Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Eni.r

Eni.r Популарен член

Јас мислам дека прочитав дека несмее да се мачка со креми за целулит па логично ми е дека се користат во масажата значи не треба по мое:?:

newyear2015 likes this.
  2. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Стигнаа се е чисто.
    Песок во бубрег е. (facepalm)
    Закажав на нефролог па ќе видиме.

3. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Девојки како се справувате со настинка, не кашлам ама затнат ми е носот и ме боле грлото, пијам чаеви, прегорен шеќер со млеко. Многу ми е страв нешто да не му се случи на бебето:doh:

aceee99 likes this.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Денес ми се готови рез од брисовите, се е супер- неагативно:) а јас будалава на google чат пат читам се и сешто правам споредби, верувајте тоа е најлошо нешто што може трудница да го направи, да пребарува на google, абе се шекнав цела, ај уште ова да видам,ај уште ова ии.. доста е веќе не пребарувам, немојте ниту вие, имав 40 минутен скрининг, доктор ми рече се супер, а јас роварам, абе да ме тресне некој со цигла по глава:rofl: рбетот супер од почеток до крај јас се фатив зошто опавчето било поиспрчено, па фала богу така е нормално. Добро, се надевам нема да скренам од мисли:rofl:(facepalm)

Makedonka007, Meckicja, NNA and 3 others like this.
  5. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Како препознаваш дека е икање?
    Инаку јас денес на работа се препив кока кола затоа што вчера слабо го осекав па реков ке го предизвикам :D и сега чекам :inlove:

Charlotte* likes this.
  6. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

На 2секунди рипка, не е како клоцкање туку континуирано пулсирање. :)
    Обично вака знае желудникот од глад да ми рипа, но ова беше од десна страна кај едното бебе. :)
    Земи мандарина, не мора кока кола.
    Моиве на цитрусно овојше се јавуваат одма.

NNA and ***Bony*** like this.
  7. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Може ке пробам Фала ти :)

8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Денес нов симптом. Болки во препоните некој? Ме потсетија кога идев на трчање па малку ќе претерав слично ме болеше. Само што сега од кревет не станувам.:?:

Ygritte, NNA, lackygirl and 2 others like this.
  9. bella.s

bella.s Популарен член

Нормално е, и мене ме болат, некогаш повеќе некогаш помалку, а и др.имаат пишувано исто дека имаат такви болки така да без гајле не е страшно..

NNA, Dina911 and Minnie 1 like this.
  10. an4ii

an4ii Популарен член

И јас бев исто од минатата недела ставав капки од морска сол аква марис и витамин ц земав. Исто пиев чај од прегорен шеќер со маргарин за грло и парацетамол зимав ама не секој ден. Сега почнав по малце да пофкашлувам па пијам чај од липа мед и лимон па ќе видиме шо ќе биде. Матичната ми рече ако кашлам да одам кај општ матичен да ми даде антибиотик ама искрено не сакам ич антибиотик да пијам

Nenna97 likes this.
  11. hub

hub Истакнат член

Здраво девојки, дали има некоја мамичка што е на почеток, 4+/5 недела? :)

12. @Verba

@Verba Истакнат член

Јас. Одмарај повеќе. Кога ќе претерав со стоење или работа дома не можев од кревет да станам

NNA and Minnie 1 like this.
  13. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Да @hub , јас :) 5 +4

14. saramila09

saramila09 Истакнат член

20181115_143437.jpg денес бев на цтг дали е добро имав болки но лажни ми рече матичната дека биле :?:

Bella* and aceee99 like this.
  15. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Денес бев на преглед кај Ивановски по 2 недели од зреењето. Ми правеше и ЦТГ језиво ми беше отчукувањето како вознемирени да ми беа бебињава. Ми даде уште една доза зреење и ми рече строго одмарање 2 недели да ги истуркаме да пораснат дечкиве. Прашав за терапија до крај ли со истата да продолжам ми потврдија, но поради трчкањата и мојата возбуда од ЦТГ-то како и онаа за 2 недели дека ќе бидат бебињава .... не му кажав на Докторот ниту на Сашка дека планирам во ГАК да се породам. Иако не зборувавме воопшто за порагајот кај ќе биде. Дали да им се јавам да им кажам ?? Маж ми ми се скара не е ОК ми вели задоволни сме цела бременост ти ја водат те чуваа сега на крај сум бегала не сум им кажала .....

NNA likes this.
  16. saramila09

saramila09 Истакнат член

Маж ти е во право треба да им кажеш дека таму нема да се пораѓаш бар ивановски прашува дали ќе се пораѓаш таму или на друго место пошто од 37ма ги правиш контролите и цтг-то таму кај што ќе се пораѓаш бар така мене ми кажа ама јас таму ќе се пораѓам и затоа секоја недела идам за контрола и ЦТГ.

Meckicja, NNA and Marija 84 like this.
  17. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

@saramila09 јас сум 33 недела а и матичната и сега докторкава на ГАК со која се договарав за пораѓај несаакаат да се мешаат во терапијата. И двете ми кажаа исто штом тој ти го има правено инвитрото и до сега ти ја тера бременоста нека продолжи до крај. Незнам што е правилно.

saramila09 likes this.
  18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

А зошто да не се пораѓаш кај докторот што ти ја тера цела бременост.
    Тој ти правел инвитро, те гледал цела бременост, знае што и како си, ти дава терапија...упатен е во се. Не ти е побезбедно да те истера до крај? Зашто да идеш кај некои што едвај се запознаени со твојата состојба

Инаку и јас сум со 2 зреења кај Димчев, вчера го примив последното и се надеваме ќе ги истераме наредните 2 недели. Таму и породувањето

Last edited: Nov 15, 2018
  19. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Во која недела примате зреење?
    Што е индикација за да дадат?

20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Ризик од предвремено. Обично околу 30татс недела се примаат, кај некои и 27-28 ако уште од тогаш се констатира ризик. Ама се примаат до кај 34 недела макс. После тоа не.
    Се примаат најчесто по две зреења на две недели. Има случии каде примаат само едно поради покасна недела. Или ептен ретки случаи со три зреење, ова кај близначиња најчесто.
    Јас првото го примав 30та недела, второто 32ра. Се примаат на две недели дека толку им треба за ефект на инекциите скроз да делуваат. Затоа и пд последната обично викаат ајде уште две недели за да си има целосен ефект

Viki tonci likes this.