Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Јас сум 17+3 исто сме биле:inlove: јас мислам дека влегуваме во 5ти

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Според некои апликаци влегуваме во 5 а според некои од 18 недела, со лесно мила. Поздрав

Фала многу за одговорот

Последна измена од модератор: 20 ноември 2018
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Баш ке видам кај мене. Чувам се.. мислам и на двајцата мешето им беше доста поголемо од се др, а и такви беа кога се родија, со мешиња како да кркале хамбургери :lol: За колку е поголемо?

На Kitten, Meckicja и @Verba им се допаѓа ова.
  4. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Немам сликичка за да споредам од денешното ехо на која гн одговара.
    Пред четири дена главчето било 319 мм а стомачето 362 (за стомачето пишува 40+1 а јас тогаш 39+3).
    Денес од извештајот нема податок за главчето а стомачето 372. Некои си 5 сантиметри разлика...
    Туку мамички идни и сегашни, јас сите бодиа ги купив 50 ки. Очекував мало бебе. На мерките покажа денес 3800 грама. И сега се плашам дека на бебче ќе му бидат мали барем за изнесување од болница, после ќе докупувам поголеми....
    Шпилхозни имам и 56 ки. Тие не ми се проблем.

Последна измена: 20 ноември 2018
    На NNA и mariz им се допаѓа ова.
  5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ме фаќа некоја паника зошто имам многу чудни болки кога правам и најмал чекор ме боли стомакот долу ниско и како да ми се стврднува како топка околу папокот. Значи оваа болка ја имам на секое движење, на секој чекор. Кога ќе заседам подолго во една положба неможам да се помрднам поточно неможам да се кренам на нозе страшна болка и притисок имам во препоните. Претпоставувам не се родилни болки или контракции, нив не верувам дека ќе ги промаршам, а и колку што се сеќавам воопшто немав вакви потешкотии во првата бременост. Незнам како изгледаат почетните болки зошто отидов во болница на редовен преглед 4 прсти отворена во 38+3 без ни најмала индикација или болка и до 8 прсти се додека не ми го пукнаа водењакот немав некои болки, бев со провокација и се породив многу брзо откако ми го пукнаа. Сега сум 37+2 на контрола сум во сабота, а дотогаш не планирам да одам освен ако не ме фатат болки во интервали или не ми прсне водењакот. Тоа што ме грижи е дали е се во ред со бебе и дали овие моменталниве болки можат да му наштетат, на моменти си правам филмови дека нешто не е во ред па затоа вака

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Не се секирај сега на крај, ке биде се во ред. Не сум дома да видам, одма ке ти видев, ке ти пишам во лп кога ке бидам дома. Инаку 56ка на мојата и беше големо, 3800 родена, 51цм, ке биде бар за изнесување точно не се секирај. Во болница мојава во 50ки ја облакаа, таманка и беа.. :) Јас 50ка имав од батко и една, таман и беше и таа дома, а 56ките пливкаа малку.

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  7. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас бев со идентични промени и тоа неколку недели порано од 37 полна. Болка во препоните особено. Еднаш мајка ми кај мене се погоди, не можев да ја поместам ногата, од памет се извади жената. Скаменувањето на стомакот од самиот почеток на деветти месец го имам. Веднаш разговарав со докторот, подготвителни контракции се. Ги имам и денес во полна 40 та недела. Ги опишувам буквално како камен да носам. Не можат да му наштетат на бебе. Се надевам барем малку ти помогнав да се потсмириш

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Фала ти мила, баш како камен и цел стомак се затегнува и испапчува мислам ќе пукне, а движењава ми се катастрофа се чуствувам како се да откажало, исто веќе неколку недели имам менструални болки кога поблаги кога поизразени. Еве баш во моментов лежам и магнезиум и б6 се напив уште пред два часа и си чуствувам во континуитет болки и нелагодност во стомак, па се мислам дали да спијам, дали маж да будам,највеќе ми е да не кренам паника за џабе сепак треба да барам некој синко да го причува а ако е лажна тревога само фрки напразно ќе направам

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Земи ти мери си бар еден час на колку време ги имаш, за секој случај. А сабајле тркни да те видат, чим си имаш вакви болкички, да не се отвараш.. :)

На NNA и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  10. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Уф некако далеку ми се гледа сабајле, а болкивее незнам како да ги одредам не се на интервали цело време ги чуствувам баш менструални :sweat:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    20181120_230442.jpg
    Еве нешто имам зачувано од една членка, јас според ова се раководам :wasntme:

На flower55555 и NNA им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Фатило бебе некоја незгодна позиција тогаш, се тегне :D Легни на страна и пробај да заспиеш..

