Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Според матичниот 13ти а сега дека одам на контроли во болница според нив 15ти. Како и да е веќе е поминат а уште ништо :(

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Ne ne koristam menuvam gaki dva tri pati na den

3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас ставав вагисан вагиналети не се штетни и се препорачуваат во бременост мене ми го средија исцедокот многу мака ми правеше ама сепак консултација со доктор дали може нив да ги ставаш.

4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Мене полигнакс ми препорача матичниот, ама пошо се побунив дека цела бременост ми даваат исти вагиналети а секретот останува ми кажа да земам кантарион вагиналети, го смирувале исцедокот и давале еластичност на вагината и грлото. Од почеток на 36та недела ми рече да почнам да ги користам без престан до породување.

5. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Си бев денес на контрола, 36+4, цтг покажува контракции. Матичниот вели до крај на следна недела веројатно ќе се породам, девојчево се спуштило скрос и со главчето притиска да излезе.
    Се издепилирав, ја средив торбицата, стокмив алишта за излегување од болница и чекам..
    Термин 17 декември, а мене ми се чини утре ќе се породам. Без спиење сум цела недела, ќе ме потшутне беба и се стресувам дека одма фаќаат болки и раѓам.
    До пред недела дена бев свежа, ликот не ми беше сменет, а сега рачињата ми се ќебапчиња, лицето отечено, се преморувам од 5 чекори одење.
    5 мин трема и паники од пораѓајот, 5 мин возбуда и нетрпение што побрзо да ми дојде девојченцево в раце :inlove:

На Martka, happygirl, Nina 2014 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.877
    Може од желудник да е.

7. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    А јас нецела 33 недела, два дена на нозе, со гости (слава ни е дома) никој не се замара дома што има трудница 8ми месец...као одмарај еве ние...ама штом заминам да одморам веднаш паника, веднаш нешто фали...се надевам нема да му наштети на бебето или мене:|

На aceee99, @Verba и FreeMind им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    17.596
    Леле женчиња искрено ме исплашивте.Јас цело време си викам има време има време и сега гледам сите што сте околу мојот термин или болки или се пораѓате аууу ова беше да се свестам малку дека кај и да е ќе се пораѓам :) држете се жени ќе биде

На Martka, NNA и @Verba им се допаѓа ова.
  9. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Јас 38 недела, цтг мирно, немам болки ни во стомак, ни во половина. До сега ни еднаш не сум осетила :wasntme: Ни торбица ми е спремна, ни алишта ми се испрани, ни па сум депилирана (facepalm)(facepalm) Морам викендов се да средам и да чекам.

На aceee99, FreeMind, Dina911 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    На Верба и падна чепот :sweat:.
    Лигаво нешто, се тегнеше, како да е белка од јајце. Не беше чисто бело, бело - жолтеникаво.
    Бев во тоалет по мала нужда, на бришење видов мал дел.
    Следниот пат сега кога бев повторно не знам како цело парче ми беше паднато на пижамите ....
    Да не се плашам, да чекам?

На Martka, happygirl, baby 5 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Lelee ama se isplasiv denes odam do WC I gledam na wc soljata otkako mocav so izvinenie na zborot i gledam krv 37+1 den sum I na toaletnata hartija isto krv otidovme odma so mm na oddelenieto I Dr neznaese od sto krvaram se bese vo red postelkata bila zrela I me vratija doma ne bev ni otvorena ni nisto I ctg bese vo red a vcera imav kafeav iscedok I denes celden., vcera em mu kazav na dr oti imam kafeav iscedok I mi rece nisto ne e se mislam da ne mi e cepot padnat veke inace vtornik Ili sreda kako sto kaza vcera Dr ke bide carskiot rez no vo pon ke kaze najsigurno koga ke e

Lele I jas sum ista kako tebe ni torbicata ne mi e spremna ni nisto

На Martka, aceee99 и Корнелија им се допаѓа ова.
  12. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Еве и јас да се пријавам, 39+1 ни чеп ни болки ништо нема. Цтг мирно дома си дремам и си чекам. 9ти месец најспоро ми проаѓа, битно исправ и испеглав уште пред 3 недели. На крај пак со провокации ќе завршам

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Не се плаши драга Верба бебето доаѓа:party:
    Утре на контрола ќе ти кажат до кај си.
    Битно тргна работава.

