Нема шанси да не препознаеш болки за раѓање или пукање водењак. Но штом денес ти е краен термин или отиди викендов на дежурно барем едно цтг да ти направат, ако не во понеделник обавезно. Кај тебе веќе треба да се следи поинтензивно доколку нема никакви знаци. @sandrice25 можеш на дежурно на цтг да те стават, не смеат да те вратат, кажи дека имаш болки. Но цтг-то ќе го прочита доктор само ако има кој во моментот да се симне.
Bev denes na kontrola vo red bebce e malku namalena plodova voda e mi rece ama dobro e 35 nedela od ponedelnik ajde da izgurrame rece uste malku hehe amociklav i mi zede brisevi da vidime sto ke izlezat rezultati
Вчера бев кај матична и кажувам за нискиот притисок и забрзаниот пулс и таа истата приказна подобро нисок одколку висок притисок, ми измери беше 100 со 70 пулсот 85, вика добро е не е ништо страшно, и кажувам дома кога мерам знае да биде понисок а пулсот над 100 вика во бременоста е нормално да се случува. Е тоа што многу ме загрижи денес е што измерив дома притисок и беше 90 со 53 а пулсот замислете 165..ова прв пат ми се случува се исплашив..траеше лупањето неколку мин и се смири, измерив пак ,се спуштил на 90..му се има ли на некој случено толку висок пулс?
Да мене 160, под 100ка апаратот никогаш не ми покажа... б6 по две по 20мг пиев во тој момент.. исто и притисокот ми беше многу низок втората бременост. Пиј повеќе течности, вода пиеш, колку?, напиј се и кока кола малку...
Хахахаха ме насмеа а замисли да си на работа и вц-то ти е на прв спрат, а ти киваш 10 пати со ред..... мене тоа ми се случи
Не се загрижувај и не си прави стресови. Јас имам smartwatch и цело време пратам пулс, цело време е висок. Ама нормално е во бременост. Срцето пумпа повеќе крв, побарај на гугл да видиш количински колку повеќе крв имаш сега, оддржуваш уште еден живот во телото. Така да опушти се.
@mariz за вода се трудам да испијам 2литри плус минус, не ме плаши толку притисокот колку тоа с високиот пулс, кога видов 165 уште повеќе испаничив..моментално немам б6 дома ама ќе гледам да си набавам, не можам овде да го најдам чист се е е во комбинација со др витамини, го има во витамините што ги пијам ама не знам во која грамажа е, сигурно е малку.. значи и тебе ти бил пулсот висок, имаш ли разговарано со лекар за тоа во бременоста, што викаат ? @SaNJaAaaAaa јас прв пат да видам пулс 165 и ме фати паника..
Дали некоја од вас конзумира или конзумирала кефир во бременоста ? Го пијам скоро 3 месеци секојдневно по 1 чаша, но некако шубе ми е , да не претерувам
Кај мене претпоставка поради проблемот со тироидната, на два месеци ја проверував и на секое ми накачуваа доза дека се над 3ипол ми беше и со терапија. Ептен на крај ја стабилизиравме. Инаку можно е поради нискиот притисок, се мачи организмот, омалаксаност имаш, а срцето убрзува... Во тие моменти и како воздух да снемував. Гледај ств повеќе течности да примаш, лимонада цеди си, вода обавезно повеќе...
Истата сум. Баш и за тоа имав пишувано пред некој ден. Тахикардии и забрзано дишење + низок притисок 90/60. Некоја од девојките ми рече овошје, зеленчук и вода многу. И во право беше, ми се поднамалија. Мое мислење вода многу и релаксација ( доволно спиење, опуштање во кревет со добра книга или филм ). Чист воздух и кофеин на минимум. Ќе бидеш добра. Мора!
од терапијата ако ти е многу висока тогаш стега во градите и тахихардија се добива .. оди на лекар под хитно испитај
Ако на мене кажуваш, одамна беше тоа, 1год ми е малата веќе. Сега ми е океј пулс макс 80, после бременост намалија доза па ми се качи тсх до 17 и пак на поголема доза ме ставија, проверив пред месец, два беше симнато на 8, сега треба пак да проверам, океј се осеќам, па сигурно е добро.
Здраво од мене. Јас сум 10+0 денес, многу радосна но и доста исплашена. Имав хематом, си примав инекции, строго лежење, сега само дабростон пијам и во ред е бебко, си расте. Немам ниту мачнини, ниту лошење, се ми е најмормално освен градите што ме болат. Моментално на боледување па ги уживам во филмови и серии. Прва бременост, планирана и очекувана, но стресно беше, сега малку се опуштам, психички. Поздрав од мене.
Добредојде.Исто сме ние две тука негде.Јас 10+2 исто со хематомче кое уште го имам си седам дома примам терапија .
Форсира за царски докторот зашто побрзо сака да ме земе како пациент (најверојатно), па и тарифата за мито ќе оди кај него во понеделник закажавме второ мислење, па ќе се решиме
Леле чути многу лошо, не сум стигнала до тој степен ама како тргнало во план сум да земам од влошките со мрежичка за да не се најдам во лоша ситуација
Дада , габата не ја пијам ,туку продуктот од ферментацијата. читав дека е доста корисен кефирот ,посебно во бременоста бидејќи ги содржи скоро сите витамини