Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    @AlicaInWonderland мила моја затоа што се изнадававме пари по приватниве болнициза 15 години брак без бебе. И мм и јас сме на кредити ако и за пораѓај дадам 100 000 можеби и повеќе како ќе живееме. А осигурани сме ни одбиваат бидејќи и двајцата сме на државно.

На FreeMind, babydust, @Verba и 4 други им се допаѓа ова.
  2. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мешиња смее ли цимет да се јаде негде прочитав дека не смеело. А јас денеска јадев торта со јаболка и мн малце цимет имаше во неа валјда нема да смета ништо сепак не јадам секој ден и во големи количини.што мислите?

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.168
    Допаѓања:
    118.338
    Кркај си што ти душа сака :) без грижи.

На @Verba и an4ii им се допаѓа ова.
  4. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Мене од околу 20- та недела почнаа да ме болат и еве уште е така . 28 ја тетам

5. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    @Marija 84 кажи му.
    Човекот е ептен пред се човек па после доктор.
    Нема зошто да ти замери нити да ти префрли.
    Твое право е.
    Кажи му во смисла да ти даде инструкции како понатака, зошто он ти ја води нели цела бременост.
    Сега конкретно за ин витро не знам како и што оди, но мислам дека нели близначка ја водат како високоризични, треба да ја истера он до сам крај.
    Јас така од мојата матична демек прикривав да не се навреди или или нешто слично.
    За мои пари кај сакам ќе си раѓам. :)

Последна измена: 15 ноември 2018
    На Marija 84, Meckicja и NNA им се допаѓа ова.
  6. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Така е. И мене ми го направи инвитрото и решив од почеток до крај да бидам кај него.

На Marija 84 и Ѕвездички им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.121
    Допаѓања:
    24.430
    Секоја со маките, се изначитав 3 страни :)
    За кашлица и настинка пиев по 2 парацетамоли, 1000мг витамин Ц, зедов и сируп Хербион од тегавец по 3 пати во денот, од домашни лекови се пробав, и горен шеќер со маргарин и млеко, и чаеви и пак 1 недела кашлав, но помина тоа.
    За болки во препони и јас имам одвреме навреме, се шири карлицата ваљда е нормално.
    Моево бебче ика барем еднаш во денот 3 до 5 мин сигурно :D
    Денес правев крвна слика и железото ми беше 6, многу ми паднало, зедов тотхема ампули да видам како ќе можам да ги поднесам бидејќи ве читам и сите пишите дека ви се гадело од нив :doh:

На FreeMind, ***Bony***, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ааа во ред, се извинувам, не сакав да те навредам. Ајде уште малку и ќе ја имаш најголемата радост па ќе се заборави се друго :) нема што да се секираш тогаш што и како ќе му кажеш, ти си најбитна пред се, а тој е човек и ќе ја сфати ситуацијата

На Marija 84 и NNA им се допаѓа ова.
  9. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Инкубатор во систина е 100 евра ден за две бебиња 200 евра ден. Близначињата скоро секогаш ги ставаат во инкубаторче некој ден. И овој трошок не е воопшто за занемарување, покрај пораѓајот.

На Marija 84 и NNA им се допаѓа ова.
  10. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    На Viki tonci му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    100 евра е лежење од ден за мајката плус како што знам а за во инкубатор е 250 евра од бебе значи 500 евра за двете.

12. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    13.000 ден е инкубатор во систина од ден за бебе. Минимално. Цената може да иде до 37.000 од ден од бебе зависи од негата што треба да ја добива бебето. Ама овие ептен големите суми се претпоставувам за ептен рано родени бебиња, веќе со 32-33та недела да рачунаме на 13.000 (утеха☺️)
    За мајката ако сака да биде таму е 8.000 од ноќевање

13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nemoras da se poragas ako ne sakas tamu. Znaeme cenite kakvi se a kakvi ni se moznostite vo nasava cudesna zemja. Jas imav ivf kaj Trajkovski, se porodiv na Gak. Vo 34ta nedela. Se pomina dobro fala mu na Bog. Malata ne ni bese vo inkubator si disese sama. Imav primeno dve dozi za zreenje na plukata.
    Ako imas finansii vo red mozes po privatnive, ako ne na gak. Jas pominav mnogu dobro i sum prezadovolna.

На NNA, Meckicja, Viki tonci и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    А освен дишењето нели ги ставаат во инкубатор поради неможноста да се хранат и да регулираат телесна температура сами?
    Јас мислев сите родени пред 36та идат обавезно во инкубатор

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mojata ne bese. Nitu krv primi, super pominavme.Samo ja fati zoltica pa ja stavaa na greenje ili kako se vika toa neznam. Daria e borec mal:)

На eli25, NNA, Meckicja и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    Господ да не чува сите што сме во благосостојба и живи здрави прави да си ги дочекаме бебињата во нашите мајчински раце. Ќе ја примам и оваа доза на зреење и ќе отидам на контролата за 7 дена и тогаш ќе му кажам, а во случај до тогаш да се породам ќе го поканиме на мекици :D

На Grasiela**, stevemila, @Verba и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    И јас сум со инвитро во Систина, ама сите скрининзи до сега, значи 30 недела, ги правев на Гак. Самиот др.секогаш ми даваше можност да изберам каде ќе ги правам и секако за породување ќе одам во Гак кај др што ме води за сите скрининзи,брисеви и се друго. Тоа не е нешто што треба некого да навреди , напротив ние и нашите бебиња сме во прв план и изборот е наш. Нека ти е со лесно само,се да помине во најубав ред .

Мислев и јас да си прашам за оваа опција ама штом не ми спомнаа ништо.....бев на контрола во 29 недела сега сум 30. Имав предходна бременост предвремено баш во 30 недела. Ваш совет?

Последна измена од модератор: 15 ноември 2018
    На stevemila и Marija 84 им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Која докторка те води на Гак?
    Најубаво она ќе ти каже дали има потреба или не,на колки време одиш на прегледи?
    А предвремениот пораѓај во 30 недела ок се заврши се?

19. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки 9+5 сум и денес почна да ме чеша долу, не многу ама ме нервира. На преглед сум наредна недела. Тогаш сум и за брисеви. Не знам што да правам, дали да одам кај матичната ма да не верувам дека ќе ме прими без термин или да чекам до наредна недела... ми е страв да не му наштети на бебчето нешто. Да напоменам на последни брисеви во септември имав кандида и уреоплазма и матичната не ми даде ништо, после тоа добив па забременив и ми рече во 10 недела ќе правиме испитувања ти само дотуркај до таму..:|

20. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Не оставај на случајност, има вагиналети што може да ти ги даде, а се безбедни во бременост. Или земи си од вагиналети од кантурија на природна база за,да го намали чешањето. Сепак јави и се, до преглед барем да те покрие со терапија. Првите три месеци од бременоста се најбитни и мора плус внимание да се обрати. Мој совет ;)

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.