Лелее мене ништо не ми помагаше, ни сливи ни компоти ништо ништо дури и само црн леб јадев и матичниот ми препиша сируп и така терав некако, откако влегов во 9ти месец сама од себе ми се среди. Ако и тебе не ти помага ништо не се мачи консултирај се со доктор. Со лесно.
Off neznam ni sto da jadam i pijam zas tolku mi e macno i mi se lose.. ne povrakam no macnina mi e pa i tvrdata stolica dodatok mislam ke puknam
Мене тврдата столица потешко ми падна од мачнините, тоа се претрпуваше некако а од тврдата столица и стомакот ми се стврднуваше дури и болеше а па дремењето во тоалет да не го ни спомнувам . Мм клизма земаше од аптека до толку што беше "тврда" работата хах затоа не чекај подобро на време си го прашај матичниот. Јас многу се измачив хах
Страшно беше денес. Овој пат беа два, ама така квалитетно. Викав, признавам. Господ го видов. Од болка не ни разбрав, нешто низ магла ми е уште е многу горе. А отворена пола прст. Цтг вика мали контракции, нерегуларни. Плодова вода има доволно. Е сега да не е мирн човек стомачето рече многу пораснало. Што од постелката презреана што од стомачето повеќе од понеделник не би чекал. Е сега што е со стомачево? Ризик да се искака има ли? Или? Страв ми е ...
Кај мене од старт се води помалечко, има прогрес, не заостанува (иако еднаш ме исплашија со таква констатација, но се среди). Неодамна испитав д димери, ок ми се за трето тромесечие, во нормала, ама такво си е бебето помало за околу 10тина дена. Јас сум ситна и мала сум се родила, мм е ситен... 38+4 денес, па здравје уште малку па ќе видиме колку ќе биде малата
Иста сум и јас, денес се успав и за на работа од тие кошмари, само нешто сонувам и се плшам демек одмраме ама по изморена станувам. Имам прочитано дека трудниците многу сонуваат ама доста е несакам повеќе срце ке ми излезе од брзо чукање
Девојки сега правев цтг немам болки ниту покажува нешто проблемот е што бебка нее активна и не мрда само спие докторот се плаши да ме пушти дома вика да те породиме си царски ме виде доле не сум отворена а грло омекнато целата сум во стрес не се плашам од царски само се чудам зошто вака без да знам без ништо одеднаш да ме задржат за царски бев јадена плус кока кола чоколадо јадев пред да дојдам еве сега пак јадам и пијам уште едно цтг ама докторот е одлучен денес да не ме пушти се тресам дур пишувам искрено не сум подготвена на ова
Не се плаши , подобро да останеш како и да е ќе бидеш под надзор. И за царски не се плаши се се заборава само да се заврши се како што треба. Тоа што си јадена нема врска, има начин за се. Од срце ти посакувам да си храбра и да си донесеш на свет здраво и право душиче. . Те чекаме со убави вести
Ајде само позитивна мисла. Слушај си го доктороот, тој најдбро знае. Подобро е да си во болнца. Кај кој др си? Ајде радувај се, ќе се гушкате уште малку
И да јадеш тоа е многу здраво,најмногу витамин Ц има во киселата зелка.Јас ја чекам нашата да подстаса малце и се фрлам врз бурето
Ти реков.. за да се дофати убаво цервикс, стискаат убо Ризик да се искака има и во 38ма и порано, не се секирај тоа, тоа се случува од некој стрес, може да се случи затоа и порано... Првото 8 дена над термин, водата ми беше проѕирна чиста, природно се породив по 9ч со јаки болки, со второто царски завршив дека се искака и тоа премногу... Незнам дали големината на стомачето има врска со тоа... не сум запознаена.. но мекониумот е прва кака од се што голтале цела бременост. Шеткај повеќе, има некои вежбички и на јутуб ако можеш прави ги, како и да бидне, да сте здрави и живи
Јас јадев само круши и овошни јогурти .. Клизма не смееш, алкалас чај исто не смееш, многу вода, овошје и зеленчук мене ми помогна, а тврда столица имав до крајот на 3ти месец Истото ми се случи
Значи мила опушти се и тргни го мислите. Ете до понеделник најкасно ако не испадне само ќе го извадат. Цела бременост се тресеш не си го прави ова на крај. Може не ти е точен терминот знаат да утнат со една недела, може на бебе баш му е убаво во тебе и едноставно не сака да излезе. Ајде насмеј се, ајде не се оптоварувај со мисли без потребно. Ако имало ризик за нешто ќе те задржеле. Уште некој ден и ќе се гушкате. И ти насмеј се се ќе биде во ред. Те гушкаме сите овде!
@saramila09 не се секирај, слушај го докторот, можеби и подобро што не си спремна во моментов...полесно ќе пребродиш отоколу кога,си спремна па,си во исчекување што и како ќе биде. И на крај...мисли дека во скоро време ќе си го запознсеш бебенцето. Со лесно и храбро