На Martka и @Verba им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Веројатно е чепот :)
    Чекај си, без паники. Може да бидне и утре, а може и за неколку дена, нема правило. Три работи се клучни за да тргнеш накај болница: ако прокрвариш, пукне водењак, или болките се на ист интервал.

На Martka и @Verba им се допаѓа ова.
  15. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    @monik55 @Kitten некако меѓуножјето како да ми е ослободено се чувствувам :D
    Ајде ќе чекам. Го молам Бога само да тргне природно, да не треба да се провоцираме....

На happygirl, baby 5, FreeMind и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Охооо изгледа наеднаш ќе имаме многу бебиња :lol: вие сакате изгледа сите одеднаш да се породите.Ајде нека ви е со лесно на сите и ве чекаме со убави вести;):*

На Martka, aceee99, ***Bony*** и 7 други им се допаѓа ова.
  17. TinaDimitrieva

TinaDimitrieva Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    132
    Што биднааа Vennera.aa ? Беше на лекар ? Во идентична состојба сме, па ме интересира тебе што ти кажале ?

18. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Девојки хелп ве молам ќе пукнам мислам случајно ја отворив темата за мукозен чеп да видам шо е како изгледа шо значи и ми се врати филмот од некна или вчера нз кога точно беше кога бев у вц у шолјата на вц освежувачот забележав лигава безбојна течност како белка закачено на него ама не обрнав внимание на тоалетот немаше нишо а гледам сите пишување на тоалет дека го забележувале а ја само у шолјата забележав така а исцедок секако имам на влошкиѕе жочт бел зависи ама примам утрогестан и знам дека е од тоа ама ова у шплјата ме испаничи посебно од кога прочитав шо значи тој чеп ми се врати филмот да не е тој да не мј паднал па шо почнав и бебо ниско тие два дена да го осеќам ме притискаше на бешиката и чуство како за мочање а едвај две три капки зар е можно да се пораќам еве болки немам никакви ни денес ни вчера освен вчера тоа со притискање на бешиката? 26 недела сум мн ми е страв утре сум на конторла па нз како да му објаснам на докторот зш и тој ми е паничар за се шо ќе му кажам паничи со оглед на предходните две бремености и нз како да му објаснам и малце ми е срам како да ми го кажам ова за у вц шолјата? Од кога ќе падне чеп се познава ли промена на грло ли? Се скратува ли грло омекнува може ли да го примети преку ехо тоа ? Мн ми е страв пак да не се породам о овој пат предвреме? Плис хелп. Извинете на објаснувањрто ама мора некако да опишам шо видов и за догиов пост ама мислам ќе пуканм секакви филмови ми се вртат у глава нз како ќе дочекам до контола до утрепоручек

Последна измена: 22 ноември 2018
  19. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Да бев на преглед цтг покажа покажа неколку болки ама докторката рече не е тоа тоа, вагинално ме провери 2цм сум отворена ама ми кажа рано е за раѓање и ми кажа контрола за една недела. На ехо не ме виде немало потреба дека пред две недели ме гледаше. Искрено уште повеќе се вознемирив после прегледов, болките си ги имам истата сум ама тоа ми останува да чекам редовни контракции или да прсне водењак. Оди нека ти направат едно цтг и преглед може ќе ти олесни, ако ништо друго ќе знаеш до каде си.
    @Miiaa мислам дека не е во прашање мукозниот чеп, не си прави безпотребно стресови ако нешто штети на бебе тоа е стресот. Обично во поголемите недели се зголемува и исцедокот и тоа е нормално и кај тебе најверојатно станува збор за обичен вагинален исцедок. Утре секако ќе одиш на преглед ќе ти потврди и доктор дека се е во ред.

На Miiaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Фала ти ме интересира шо се менува од кога ќе падне тој дали се приметува не хо ома промена у грлото на матката или неш др е ? Нз како да му објаснам на матичниов