1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    42.205
    Нема шанси да не препознаеш болки за раѓање или пукање водењак. Но штом денес ти е краен термин или отиди викендов на дежурно барем едно цтг да ти направат, ако не во понеделник обавезно. Кај тебе веќе треба да се следи поинтензивно доколку нема никакви знаци.

@sandrice25 можеш на дежурно на цтг да те стават, не смеат да те вратат, кажи дека имаш болки. Но цтг-то ќе го прочита доктор само ако има кој во моментот да се симне.

На fana и NNA им се допаѓа ова.
  2. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    1.150
    Bev denes na kontrola vo red bebce e malku namalena plodova voda e mi rece ama dobro e 35 nedela od ponedelnik ajde da izgurrame rece uste malku hehe amociklav i mi zede brisevi da vidime sto ke izlezat rezultati

На Marija 84 и Bella* им се допаѓа ова.
  3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Вчера бев кај матична и кажувам за нискиот притисок и забрзаниот пулс и таа истата приказна подобро нисок одколку висок притисок, ми измери беше 100 со 70 пулсот 85, вика добро е не е ништо страшно, и кажувам дома кога мерам знае да биде понисок а пулсот над 100 вика во бременоста е нормално да се случува. Е тоа што многу ме загрижи денес е што измерив дома притисок и беше 90 со 53 а пулсот замислете 165:sweat:..ова прв пат ми се случува се исплашив..траеше лупањето неколку мин и се смири, измерив пак ,се спуштил на 90..му се има ли на некој случено толку висок пулс?

На naturallmess и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.214
    Допаѓања:
    78.425
    Да мене 160, под 100ка апаратот никогаш не ми покажа... б6 по две по 20мг пиев во тој момент.. исто и притисокот ми беше многу низок втората бременост. Пиј повеќе течности, вода пиеш, колку?, напиј се и кока кола малку...

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    26.554
    Хахахаха ме насмеа :D:D:Dа замисли да си на работа и вц-то ти е на прв спрат, а ти киваш 10 пати со ред..... :lol::lol::lol:мене тоа ми се случи :rofl::whew::lol:

На ***Bony***, Marija 84 и Charlotte* им се допаѓа ова.
  6. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Не се загрижувај и не си прави стресови. Јас имам smartwatch и цело време пратам пулс, цело време е висок. Ама нормално е во бременост. Срцето пумпа повеќе крв, побарај на гугл да видиш количински колку повеќе крв имаш сега, оддржуваш уште еден живот во телото. Така да опушти се.

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    @mariz за вода се трудам да испијам 2литри плус минус, не ме плаши толку притисокот колку тоа с високиот пулс, кога видов 165 уште повеќе испаничив..моментално немам б6 дома ама ќе гледам да си набавам, не можам овде да го најдам чист се е е во комбинација со др витамини, го има во витамините што ги пијам ама не знам во која грамажа е, сигурно е малку.. значи и тебе ти бил пулсот висок, имаш ли разговарано со лекар за тоа во бременоста, што викаат ? @SaNJaAaaAaa јас прв пат да видам пулс 165 и ме фати паника..

8. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Дали некоја од вас конзумира или конзумирала кефир во бременоста ? Го пијам скоро 3 месеци секојдневно по 1 чаша, но некако шубе ми е , да не претерувам :|

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.214
    Допаѓања:
    78.425
    Кај мене претпоставка поради проблемот со тироидната, на два месеци ја проверував и на секое ми накачуваа доза дека се над 3ипол ми беше и со терапија. Ептен на крај ја стабилизиравме. Инаку можно е поради нискиот притисок, се мачи организмот, омалаксаност имаш, а срцето убрзува... Во тие моменти и како воздух да снемував. Гледај ств повеќе течности да примаш, лимонада цеди си, вода обавезно повеќе...

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Истата сум. Баш и за тоа имав пишувано пред некој ден. Тахикардии и забрзано дишење + низок притисок 90/60. Некоја од девојките ми рече овошје, зеленчук и вода многу. И во право беше, ми се поднамалија. Мое мислење вода многу и релаксација ( доволно спиење, опуштање во кревет со добра книга или филм ). Чист воздух и кофеин на минимум. Ќе бидеш добра. Мора! 8):muscle::l:

На Ygritte, NNA, bella.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293

од терапијата ако ти е многу висока тогаш стега во градите и тахихардија се добива .. оди на лекар под хитно испитај

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.214
    Допаѓања:
    78.425
    Ако на мене кажуваш, одамна беше тоа, 1год ми е малата веќе. Сега ми е океј пулс макс 80, после бременост намалија доза па ми се качи тсх до 17 и пак на поголема доза ме ставија, проверив пред месец, два беше симнато на 8, сега треба пак да проверам, океј се осеќам, па сигурно е добро.

13. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    5.019
    Здраво од мене. Јас сум 10+0 денес, многу радосна но и доста исплашена. Имав хематом, си примав инекции, строго лежење, сега само дабростон пијам и во ред е бебко, си расте. Немам ниту мачнини, ниту лошење, се ми е најмормално освен градите што ме болат. Моментално на боледување па ги уживам во филмови и серии.
    Прва бременост, планирана и очекувана, но стресно беше, сега малку се опуштам, психички.
    Поздрав од мене.

На Martka, paleska3, Turna и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Добредојде :hug:со лесно и без грижи:l:

На Martka, NNA и drugarka им се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Добредојде.Исто сме ние две тука негде.Јас 10+2 исто со хематомче кое уште го имам си седам дома примам терапија .

На Martka, Charlotte*, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    566
    Форсира за царски докторот зашто побрзо сака да ме земе како пациент (најверојатно), па и тарифата за мито ќе оди кај него :) во понеделник закажавме второ мислење, па ќе се решиме

17. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Леле чути многу лошо, не сум стигнала до тој степен ама како тргнало :lol: во план сум да земам од влошките со мрежичка за да не се најдам во лоша ситуација :D

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  18. heart4e

heart4e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    45

Здраво и од мене :) 5 +1

На hub, Martka, drugarka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    42.205
    Зошто шубе? Па не ја пиеш габата туку продуктот од ферментација. Јас мислам немаш фрка.

20. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Дада , габата не ја пијам ,туку продуктот од ферментацијата. :) читав дека е доста корисен кефирот ,посебно во бременоста бидејќи ги содржи скоро сите витамини