Имаше нешто коментар за движењата на бебето како повеќе се осеќале ама според мене нема врска. Мене ми е преден зид,док рече "супер, постелката ни е на преден зид"
Добра ви вечер, Јас некако само си се дебелам,мислам вагата си кажува + а се радувам дека стомак имам и баш ми е гајле за вагатаќе има смеење за 2 недели на преглед кога ке и се качам само да е се во ред друго ич не ме интересира. Баш една манИкенка на инстаграм изјави дека во бременостите +30кг билапа кога си се утешив,дека штом си бил послаб повејќе си се дебелел во бременост...абе сказна си смисливжени тоа сме Конечно добро и попуштено се чуствувам,знам дека ке биде се во ред,мора да биде
Аиии кажувај кај одиш да појдам и јас целата сум укочена...незнаев дека има масажи за трудници некои ми има кажано дека биле забранети А јас мнг сакам да одам да се опуштам Пишете ми каде има низ ск и која цена се
Ти благодарам мила, и тебе со лесно, Бог да е со тебе Ти благодарам мила. Да се надеваме дека се ќе биди во ред кај сите нас.
Во систина незнам како се закажува бидејки јас имав бесплатен ваучер за масажа и стоматолошки прегледи..иначе ја прашав жената што ме масираше колку кошта сето тоа ми рече 900 денари само грбот 30 минути масажа..За цело тело 1600 денари 1час беше јави во cooll centar и ќе ги прашаш.
Здраво девојчиња... Сакав да прашам нешто. Утре сум на контрола кај др.Ливринова, а треба и да однесам брисеви. Во мојот град нема реагенси веќе подолго време, па матичната ми предложи таа да ми ги земе брисевите,а да ги однесам во Ск.и тамо да ме боцнат за цитомегало. Е сега сакав да ве прашам каде треба да ги однесам брисевите?!,дали во институт за јавно здравје или во микробиологија?! Дека нели треба и да ме боцнат...И каде се наоѓа во државна?!..
Дали треба претходно да се најавиш за искористување на ваучерот? И јас го имам, ама не знам колку време однапред треба да се закаже...
Јас една недела однапред закажав.. ама нема врска се јавуваш и прашуваш кога има слободно..Јас пред недела дена бев таму па си завршив работа без да се јавам..Се јавуваш во cooll centar и тие ќе те поврзат.
Икањето на бебенцето се јавува секој ден приближно исто време? Вчера го осетив едното, еве денес пак. 3 минути без престан потскокнува на 2 секунди.
Jas denes bev na eho I na ctg inace sum 36 ned I eden den bremena I fala bogu se e ok vo sreda pak ke odam na eho I na ctg I vo 38 ned ke me poragaat so carski rez
Dragi feminki, dali imate info kako vlijaat anticelulitnite masazi za vreme na brenenosta. Ne mozev da najdam slicna tema na forumov pa ve molam za mislenje ....pozdrav
Знам дека за време на циклус не се прават антицелулитни масажи,не би требало да се прават ни за време на бременост бидејќи се зголемува циркулцијата на крвта. Не би правела,ке си таложам целулит па после ке одам на масажи