пукнам на моменти значи. Не и верувам нешто многу на матичната, затоа што реално не е баш писмена, ама вчера бев да земам некои упати, па направив и преглед. Прво ме испоизвади од памет дека главата на бебето е една недела понапред, за после да ми каже дека тоа е нормално. Мерките од вториот скрининг не ги ни погледна и еве сега кога ги споредувам бутната коска не е порасната воопшто според меркиве на матичнава. Некој тука или мери лошо, или не дај Боже бебево не напредува како што треба?
    Покасно е зачнато, ама очигледно не можам да ја убедам во тоа и упорна е да одам на две-три недели за да мери протоци на крв бидејќи не одговарало на последна менструација.
    Искуство некој? Има место за паника? Тек за две недели сум кај докторката што и верувам, ама не знам дали порано да одам.
    А да си се пожалам дека еве последниве денови изгорев од киселини, вака во живот мака со киселини не сум имала. Баш си правев хај фајв што истерав лесно до сега, ама се подреков очигледно. Инаку 23+0 денес, а матичнава вчера го измери 480гр. Мало да не е? Ќе пукнам значи веќе.

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.236
    Не паничи стрпи се уште 2 недели ке дознаеш што и како, и јас исто не верувам на матичниот ама одам во систина од време на време и ми олеснува, на 21+некој ден бебето тежеше 430 гр. Може дека твоето е покасно зачнато значи помало е за една недела од прилика што не е страшно се изедначува со тек на време моето беше 1 недела понапред па се изедначи па сега е 5 дена понапред, инаку 25 недела сум. Во 24 +1 беба беше 760 гр. Одговараше на 24+6

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    и моето е една недела понапред мислам дека не е лошо тоа, ми рече дека е во ред

На Bella* и Eni.r им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Повеќе одмор и лежење, и многу вода овошје и зеленчук.... Барем така мене ми помогна.... Макар шо мислев дека ми е возбуда за свадбата, а јас сум си имала зиготче :inlove::*со лесно Бог да е со тебе

На Meckicja, Makedonka007, Bella* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Пред некој ден приметив модрица на ногата , сега гледам друга ми се појавила . Дали можеби оваа има врска со бременоста , 28 недела сум до сега немав проблеми ни со вени ни со модринки

9. Endziiiii

Endziiiii Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Јас сум 34 + и цело време имам тахикардија дури до 130 од самиот почеток сеа само што бев на преглед и му кажувам на гинекологот ми рече да пијам верапамил (мислам така се викаа)мене не ми смета ама ме фаќа паника такада би требало да не е ништо страшно пошто не ми кажа дека е

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    .
    Имам и јас од 27/28 недела. Притисни дали те боли на допир, ако е така си се удрила ако не доаѓаат од некаде, нормално е :)
    Мене вечерва ваљда ме притиска на некој нерв и ми се укочи цела десна нога (здравата нога, левата поради потечено стапало ја штедам) и така си седам и се мислам како ќе ме биде до крај. Не знам дали сакам да плачам, да викам или да тепам некој. Измешани чувства.

На Elena ena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Да природно планирам.. не дека не мрда ама многу еве на пример денес не ја почуствував многу може да кажам од сабајле па до сега 5/6 пати и тоа многу слабо јадев благо ама не сака да мрда утре сум пак на цтг па ќе видиме дали уште спие..

На Martka, aceee99 и Ѕвездички им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Ама не се стресирај нормално е во тие недели да се намалени движењата веќе немаат место да танцуваат.
    И моево мее толку активно деновиве само како бранови прави од време на време ама тоа си е нормално.

На @Verba и saramila09 им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Колку килограми си здебелена? Мојата матична ми кажа дека сум послаба и чувствувам многу мрдање од бејби.... Со појак интензитет од пополните жени

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Јас сум ситна и кај мене тоа нее точно.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  15. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Вчера бев за масажа за трудници охоо што убаво се опуштив малку многу убаво ми беше вчера ама денес ужас све ме боли цел грб од масажата полошо мислев ќе бидам подобро веќе 9 месеци со болки конечно да се опуштам ама полошо бидна..

16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    А јас мислев да земам редовни сега до крај. Оти вака.

17. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас сум ослабена овој месец мислам дека само 7 кг сум качила се измерив вчера докторот ми вели си ослабела само 7 кг си качила јас се зачудив..

И јас мислев да земам овие недели ама не би се осмелила пак да одам со вакви болки цело тело мислам ме боли :(

Да така и кај мене прави ама докторот ми рече ако не мрда многу одма да дојдеш..

Последна измена од модератор: 14 ноември 2018
    На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Кркни еден цитрон ќе видиш како ќе почне да мава.

19. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Ама јас не ги јадам :( лимон ќе кркнам сега(facepalm)

20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Јас станав зависна од нив,дека ми го намалувааат и шеќерот таман ми се.