И кај мене од флостеронот движењата привите 2-3 дена не ги осеќав. После уште една недела беа ептен намалени. Панично ептен. Дури после 10 дена се врати во нормална и дојде ред за нова тура сеа сум во втората фаза и пак исто
Јас на поголемово дете еднаш му исправ на рака така нови и не сум ги исплакнала убаво, се исфрли бетер од сипаници. Би те советувала поготово за новлроденче да му ги испереш во машина по можност на 90 и на дупло плакнење.
Ако ги исплакнете Добро првим 3/4 пати само со вода да излезе детергентот убаво потоа во омекнувач уште еднаш и не верувам дека ќе фати бебе/дете големо нешто..Сепак тоа сие ваша работа секој по свое ама јас повеќе би сакала на рачно посебно новите алишта..
Jas gi ostav8v so omeknuav da ostojat malki polovina cas cas i poto 3 4 pati gi plakenv so cista voda i super bea ne veruvam da fati nesto
Во некоја ситуација ќе ми дојдат солзи и плачам ли плачам... Крај на свет мислиш дека е. По 5 минути се смирувам и одма друго расположение- насмеана, среќна... До хормоните е, девојки. И нормално е.
Ја повеќе сум напната нервозна и знам да се исподерам по некој хахаха за плачење не толку...плачам само на некоја тажна сцена од филм или ако некој ми раскаже нешто тажно или ако прочитам тажно ..повеќе плачам можеби од среќа или возвуда дека прво бебче ни доаѓа и ме фаќа трема воедно и премнг среќа и знам да се пролигавам... И алиштенцата сега кога ги ставав во машина ги гушкав и плачев како акната некоја
Мене зрела ми беше одамна, а чудно па бебе се хранеше супер. Е да после пораѓај беше деформирана и прилепена за мене, воопшто не излезе од мене кога ме стискаа после пораѓај и со целосна анестезија со вакум ја вадеа, но не е тоа страшно ич иако страшно звучи.
Сакав да ве прашам пошто не најдов тема Клексани ... Дали тие што ги примате имате било какви отпосле реакции? Мене денес ми е 10то ставање и мислам секој пат кога ги ставаме после пола саат сум како омалаксана,ми зујат ушите и ми паѓа притисокот...не е ептен страшно се трпи ама незнам дали ми е од клексаните или на психа ме мава,бидејќи пред 10 дена ништо од тоа не ми се случуваше.а ова баш кога ќе ги ставам така ми е мутаво ептен
Jas imav od Flosteronot. Panika ogromna so ne mi mrdase bebe, tahikardija. Sreka so bev na patoloska inace da bev doma kojznae so ke se desese
И мене ми беше исто како тебе.Тахикардии,вртоглавици и низок притисок но со тек на време престана.Мислам улога имаше подсвесниот страв додека ги боцкав првите 10тина дена.Сега веќе се навикнав.Станувам у 8.50 се боцкам и куфер у кревет пак .Ама примив само десет клексана па се префрлиф на фрахипарин може и до тоа е.Консултирај лекар
Не се грижи, ке биде се во ред, колку поминуваат низ истото ете... Мене матичната па во 36та ми рече да очекувам за брзо поради тоа, дека нема да терам до крај, а јас и више отидов, а постелката лакуни, калцификати цела беше. Ке умрев од досада и исчекување, а се испрано и испеглано од 36та, креветче наместено дури од тогаш Тој во Чаир дури ме прашуваше да не сум страствен пуштач што е толку презреана и деформирана Последици немав, си останав по 1год и 10м и со второ трудна..
Е баш тоа сакав да те прашам.А има калцификати одма си пушач и препишуваат на тоа.Мислам дека се во стање да те убедат дека си пушач
После колку време се врати во нормала? Многу е ужасно ова вака Инаку од клексаните немам ништо, само од флостеронот
Дали ако отидам во чаир и сакам цтг да ми направат ќе мс примат? Бев пред една недела, др. Георгиев ме гледаше на ехо и цтг и ми рече да одам тек на краен термин ако не се породам до тогаш, ама некако мн време ми е, ми се фаќа 2 ипол недели без цтг уствари само едно цтг во цел 9ти месец.