Како мислиш нема да те прими? Па матична ти е, МОРА да те прими!! Кажи и на сестрата дека е итно, нека те пушти преку ред. Во меѓувреме можеш премивки со сода, камилица, невен или кантариот. И јас би те советувава брисевите после 12 недела да ти ги земат.
На Гак ме води Габриела Бушиновска Иванова, ми рече за месец контрола ама одам и Систина наизменично што значи на две недели. За жал не се заврши добро, по три дена го изгубивме синчето
Прашај си, не губиш ништо. Од една страна ако имало нешто ќе ти кажел докторот ама пак од друга страна има пропусти и од нив така да коа веќе си со едно лошо искуство, нема срамно да си прашаш. И мене матичниот не ми кажа ништо, докторот во Систина ми ги даде. Ама верувам јас дека ќе нема потреба ☺️ Ќе со тераш со убаво и до крај овој пат.
А зошто не ти дала тогаш ништо за кандида и уреоплазма? шо дека не си била тогаш бремена не за џабе си земала брисеви, ако се открие нешто да се третира соодветно за во бременост да го нема....
I jas pravev IVF kaj Dr trajkovski pa za poragaj ke si se poragam ovde vo strumica sakav na gak ama Dr mi rekoa nema potreba da se maltretiras da doagas za sk mozes I vo strumica da se poragas I taka ke bide
Жал ми е што ти се десило тоа. За прееклампсија има претходни симптоми зарем никој ништо не виде претходно на прегледи?
За жал не виде докторката тогаш што ми ја водеше бременоста. А ги имав сите можни симптоми и отоци и протеини во мокраќа и на крај висок притисок.
Да знам дека сме заедно, мораме да бидеме храбри и да веруваме дека господ ќе ни помогне на сите да си го оствариме сонот
Прво што треба да направиш е да ја смениш матичната. Како може да не ти дала терапија за уреаплазмата? Многу неодговорно и незаинтересирано од нејзина страна
I jas trebase kaj Tenev, duri bevme i dogovoreni ama Daria brzase. Toj me prati hitno za Sk. Fala na Bog se zavrsi dobro. Ako sakas kontakt so nego da zavrsime rabota?!
Jas imav cesanje nekade vo 10-ta nedela. Brisevi pravev vo 12-ta i iskoci kandida. Mi rekoa recisi sekoja trudnica ja ima, ne e opasno, mi dadoa vaginaleti i mi pomina cesanjeto za nekolku dena Jas odam na anticelulitni masazi, poblag pritisok kako limfna drenaza, so bekutan maslo. Odev i vo prethodnata bremenost
Ај и тука да прашам. Дали е нормално да се покачени леукоцитите во урина во бременоста. Имам 2 плусчиња LEU ++ 250 WBC/ul .и ми пишува 10-15 Lc redok pl.epitel
Носот вечерва пак ми се затна скроз. Сега не знам дали настинав или само носот си е во игра. Од тешко дишење и несоница главата ме боли, али е некоја тапа болка. И синусите ме болат. Вакцинирана сум против грип, грип веројатно немам. Чудни се настинките во бременост или исти како и претходно?
И јас сум иста со затнат нос и малку поткашлувам. Ми се чини дека скоро цела бременост само настинувам и сум со затнат нос.