Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Нема шанси да не препознаеш болки за раѓање или пукање водењак. Но штом денес ти е краен термин или отиди викендов на дежурно барем едно цтг да ти направат, ако не во понеделник обавезно. Кај тебе веќе треба да се следи поинтензивно доколку нема никакви знаци.

@sandrice25 можеш на дежурно на цтг да те стават, не смеат да те вратат, кажи дека имаш болки. Но цтг-то ќе го прочита доктор само ако има кој во моментот да се симне.

На fana и NNA им се допаѓа ова.
  2. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Bev denes na kontrola vo red bebce e malku namalena plodova voda e mi rece ama dobro e 35 nedela od ponedelnik ajde da izgurrame rece uste malku hehe amociklav i mi zede brisevi da vidime sto ke izlezat rezultati

На Marija 84 и Bella* им се допаѓа ова.
  3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Вчера бев кај матична и кажувам за нискиот притисок и забрзаниот пулс и таа истата приказна подобро нисок одколку висок притисок, ми измери беше 100 со 70 пулсот 85, вика добро е не е ништо страшно, и кажувам дома кога мерам знае да биде понисок а пулсот над 100 вика во бременоста е нормално да се случува. Е тоа што многу ме загрижи денес е што измерив дома притисок и беше 90 со 53 а пулсот замислете 165:sweat:..ова прв пат ми се случува се исплашив..траеше лупањето неколку мин и се смири, измерив пак ,се спуштил на 90..му се има ли на некој случено толку висок пулс?

На naturallmess и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Да мене 160, под 100ка апаратот никогаш не ми покажа... б6 по две по 20мг пиев во тој момент.. исто и притисокот ми беше многу низок втората бременост. Пиј повеќе течности, вода пиеш, колку?, напиј се и кока кола малку...

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Хахахаха ме насмеа :D:D:Dа замисли да си на работа и вц-то ти е на прв спрат, а ти киваш 10 пати со ред..... :lol::lol::lol:мене тоа ми се случи :rofl::whew::lol:

На ***Bony***, Marija 84 и Charlotte* им се допаѓа ова.
  6. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Не се загрижувај и не си прави стресови. Јас имам smartwatch и цело време пратам пулс, цело време е висок. Ама нормално е во бременост. Срцето пумпа повеќе крв, побарај на гугл да видиш количински колку повеќе крв имаш сега, оддржуваш уште еден живот во телото. Така да опушти се.

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    @mariz за вода се трудам да испијам 2литри плус минус, не ме плаши толку притисокот колку тоа с високиот пулс, кога видов 165 уште повеќе испаничив..моментално немам б6 дома ама ќе гледам да си набавам, не можам овде да го најдам чист се е е во комбинација со др витамини, го има во витамините што ги пијам ама не знам во која грамажа е, сигурно е малку.. значи и тебе ти бил пулсот висок, имаш ли разговарано со лекар за тоа во бременоста, што викаат ? @SaNJaAaaAaa јас прв пат да видам пулс 165 и ме фати паника..

8. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Дали некоја од вас конзумира или конзумирала кефир во бременоста ? Го пијам скоро 3 месеци секојдневно по 1 чаша, но некако шубе ми е , да не претерувам :|

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Кај мене претпоставка поради проблемот со тироидната, на два месеци ја проверував и на секое ми накачуваа доза дека се над 3ипол ми беше и со терапија. Ептен на крај ја стабилизиравме. Инаку можно е поради нискиот притисок, се мачи организмот, омалаксаност имаш, а срцето убрзува... Во тие моменти и како воздух да снемував. Гледај ств повеќе течности да примаш, лимонада цеди си, вода обавезно повеќе...

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Истата сум. Баш и за тоа имав пишувано пред некој ден. Тахикардии и забрзано дишење + низок притисок 90/60. Некоја од девојките ми рече овошје, зеленчук и вода многу. И во право беше, ми се поднамалија. Мое мислење вода многу и релаксација ( доволно спиење, опуштање во кревет со добра книга или филм ). Чист воздух и кофеин на минимум. Ќе бидеш добра. Мора! 8):muscle::l:

На Ygritte, NNA, bella.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293

од терапијата ако ти е многу висока тогаш стега во градите и тахихардија се добива .. оди на лекар под хитно испитај

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Ако на мене кажуваш, одамна беше тоа, 1год ми е малата веќе. Сега ми е океј пулс макс 80, после бременост намалија доза па ми се качи тсх до 17 и пак на поголема доза ме ставија, проверив пред месец, два беше симнато на 8, сега треба пак да проверам, океј се осеќам, па сигурно е добро.

13. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Здраво од мене. Јас сум 10+0 денес, многу радосна но и доста исплашена. Имав хематом, си примав инекции, строго лежење, сега само дабростон пијам и во ред е бебко, си расте. Немам ниту мачнини, ниту лошење, се ми е најмормално освен градите што ме болат. Моментално на боледување па ги уживам во филмови и серии.
    Прва бременост, планирана и очекувана, но стресно беше, сега малку се опуштам, психички.
    Поздрав од мене.

На Martka, paleska3, Turna и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Добредојде :hug:со лесно и без грижи:l:

На Martka, NNA и drugarka им се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Добредојде.Исто сме ние две тука негде.Јас 10+2 исто со хематомче кое уште го имам си седам дома примам терапија .

На Martka, Charlotte*, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Форсира за царски докторот зашто побрзо сака да ме земе како пациент (најверојатно), па и тарифата за мито ќе оди кај него :) во понеделник закажавме второ мислење, па ќе се решиме

17. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Леле чути многу лошо, не сум стигнала до тој степен ама како тргнало :lol: во план сум да земам од влошките со мрежичка за да не се најдам во лоша ситуација :D

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  18. heart4e

heart4e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    45

Здраво и од мене :) 5 +1

На hub, Martka, drugarka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Зошто шубе? Па не ја пиеш габата туку продуктот од ферментација. Јас мислам немаш фрка.

20. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Дада , габата не ја пијам ,туку продуктот од ферментацијата. :) читав дека е доста корисен кефирот ,посебно во бременоста бидејќи ги содржи скоро сите витамини