Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Лелее мене ништо не ми помагаше, ни сливи ни компоти ништо ништо дури и само црн леб јадев и матичниот ми препиша сируп и така терав некако, откако влегов во 9ти месец сама од себе ми се среди. Ако и тебе не ти помага ништо не се мачи консултирај се со доктор. Со лесно. :)

2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Off neznam ni sto da jadam i pijam zas tolku mi e macno i mi se lose.. ne povrakam no macnina mi e pa i tvrdata stolica dodatok mislam ke puknam

3. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Мене тврдата столица потешко ми падна од мачнините, тоа се претрпуваше некако а од тврдата столица и стомакот ми се стврднуваше дури и болеше а па дремењето во тоалет да не го ни спомнувам :rofl:. Мм клизма земаше од аптека до толку што беше "тврда" работата хах затоа не чекај подобро на време си го прашај матичниот. Јас многу се измачив хах :lol:

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Клизма во рана бременост не девојки

5. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.236
    Можеш да си почнеш со премама или фембион 1 , честитки со лесно :inlove:

6. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Страшно беше денес. Овој пат беа два, ама така квалитетно. Викав, признавам. Господ го видов. Од болка не ни разбрав, нешто низ магла ми е уште е многу горе. А отворена пола прст.
    Цтг вика мали контракции, нерегуларни.
    Плодова вода има доволно. Е сега да не е мирн човек стомачето рече многу пораснало. Што од постелката презреана што од стомачето повеќе од понеделник не би чекал. Е сега што е со стомачево? Ризик да се искака има ли? Или? Страв ми е ...

7. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Кај мене од старт се води помалечко, има прогрес, не заостанува (иако еднаш ме исплашија со таква констатација, но се среди). Неодамна испитав д димери, ок ми се за трето тромесечие, во нормала, ама такво си е бебето помало за околу 10тина дена. Јас сум ситна и мала сум се родила, мм е ситен... 38+4 денес, па здравје уште малку па ќе видиме колку ќе биде малата :inlove:

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Иста сум и јас, денес се успав и за на работа од тие кошмари, само нешто сонувам и се плшам демек одмраме ама по изморена станувам. Имам прочитано дека трудниците многу сонуваат ама доста е несакам повеќе срце ке ми излезе од брзо чукање :(

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    630

Со лесно нека ни е, јас си ја земав фолната на алкалоид.

10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Девојки сега правев цтг немам болки ниту покажува нешто проблемот е што бебка нее активна и не мрда само спие докторот се плаши да ме пушти дома вика да те породиме си царски ме виде доле не сум отворена а грло омекнато целата сум во стрес не се плашам од царски само се чудам зошто вака без да знам без ништо одеднаш да ме задржат за царски бев јадена плус кока кола чоколадо јадев пред да дојдам еве сега пак јадам и пијам уште едно цтг ама докторот е одлучен денес да не ме пушти се тресам дур пишувам искрено не сум подготвена на ова;(

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Не се плаши , подобро да останеш како и да е ќе бидеш под надзор. И за царски не се плаши се се заборава само да се заврши се како што треба. Тоа што си јадена нема врска, има начин за се. Од срце ти посакувам да си храбра и да си донесеш на свет здраво и право душиче. . Те чекаме со убави вести

На saramila09, Bella*, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Ајде само позитивна мисла. Слушај си го доктороот, тој најдбро знае. Подобро е да си во болнца. Кај кој др си? Ајде радувај се, ќе се гушкате уште малку

На saramila09 и NNA им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Леле стај една и за мене со буковец и зејтинче :lol:

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Леле сега јадев тоа,се изначуди мм како може да го јадам тоа:D

На TeddyGrey и srekice им се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    И да јадеш тоа е многу здраво,најмногу витамин Ц има во киселата зелка.Јас ја чекам нашата да подстаса малце и се фрлам врз бурето ]:)

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Ти реков.. за да се дофати убаво цервикс, стискаат убо :lol:

Ризик да се искака има и во 38ма и порано, не се секирај тоа, тоа се случува од некој стрес, може да се случи затоа и порано... Првото 8 дена над термин, водата ми беше проѕирна чиста, природно се породив по 9ч со јаки болки, со второто царски завршив дека се искака и тоа премногу... Незнам дали големината на стомачето има врска со тоа... не сум запознаена.. но мекониумот е прва кака од се што голтале цела бременост. Шеткај повеќе, има некои вежбички и на јутуб ако можеш прави ги, како и да бидне, да сте здрави и живи :*

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас јадев само круши и овошни јогурти .. Клизма не смееш, алкалас чај исто не смееш, многу вода, овошје и зеленчук мене ми помогна, а тврда столица имав до крајот на 3ти месец

Истото ми се случи :(

Последна измена од модератор: 20 ноември 2018
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Значи мила опушти се и тргни го мислите. Ете до понеделник најкасно ако не испадне само ќе го извадат. Цела бременост се тресеш не си го прави ова на крај. Може не ти е точен терминот знаат да утнат со една недела, може на бебе баш му е убаво во тебе и едноставно не сака да излезе.
    Ајде насмеј се, ајде не се оптоварувај со мисли без потребно. Ако имало ризик за нешто ќе те задржеле. Уште некој ден и ќе се гушкате.

И ти насмеј се се ќе биде во ред. Те гушкаме сите овде!

Последна измена од модератор: 20 ноември 2018
    На NNA, fana, saramila09 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    @saramila09 не се секирај, слушај го докторот, можеби и подобро што не си спремна во моментов...полесно ќе пребродиш отоколу кога,си спремна па,си во исчекување што и како ќе биде. И на крај...мисли дека во скоро време ќе си го запознсеш бебенцето. Со лесно и храбро ;)

На NNA и saramila09 им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    @saramila09
    Радувај се не се секирај,наскоро бебе ќе гушкаш.
    И Верба исто,лесно девојки:inlove:

На NNA, TeddyGrey, saramila09 и 1 друга личност им се допаѓа ова.