Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Rabbit мила јас и ти во исто време сме останале труднички. :lol: За убаво нека е само. Дај Боже вака да имам што повеќе и повеќе идни мамички. :$ :* И јас им пуштам среќа на сите што чекаат да видат две цртки. :inlove:

На CrazyGirl15 и Rabbit им се допаѓа ова.
  2. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Добро утро и од нас
    Јас се наспав убаво. Во последно време спијам по 6саати денес 8 дури и преспана бев.
    Сега :coffee: и книга и уживанција па поручек малце шопинг за бебушка.
    Овие два дена е многу активна. Од кога ќе станам додека да заспијам.
    Од 60 мин она 45 мрда. :lol: Понекогаш боли, понекогаш не.
    Не ми се верува дека уште малце 8ми месец. Оддвај чекам да дојде Д денот. Уште 67 дена :inlove:

На ddevojce и Agrona им се допаѓа ова.
  3. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.216
    Па баш јас тебе те читав дека последна менструација ти била на 14 септември а мене ми беше на 15 септември и ти правеше тест во понеделникот викај јас ќе правам вторник-вчера :D
    Значи ептен блиску сме, ајде само за убаво нека е :inlove:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Честитки до новите мамички! Од се срце им посакувам лесна бременост, преубави моменти со партнерот, подршка од најблиските и најважно од се подалеку од стресни ситуации. :* :)
    Воедно со честитките да си прашам нешто што деновиве го приметив а многу ме загрижува. Имам многу силни болки во кичмата, киселини 24/7, страшни вртоглавици, како расцеп долу осеќам кога чекорам. Можеби некој ќе рече што ѓавол чекам да идам на гинеколог, ама ако верувате 3 пати бев, затворена ординацијата, а тел. исклучен, и приватниот и службениот, домашен и звонам, тел. вод се сервисирал. Одам во државна ми велат без упат ништо не можеме да преземеме земи упат од матична. Ако знаете нешто во врска со моите болки кажете ми, затоа што сум очајна. Секој ден одам до матичната, и се изгуби трагата на жената. Во понеделник закажав за во Скопје. До тогаш останува да чекам...

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Rabbit ооо па и каj тебе имало новост :) епа аjде со лесно и убаво нвка ти е.

Инаку jас еве древмам на fax и неможам да ви опишам колку се неудобни столициве...не ми е мака што идам со саати на fax, колку што ми е мака од што е столчево неудобно за седене.

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    И јас сум тука некаде со вас. Последен циклус ми беше на 2 Сепември. СИте сме неколку дена рзлика :clap: Што убаво сите ќе се дружиме заедно.

На Agrona и Rabbit им се допаѓа ова.
  7. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Ве молам, каде се прави скрининг во државна, на кој оддел? И тоа ли е задолжително за да се закаже? Ако првиот скрининг е за Даун синдром, кога се прави Приска?

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^по ново велат дека е задолжително, првиот скрининг ти е околу 13та недела, за Даунов си дром,Приска.... А вториот скрининг за откриване на аномалии е од 20та до 24та недела. Првиот скрининг ти го прави матичниот и он ке те упати и за приската што и како а за вториот имаш опциjа да бираш дали каj матичниот ке одиш што сигурно е околу 2000денари или на време да си закажеш во државна кадв што е 150ден ако не се лажам

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден и од нас гледаме повеќето се жалите не сте биле наспиени.. јас можам да кажам дека сум спиев до 11.. ќеркичката ме клоцка убавицата на мама само чекам да мрдне и веднаш раката на стомак да ја милувам.. инаку има периоди кога ја осеќам низ цел стомак ама најчесто долу мрда под папокот и околу јајниците :lol: можеби таму и е најудобно.. јас со настинкава сум и така и така денеска малку подобра но сепак носот си е затнат никако не се дише :yawn: среќа шо температура не сум качила вчера ми беше на граница 37 со 2 но фала на Бога не се покачи па не пиев ни парацет. ни аналгин.. иако времето е врнилаво сепак ќе излезам на воздух да ме фати дома сум тое два три дена затворена .. поздравче убав ден

