Болат многу овие почетни болки во стомак или се издржуваат? И боли без прекин или како контракции со паузи?
Секое утро станувам со засушена крв мегѓу кецовите и двојките,кога се мијам знаат да крварат непцата. Неможам мм да си го цунам
Јас не ни знам дали се ова вистински контракции. Мислам дека не се. Издржливи се, но болат. Јас на пример болка во стомак никогаш сум немала при добивање. Врска немам дали ќе ги распознаам, кога треба да отидам и слично. Утре сум на преглед, дај Боже да не го ни дочекам и порано да завршам таму
И јас имам безвезе болки и тоа со денови ќе ме заболи неколку пати на пола сат после неколку часа ништо и се така во круг, притисок страшен имам во долниот дел од стомаков и кога ќе станам така ми се стврдунава стомаков ми се чини дека ќе ми испука, па додека заодам со држење и потпирање по ѕид ужас, како да не се мои нозеве болат препони, држам стомак ми се чини дека секој момент ќе излезе. Јас наместо во сабота ќе одам денес на преглед, да дојде мм од работа и околу 5планирам не за нешто, барем психа да смирам мислам дека сум далеку од раѓање ама ми е дали е се во ред со беба, дали има доволно плодова вода, како е постелката. Страв ми е дека нешто не е во ред.
И јас сум иста без болки во стомак цел живот. Пред да ми идеше само градите една недела претходно знаеа да ме предупредат и благи болки во половина. Кој знае колку ќе се брукам на секое со овие предпородилниве болки. На крај и ќе ме остават пред болница со вистинските болки, као досадна си жено шетај! А една јака што сум за болки у пичку матер, немој нешто да ме заболе веднаш се поздравувам со сите.
Трета бев, ама не сум се уклучила. Имав киселини до 4 и јака журка во стомакот. Сега како на тешки дроги сум.
Која недела сте? Гледам повеќето пишуваат за мн мрдање на бебето кај мене мрда ама не нонстоп некогаш повеќе некогаш помалку ама не до толку за да неможам да спијам. Јас сум 26+1 малце се загрижив зш кај мене не мрда толку многу
Јас сум 28ма. Нема причина за загриженост, некои бебенца се многу активни, некои не. Кај мене се две, си бараат простор, се клоцкаат, ме клоцкаат.. Има денови кога ќе се помрднат само за да се јават дека се тука. Исто како и ние, некои денови сме поактивни, друг ден ни се лежи само. Ме будат кога креваат раче/ноџе нагоре или кога се клоцкаат меѓусебно.
http://www.femina.mk/новости/занимл...е-кои-ги-примале-нивните-мајки-за-да-ги-родат Леле женски се расплакав на оваа. Им симнувам капа на овие мајки
Ајде со Господ напред,утре да се олесниме.И јас викам дај Боже до вечер да ме фатат болки,водењак нешто.Не се трпи ова веќе.Од утре 41 недела.Значи не сум застаната девет месеци и мислев на толку движење,трчање по деца,шетање,низ ддома работа,предвреме ќе се породам,ова излезе некој инает тежок . Мислам овој пат сама ќе барам провокации .А прочитав дека имаш презреана постелка,зошто не те породија досега?
Devojki mn me przi dole mi ima raspukano skroz dole kaj vagina i gore kaj buzite nz kako da opisam liini crveni me przi mn nemozam da se izbrisam
Оди на стоматолог, можеби имаш нешто во меѓупросторите на забите па ќе ти го исчисти, можеби е грло болно... а понекогаш и од дијабет знае да мириса здивот како на ацетон, така нешто.... ама прво на стоматолог. Јас бев неколку пати во рана бременост уште немав ни тест направено а тогаш бев 2-3 пати , ќе си кажеш дека си бремена и си знае стоматологот што смее а што не. Јас бев со ИВФ и му кажав, така што не користеше ништо што не е дозволено во бременост.
Веќе почнаа и тие со термин во декември да се пораѓаат, јас уште чекам . Секој ден сум на цтг, еден ден покажува болки што јас воопшто не ги осеќам друг ден нема ништо, веќе паника ме фаќа зарем јас 10 месеци ќе го носам бебево. Ми рекоа од термин може да се чека уште 14 дена, а што потоа? Ќе пукнам веќе зошто уште ништо, никакви знаци дека наскоро ќе се породам
Бел густ исцедок а брисеви чисти,докторката ме дава ништо да ставам ама мене веќе ми се смачи. Што користите вие за исцедок?