Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Ај се надевам ќе истерам до 36та. Ти примаше некаква терапија, уште од самиот старт ти беше скратено? Мене во 27ма ме приметија, ама веќе во 30та ми кажаа вагиналети и мирување

2. monik55

monik55 Форумски идол

Мене сега максимум пола саат ме држи таман да удрам дремка па пак.
    Затоа после до 12 неможам да се освестам,таман се раздени јас како јагне спијам:D

LoveHope likes this.
  3. saramila09

saramila09 Истакнат член

Исто и јас до 12 како јагне спијам неможам да се наситам плус ќе станам од спиење после 2 часа пак ми се спие ужас (facepalm) ама затоа цела ноќ дежурам овие денови ќе си земам перница и таму ќе си спијам секој 5 мин притиска ;(

4. stevemila

stevemila Форумски идол

Sekako deka ke isteras. Ubavi misli, galenje mese i se ke bide dobro. Kaj mene se ocekuvase, imav konizacija na cin 2.Skrateno mi e grloto so konizacijata. Stom pocna bebe da raste pocna i grloto da se krati. Cela bremenost bev so utrogestan i progesterone sekako i kleksan. Isteravme edvaj do 34.Primiv Flosteron dve dozi. Gospod ne cuvase i se zavrsi dobro. Moeto devojce e 14 meseci:)

5. monik55

monik55 Форумски идол

Моево кај притиска,сега се тегне мислиш шпаги прави мислам низ стимак ќе ми искочи,све со лактот мава.

NNA and saramila09 like this.
  6. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Како знаеш дека е лакт?
    Ја веќе не знам кое кај е.
    Како глувци си шетаат кај сакаат. :)

Meckicja, NNA and Marija 84 like this.
  7. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Кои се сипмтови за скратено грло?
    Јас од денс сум 32 недела, за некој ден сум на преглед, дали да брам ЦТГ, и мерење на грлото, или тоа е стандардна процедура?

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ctg mozes da pobaras da ti napravat a grloto na matkata jas koga bev vo 33 Ned na eho Dr rece nema potreba veke da go meram

Martka and Ѕвездички like this.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Ne baraj nisto i misli samo pozitivno:) se ke bide dobro. Ehee do kaj si stignala sitno brois:inlove:

10. Dina911

Dina911 Популарен член

Според мене може да си побараш да ти измерат грло на матка, на крај си да, ама чисто осигурај се, пошто симптоми за тоа нема баш (не дај боже крварење).
    За цтг ти е рано, еве јас со полна 36 уште ми немаат правено, мада во систина ми проверија плодова вода, зрелост на постелка и ми рекоа дека е рано за цтг, а јас планирам денес да идам кај матичен да ми направи.
    Мене докторот што одев на приватно ми рече 35 недела да дојде и после можам да правам што сакам, до тогаш повеке пазење и одмарање.
    Чувај се и со лесно :*

NNA and Ѕвездички like this.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ne e rano za ctg jas pocnav so ctg od 32 ned a posle od 34 nedela pa natamu go pravam ednas nedelno

stevemila likes this.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

@Bella* вчера и денес сум ок, притисокот е нисок ама барем пулсот е нормален..мене искрено само одмор ми помага, кога се осетам така легнувам на тишина сама и за кратко се смирувам..кафе само едно наутро пијам и доволно ми е од второ осеќам дека ме растреперува, не ми годи..

Bella* and NNA like this.
  13. Dina911

Dina911 Популарен член

Да ти кажам и јас се зачудив зашто не ми правеа цтг со полна 35 недела, ама ме гледаше докторката на ехо и ми рече рано е. Во среда сум пак на контрола ке видам што ке кажат. Валда докторот одлучува од кога ке се почне со Цтг. Еве го моето уште мрда горе високо го осекам, нека си седи уште некоја недела :)

NNA likes this.
  14. mamaJana

mamaJana Популарен член

Јас од денес 36+1, цтг и контроли почнувам да правам по два пати неделно. Минатата недела матичниот ми кажа дека постелката е втор степен зрела и дека почнуваат да се јавуваат класификати и дека има доволно плодова вода.
    Последниве две недели стомакот ми се прави цел грутка, имам лажни контракции, без болка, туку само се искривува целосно на една страна целиот стомак и е камен цврст па после кратко време се отпушта..
    Кога почнуваат со вагинални прегледи? Ме фаќа страв од нив..

LoveHope, Marija 84 and Martka like this.
  15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Од сабајле сум секои 5 мин во вц.Цело време осеќам некој притисок како да морам во вц,ама не излегува многу течност. Утрово се разбудив малку "влажно". Се мислам да не е плодовата вода помалку да тече,ама како што читам,осеќаш топло а и не е како урина да можеш да контролираш,туку си тече. Или грешам? Не знам што да правам,а не сакам за секоја глупост непотребно во болница. Уште нешти,смеам ли да се туширам ако пукне водењакот ?

FreeMind likes this.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

37ма недела само што се враќам од преглед од Болница, :inlove: бебчето е 3180 грама, добро е се, плодова вода има, прв пат ме ставија ма ЦТГ и немаше контракции ок беше, вагинално не ме прегледа. Рече дека уште 2 недели ко ништо ќе одиме.
    Следна контрола на 03ти Декември, не е касно?? :?:
    Само што излегов од болница бев до продавници малку кога почна да ме боли долу ниско стомак и половина едвај одев, став ме фати, па си дојдовме дома одмарам малку си велам ќе помини, сиг од одењето ме е, неможам ич да пешачам :^)

17. monik55

monik55 Форумски идол

Кај членката имало индикација за порано цтг ама она тоа не го објаснува убаво па настанува збунка така да немај гајле.
    Цтг се почнува со полна 36 недела ако нема никаква индикација за порано.
    Нема зашто да си правиме без потребни стресови докторите знаат најдобро за кога да се почне со цтг и дали да се мери цервикс.
    Мене веќе не ми мерат цервикс,веќе опaсност немало.

Bella*, TeddyGrey, Dina911 and 2 others like this.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Најубавото чувство на свет! Го осетив повторно вчера, и денес пак уште еднаш, бебето! Знам гарант,100% е тоа. Иначе со господ напред ја стигнав и 14 недела:inlove:

Grasiela**, flower55555, hub and 16 others like this.
  19. Eni.r

Eni.r Популарен член

Screenshot_20181119-134753.jpg што е разликата со вторава? Вие каква имате?

20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Како ќе ви кажат докторите така. Секоја е различна.
    Конкретно мене прв преглед со рака во 39+ недела ми го направија. Не знам зашто се брзате, не е нешто убаво :rofl: