Охоо јас цела бременост ја минав така дека ми беше ниско и притискаше со главче, не се плаши бебче те притиска а тек после има да одиш на 5 мин во вц хаха
Не се плаши. Подобро да се извади,отколку да се мачи бебе. Јас бев со провокации,ништо страшно,многу брзо се отворив,ставањето провокации,болките,раѓањето,траеја 3 4 саати (со второ).Интезивни болки сат време имав.Се заврши добро.Со лесно,чекаме вести и од тебе
Najverojatno neli ti kazaa za krvna slika oti ke ti pravat I eho I ctg inace jas utre slavam rodenden polnam 34 god mislev so bebceto zaedno ke slavime rodenden ama nisto Ne se plasi I jas sum ista mi se moca a nemozam I da mocam ponekogas toa e od sto pretiska bebceto
@Charlotte* уште ли си трета смена или те заменија? Јас чисто да видам што има у 2 саат по нет, не дека не ми се спие...ме откорна малава од шутирање.
Не е точно. Гестациските недели и календарските се различни. 20та недела е крај на 5ти месец не почеток. 6ти почнува од 22ра недела, 7ми од 27ма недела... Не се сите месеци по 4 календарски недели, 8ми и 9ти се на пример по 5
Еден совет ако може. Немам болка во ниту еден заб,но сихурно имам некој расипан пошо ми мириса здивот. Само што ќе се измијам заби,ништо фајде. Дали е подобро да одам сега на стоматолог или да почекам? Немам апсолутно никаква болка,само промени со здивот. @Annath можеби сум грешка,но ти не беше стоматолог? Имајте убав ден @verba како си ти?
Верба во 5 и 15 утрово ја разбудија болки во стомакот. Дури пред дваесетина минути бев во тоалет по голема потреба. Ми се случувало и други пати така, еден час по олеснувањето да ме боли, а потоа да престанат болките. Чекам да видам што ќе се случи. Не се на правилни временски интервали.
@LoveHope немора да значи дека имаш расипан заб,непцата ти се поосетливи и знаат да крварат па да создаваат непријатен мирис.А ако имаш ко во мој случај збиено забало онда земи од ДМ дентални четкици најмал бр 1 или S,или конец и со нив меѓу забите поминувај бидејќи знаат џебовите да се полнат со храна после со чал од жалфија прави плакнење ( не голтај )на уста за дезинфекција.
Убаво ти одговорила срекиче. Мене здивот ми мирисаше цел месец. Ми беше непријатно да зборувам со некого лице во лице Бев убедена дека имам нешто "труло"во уста. И четкање по 5 пати на ден, чистење со конец, гарагара со жалфија, пиев чај од нане, жбуркав средства за отстранување на плак... ништо ама баш ништо не помогна. Без мастика во уста бев само за спиење. Забарот ми рече се е во ред, нема ништо расипано. На таква миризба мислев нема шанса па отидов и кај друг Истото ми го кажа. Се изгуби сама од себе. А многу е непријатно знам, ама нема чаре.
И тоа помислив па бев и на орл, и крвна слика си направив, се беше ок освен здивот. Никој не ми објасни зошто тоа ми се случи. Знаело некогаш така кај трудници...ете толку беше дијагнозата