На NNA и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  13. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ќе пробам да се смирам и спијам, ако нешто има промена секако ќе пишам :rofl:

На NNA и mariz им се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.130
    Допаѓања:
    24.442
    Потполно исто ми е како што опиша еве веќе 2 недели, исто сум 37+2, вчера на цтг не покажа ништо и се опуштив малку.
    Покрај препони и вагината ме боли, а кога иди време за спиење најлошо ми е. Ме боли стомакот и на лева и на десна страна, насекаде.
    VERBA док ми рече вчера стомачето 4 дена напред а главчето 5. Цела бременост напред е за 1 недела бебчето, и ми рече во ред е супер што е напред.

На NNA, Vennera.aa и @Verba им се допаѓа ова.
  15. TinaDimitrieva

TinaDimitrieva Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    132
    Исто,исто, истоо... мислам јас се читам самата себе си. 39 + 2 сум а веќе 2 недели истите болки. Не можам дури нога да кренам за да си облечам хеланки, немам сила да поттурнам ни предмет од едно кило со нога, а кога се движам од соба до соба одам поднаведната, имам чувство дека ќе ми падне стомакот од тежина... се консултирав со др. ми рече дека е нормално, самото бебе натежнува на мускулите, да пијам парацетамол и термофор со топла вода.
    Ајде уште малку ќе издржеме, се гледа крајот :clap::inlove:

На lackygirl, NNA и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  16. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @lackygirl @TinaDimitrieva далеку од убаво е ама ми подолесна кога слушнав дека не ми е само мене вака ќе издржиме ама како(facepalm)
    Мм вика доста бре жено секој ден веќе две недели се пораѓаш.
    Еве станувам по 100 пати за вц додека се дигнам додека отидам додека се вратам, па додека фатам позиција што од болка што од киселини и кога ќе се нагодам ако не ми забега паметот може и ќе дремнам. Ноќиве ми се ужас долги и мачни, па потоа цел ден сум без енергија. Последниве денови ај што само врне туку ни до маркет неможам да одам смртна пресуда ми е преоблекување, да кренам нога повисоко од 5цм од земја е научна фантастика, подвткана одам со една рака држам стомак со друга се потпирам, мм ме преоблекува, чорапи и обувки без него нема шанса. Не ми се верува која разлика меѓу две бремености. Ете сега и дете разбудив ми почна денот уште по темници. Важно си кажав маките. Ајде добро утро (waiting):x

На TinaDimitrieva, lackygirl, @Verba и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    И мене денот веќе ми почна , не си сама. Се вртам де на една де на друга страна едвај позиција за спиење да најдам :D:D И еве сега си лежам уште од 5 ипол будна , чекам да се подраздени па да си варам кафе:)

На NNA, Vennera.aa и @Verba им се допаѓа ова.
  18. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Добро утро девојки еве ме мене цела ноќ ненаспана сега во моментот сум како зомби |-) ми ставија клизма за прочистување не било лошо иако прв пат мие :$ ова било лек за тие што се мачат со столица :$ да дојде визита и ќе ми кажат во колку ќе ме пораѓаат иначе многу сум гладна цревата ми крккорат вчера едвај ми дадоа двопек и јогурт ама само се прелажав со тие сега кој знае кога ќе јадам а многу ми се јаде :( ајде со лесно на сите ве чекам и вас со убави вести дај боже сите да си се гушкате со бебушките во најскоро време ве :hug::*

На ALISA0000, Ygritte, Marija 84 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    НА едно главчето беше напред една недела, на друго мешето беше две недели назад... да не редам. Вечито некој орган одеше и до две недели напред назад. Сосема е нирмално еден орган малку понапред друг малку помазад. Мешето кај вас нема ниту недела отстапка. Ете, ќе набјудувате, но смирено. Често и вообичаено е да има отстапки.
    Со лесно.
    Ќе ја чекаме најубава вест:sun::l::f:

Последна измена: 21 ноември 2018
    На NNA, Meckicja, @Verba и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Со лесно нека ти е:l:

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.