Ај објаснете ми го оваа стврднување на стомакот или припреми контракции како ги чувствувате ? Јас тоа стврднување го чувствувам веќе 2,3 недели ,т.е од 25,26 недела наваму. Еве сега сум 29- та недела и по 3,4 пати во ден ми се случува тоа, поточно стомакот ми се стврдне некои 5- 10 секунди дури и дишењето ми станува тешко, некогаш ми се испапчува како топче , и баш се сеќавам дека кога ме фатија болки со првата бременост и кога отидов да се пораѓам ми се дешаваше исто , само што беа на пократок интервал и беа болни . Дали е нормално уште од сега да ги чувствувам тие припреми контракции
Мислам повеќе е до положбата на бебчето. Ќе се наместеле во некоја незгодна полижба и како тртка на една страна, тврд стомакот, додека не смени подиција. Повеќе незгодно и непријатно одколку болно. За мене нормално било, немало влијание врз контракции или пораѓај.
@saramila09 Се будам и му викам на мм чекај да видам Сара да ли се породила. Те чекаме да пишеш Кај мене неколку дена е тоа стврднување на стомакот само навечер ама не му обврнувам внимание легнувам и спијам,ги знам болките се разликуваат од овие,а карлицата неда ме боли едвај одам,но убаво вика мајка ми бебе носиш тоа веќе си тежи нормално е да боли. А и малиов ептен активен мислам дека ќе ме пробуши низ стомак со некоја рака или нога.
Уште не сум породена ми рекоа има 3 пациентки пред мене па за колку часа ќе ме земат незнам.ти Благодарам што мe мислиш
@saramila09 ајде со лесно уште малку ќе се гушкате со бебка и ќе видиш што значи да сакаш некого повеќе од себе. @Vennera.aa Да да и јас како тебе ќе сум се породела побрзо ама изгледа пак ќе си терам до крај освен во случај да има заостанување со грамажата.Ќе видиме во четврток што ќе кажат.Така ни се причинува од премор изгледа или па потајно во себе си се надеваме дека побрзо ќе се олесниме
Да, ама многу саати ја држат гладна. Од вчера после пладне е таму само со двопек и јогурт. За грчеви да не има некој лек? Ме уби од болка ноќеска.
@saramila09 , @@Verba со лесно женски! Издржете машки уште малце . ш Ве чекаме со убави вести. @FreeMind за грчеви ми рекоа навечер сувомеснати и млечни производи не. Нема тост веќе навечер . И магнезиум можеш да појачаш. Ја пијам по 3од 250. Како што би рекол Димчев од Систина, е деее, магнезиум пола го мочаш.
@FreeMind zemaj magnezium, jadi banani. Stom osetis deka ke dobies grc vednas ispruzi,istegni ja nogata I prstite.
@Charlotte* абе за воља на вистината салата вечерав со ржан леб. Ете кога јадев тост поарно ми беше. Ова исто како за цигарите @LoveHope испружена и ги влечам прстите наназад како и порано за да се опушти мускулот, али уште силно ме боли од оној кај 4 саат наутро што ме здрма. Пробувам со масажа, движење, тегнење, но болката се уште стои и мускулот ми е сеуште здрвен. Ќе појачам магнезиум сега сум на 400мг на ден ќе го дигнам од денес. Абе у пичку матер ми се иде веќе најискрено. Нема ден да не ме боли нешто. Од денес 31ва.
@simona_baby веќе ако е да биде нела биде час поскоро неможам да мрдам, вака беспомошно не сум се осеќала никогаш
Исто исто стигнав до степен да неможам да му се посветам на малиот асално он сака да трчаме играме фудбал ама јас неможам да мрднам.А Саб/недела ќе сме скроз сами.Со господ напред
Jas od pred eden mesec mi se stvrdnuva taka i eve sega bad vo moment popokot mi vleze vnatra dupka a se sobra na leva strana kamen a 35 +3nedela sum
ти благодарам многу Не ништо многу сум гладна ужас Богами премногу е тоа и плус 3 кришки двопек и чаша јогурт само да речеме дека сум јадена а денес е ужас ми се јаде ми се плаче..А којзнае дали ќе смеам денес да каснам нешто лесно ќе ми дадат ли незнам.
@saramila09 јас предмалку станав и се уклучив да видам до кај си,мислев дека си породена Ајде уште малку издржи ти доаѓа најголемата радост на свет Со лесно и со убаво