1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @ygr
    Верба,спремај рецептот за тиганици :) Со лесно нека ти е :*

На NNA, Kitten, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Јас цела ноќ не сум спиена тахикардии невидени,нез што е работава ме фати страв...преголеми тахикардии без престан со саати тек сега ми е малку поарно :(
    Б6,вода се препив,овошје ма џабеее

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Со лесно и ти пуштаме среќа (fingers)
    (незнам зошто неможам да те ознчам :?: )

На lovefashionnn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    Aко не ти треба преработена фолна, ке си земиш обична од аптека. Таа е нема да ја згрешиш. За другото ке ти кажат на преглед ко ке одиш, има време. Со лесно :)

На lovefashionnn му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Не чекај советувај се со лекар даваат терапија на трудници и подобро отколку вака да се мачиш. А може да е реакција на стресот што го преживеа, како и да е висок притисок или тахикардии во трето тримесечие треба да се пријават кај доктор.

На Bella* и Charlotte* им се допаѓа ова.
  6. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    @Bella* пулсот колку ти е?

7. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Незнам немам апарат за мерење
    Низок ми притисокот мислам нормален за во бременост ама тахикардии невидени ако ми е пак вака и вечер ќе одам на лекар.зошто само навечер ми е преку ден не

Може си во право стресот подоцна се манифестира..не ми текна на тоа
    А и кога ќе размислам воопшто немам одморено асално.На работа сум до петок после одмор па породилно ќе гледам колку што можам повеќе одмор не само по 2 саати...ама ако продолжат тахикардии идам уште утре на лекар (чудно е што преку ден немам а навечер ептен)

Последна измена од модератор: 20 ноември 2018
    На ajaja95 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Пулс можеш и сама да измериш преку артеријата на вратот, а тахикардиите се нормални во бременост, Кога ќе легнев да спијам, обавезно срцето ми се растропуваше, веројатно зашто организмот тогаш мирува.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Ѕирни тука :)
    http://doktori.mk/element/view/4d8bce4922797/merenje-na-puls
    Инаку ја си имам од старт проблем, кај мене е поврзано со нешто скроз друго.
    Имам алергии на многу работи и прво тромесечие си го истерав на своја рака без антихистаминици па се тоа ми направи триста глупости.
    Докторката ми препорача да бирам седативи или на природна бара или хемија, обавезно носот мора да е отпуштен зошто запушен прави + отежнување во дишењето.
    Исто така кога е низок притисокот си прави дополнителна тахикардија.
    Консултирај си се со матичната, најбитно е само да не се паничи .
    Многу непријатно чувство, јас осеќам како да ме исфрла нанапред кога сум потпрена на кревет.

10. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Иста бев и јас викендов, петокот се разбудив сабајле во 5, легната накај 12. Бев за скопје купував количка се мислев која да ја купам. Нокта петок спрема сабота како да ме фати некоја возбуда око не склопив цела нок не заспав,главата ми бучеше не можев да се препознаам, цела бременст смирена, се ок, сега јас два цели дена неспана. Саботата шетав цел ден енергија полна а два дена без сон, дури во 10 часот легнав и конечно спиев без проблем.
    Јас си мислев цело време дека ми е од мисла за количката (мислев на глупости што онака во живот не би ги помислила) и се нервирав што не можев никако да се смирам. Валда е нормално некогаш да фати таква криза во бременост, мада јас не можам да се опишам што се случуваше со мене тие два дена не можев да се препознам :( сега веке е ок работата :)
    Мада ако не ти се смири иди на доктор, ама јас и да идев не ке знаев како да му ја објаснам мојата состојба тие два дена :)

11. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771

Е де шо толку стресена шо си сонувала женско бебе? :D:D

На NNA и Meckicja им се допаѓа ова.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    И јас сум со тахикардија денес цел ден.... Ама се разбудив од кошмар со плачење.... И мислам дека тоа ми влијае.... Под импресии сум од сонот.... Ако не беше мм мислам дека немаше да се разбудам.. :sweat:;(:worried::worried::worried:

13. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Па со оглед на тоа дека се спремам за машко, малце и стресно е :$ Иначе немам ништо против девојче, баш би сакала да имам, сакав и сега :l:

На Ringishpil_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    претпоставив дека е тоа од кога пишав :lol:... иначе, ние за братми мислевме дека ќе е женско се дур не се породи мајка ми! :).. ајде не се секирај за ништо! (така и јас си се тешам) :hug:

На Корнелија и Meckicja им се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас два дена спијам, само тоа сакав да кажам.
    Гледам други влегле трета смена :)

16. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    564
    38+4 и јас го почувствував тоа гадно претење со раце, па и дека не толерирам болка многу, си офнав, а докторката пак ми вели: Ааа тешко дека ќе излезе тоа бебе од тука :rofl: патем второто мислење ми беше дека нема потреба од итен царски, дека сега најмногу добива на килажа, па да си почекаме. Следно цтг утре

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мене незнам што ми стана но се отепав од јадење кисело:worried:
    На мајка ми недостасана зелката и ја изедов пола:D

На srekice, Ygritte и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  18. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    17 недела завршувам денеска кој месец значи сум 4 или влегувам во 5. Поздрав

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  19. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Труднички некаде во темиве за бременост читав дека со јадење на урми се зголемувал „растел“ плодот. Денес бев на ехо кај пријателка за да ме ѕирне зошто имав високи димери 1568 а сум 26+, и да ми каже дали е добар протокот и плодовата вода додека да појдам кај матичниот. И таа ми кажа дека се ми е ок, само што плодот е помал ама штом е помал цело време нема никаков проблем. Сега кога седнав си правам споредба на скринингот што го правев во 20+3 дена каде што бебка одговораше на 19+5, и сега мерките каде што сум 26+ а бебка одговара на 23+. На скринигот доцнела една недела, а сега три недели ама констатацијата на докторката беше дека јас сум се родила ситна 2800 и бебка ќе биде ситна.
    Има ли некоја совет да ми даде во врска со урмите и храна за зголемување на големината на плодот, и совет да ме смири за различноста на меркиве?

20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    На трансфузиолог ќе одиш ќе му ги покажеш резлутатите и извештајот дека е мал плодот.
    Може ќе ти приклучи клексани.