Јас цела ноќ не сум спиена тахикардии невидени,нез што е работава ме фати страв...преголеми тахикардии без престан со саати тек сега ми е малку поарно Б6,вода се препив,овошје ма џабеее
Aко не ти треба преработена фолна, ке си земиш обична од аптека. Таа е нема да ја згрешиш. За другото ке ти кажат на преглед ко ке одиш, има време. Со лесно
Не чекај советувај се со лекар даваат терапија на трудници и подобро отколку вака да се мачиш. А може да е реакција на стресот што го преживеа, како и да е висок притисок или тахикардии во трето тримесечие треба да се пријават кај доктор.
Незнам немам апарат за мерење Низок ми притисокот мислам нормален за во бременост ама тахикардии невидени ако ми е пак вака и вечер ќе одам на лекар.зошто само навечер ми е преку ден не Може си во право стресот подоцна се манифестира..не ми текна на тоа А и кога ќе размислам воопшто немам одморено асално.На работа сум до петок после одмор па породилно ќе гледам колку што можам повеќе одмор не само по 2 саати...ама ако продолжат тахикардии идам уште утре на лекар (чудно е што преку ден немам а навечер ептен)
Пулс можеш и сама да измериш преку артеријата на вратот, а тахикардиите се нормални во бременост, Кога ќе легнев да спијам, обавезно срцето ми се растропуваше, веројатно зашто организмот тогаш мирува.
Ѕирни тука http://doktori.mk/element/view/4d8bce4922797/merenje-na-puls Инаку ја си имам од старт проблем, кај мене е поврзано со нешто скроз друго. Имам алергии на многу работи и прво тромесечие си го истерав на своја рака без антихистаминици па се тоа ми направи триста глупости. Докторката ми препорача да бирам седативи или на природна бара или хемија, обавезно носот мора да е отпуштен зошто запушен прави + отежнување во дишењето. Исто така кога е низок притисокот си прави дополнителна тахикардија. Консултирај си се со матичната, најбитно е само да не се паничи . Многу непријатно чувство, јас осеќам како да ме исфрла нанапред кога сум потпрена на кревет.
Иста бев и јас викендов, петокот се разбудив сабајле во 5, легната накај 12. Бев за скопје купував количка се мислев која да ја купам. Нокта петок спрема сабота како да ме фати некоја возбуда око не склопив цела нок не заспав,главата ми бучеше не можев да се препознаам, цела бременст смирена, се ок, сега јас два цели дена неспана. Саботата шетав цел ден енергија полна а два дена без сон, дури во 10 часот легнав и конечно спиев без проблем. Јас си мислев цело време дека ми е од мисла за количката (мислев на глупости што онака во живот не би ги помислила) и се нервирав што не можев никако да се смирам. Валда е нормално некогаш да фати таква криза во бременост, мада јас не можам да се опишам што се случуваше со мене тие два дена не можев да се препознам сега веке е ок работата Мада ако не ти се смири иди на доктор, ама јас и да идев не ке знаев како да му ја објаснам мојата состојба тие два дена
И јас сум со тахикардија денес цел ден.... Ама се разбудив од кошмар со плачење.... И мислам дека тоа ми влијае.... Под импресии сум од сонот.... Ако не беше мм мислам дека немаше да се разбудам..
Па со оглед на тоа дека се спремам за машко, малце и стресно е Иначе немам ништо против девојче, баш би сакала да имам, сакав и сега
претпоставив дека е тоа од кога пишав ... иначе, ние за братми мислевме дека ќе е женско се дур не се породи мајка ми! .. ајде не се секирај за ништо! (така и јас си се тешам)
38+4 и јас го почувствував тоа гадно претење со раце, па и дека не толерирам болка многу, си офнав, а докторката пак ми вели: Ааа тешко дека ќе излезе тоа бебе од тука патем второто мислење ми беше дека нема потреба од итен царски, дека сега најмногу добива на килажа, па да си почекаме. Следно цтг утре
Мене незнам што ми стана но се отепав од јадење кисело На мајка ми недостасана зелката и ја изедов пола
Труднички некаде во темиве за бременост читав дека со јадење на урми се зголемувал „растел“ плодот. Денес бев на ехо кај пријателка за да ме ѕирне зошто имав високи димери 1568 а сум 26+, и да ми каже дали е добар протокот и плодовата вода додека да појдам кај матичниот. И таа ми кажа дека се ми е ок, само што плодот е помал ама штом е помал цело време нема никаков проблем. Сега кога седнав си правам споредба на скринингот што го правев во 20+3 дена каде што бебка одговораше на 19+5, и сега мерките каде што сум 26+ а бебка одговара на 23+. На скринигот доцнела една недела, а сега три недели ама констатацијата на докторката беше дека јас сум се родила ситна 2800 и бебка ќе биде ситна. Има ли некоја совет да ми даде во врска со урмите и храна за зголемување на големината на плодот, и совет да ме смири за различноста на меркиве?
На трансфузиолог ќе одиш ќе му ги покажеш резлутатите и извештајот дека е мал плодот. Може ќе ти приклучи клексани.