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добар ден на сите :)
    денес си бевме да го зирниме бебуш :) направивме мала контрола,кај мене притисокот и кг ми мерија па потоа го зирнавме и бебуш :)
    мислев Kе го видам поубаво ама само срцето му го слушнавме и малце кај главчето го видео :)
    па рекоа дека наредната контрола ке се види поубаво што е,ама изгледа девојче па како сигурно несигурни :^) и така тоа се остави за ноември...се надвам тогаш ке се нагледам повеке на бебуш,со 1Mинутка ништо како да не видов,ама гO слушнав срцето :D душа моја :)
    здравје,само да ми биде здраво и живо :)

поздрав

На ddevojce и zalosna им се допаѓа ова.
  11. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.216
    ^iki26 убава и лесна бременост и на тебе :D
    Во очекување сме на уште нови мамички да не израдуваат :rofl:

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    мила дали праша за малце опуштање во када :) ?

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    мила дали праша за малце опуштање во када :) ?[/quote]

ах мила тоа заборавив :^) бидејки имав да прашам за таблетки па потоа резултати и почнавме со мерење на кг и притисок и бебче и заборавив :!: се надевам наредниот пат нема да заборавам,до тогаш нема када :D
    море да си запишам некаде за наредниот пат да незабораван,бидејки кога идам бебуш да го видам само тоа чекам едвај :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Не си пиела аналгин но и немој...не знам дали знаеш :^) аналгинот е забранет за трудници...

15. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    А да ве прашам девојки нешто :$ Вака малку може глупаво е прашањево од моја страна. :$ Сакам да прашам дали е штетна UV ламбата ако правам нокти? Да не има зрачење некое. Сега знам дека и од мобилен има зрачење и од лап топ од сегде има зрачење. Но, ете јас да си прашам некако сакам да си знам, и пак ќе речам не ми замерувајте ве молам :lol: може е глупаво прашањево. :* :clap: :clap: :inlove:
    И дали и аналгинот, парацетамолот, витаминот Ц и други некои апчиња не треба да се пијаат во текот на бременоста. :$

16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    15.698
    Здраво женички мои мили,како сте?
    Да им посакам добредојде на новите трудници и да ви посакам најлесна бременост.
    Еве јас ја минувам полека и 8-та недела,само некако искрено да ви кажам многу убаво се осеќам,немам ниту гадење,ни болки и сите оние пропратни симптоми со бременоста што дури и се плашам дали е се во ред.Следната недела сум на контрола па едвај чекам да видам дали е во ред гравчето мое :)
    Убав ден на сите и чувајте ми се :*

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.066

Витамин ц јас обавезно земав со железо, кај нас во Гр обавезно ни даваа за време на бременоста железо, калциум и фолна , така да железо и витамин ц е најдобра комбинација :) значи витамин ц не е воопшто штетно да се зема, за ув ламбата имам слушнато дека не е добро да се користи во бременост нели и телефоните и лаптопот зрачат но сакам да кажам ншто ако може да се скрати , ок е :D сепак ти ако сакаш да ги правиш толку ноктите прашај си го гинекологот :)

18. minne92

minne92 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    feminki denes bev na kontrola i znajte sto mi rece doktorkata,,lelee rece ti imas golemo bebe maz ti krupen e da i rekov e na nego izgleda e ,,jas sum 35 nedela a bebeto e kako za 37 nedela ,,mi rece deka mozno e i za brzo dase porodam ,,bebeto e tesko okplu 3 i 200 kila

19. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Аналгн во бремент не,парацетмол му е лек за се за време на бременост.витамин ц исто е ок.фолна киселина и магнезиум 250 се пие цела бременост
    за тоа со ноктите најдобро си знаеш,некои викаат штетно,некои не па сама ќе си видиш.

20. solnakiselina

solnakiselina Нов член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    12
    Лек против забоболка за време на бременост трудници што би препорачале?