И јас од вториот скрининг ги имам истите мерки; BPD = Biparietal Diameter (дијаметар на череп) AC = Abdominal Circumference (дијаметар на стомаче) HC = Head Circumference (дијаметар на главчето) FL = Femur Length (должина на бутна коска, фемур) HL = Humerus Length (должина на долгата коска на раката, хумерус) Cerebellum = Мозоче Се е во ред не се секирај и мојот лекар не зборуваше многу, на крај ми рече плодот си е супер, ќе биде големо бебе во извештајот си пишуваше се што видел од органите, најмногу за срцето и крвните садови и мозочето имаше пишано
Гледаш кај тебе пишале а кај мене нема има само дека е 495 +-75г и дека постелката е на преден ѕид со 2 степен на зрелост, и нормално количество на ОПВ - што е тоа? Сакав да ве прашам моето бебе секогаш спие кога го гледаме и тоа со едната рака над глава нормално ли е тоа а јадев и чоколада и кока кола и пак ништо изгледа ке биде голема спанка цела на мене @monik55 дај боже да е така се надевам дека не утнале нешто
Сега кога си враќам филм, со првата бременост 10 дена над термин а абер немав за пораѓај докторот ми рече во такви случаеви подобро да се оди со провокациа и ме праша дали се согласувам или не и потпишав дека се согласувам..прашањето ми е зошто се потпишав, дали има провокацијата недај боже несскани ефекти па затоа бараат согласност или е чисто рутински?
Опв е плодовата вода. На патолошка со 4,5 женчиња. Јас таму лежев, па таму болки, пукање на водењак, па после водењакот одма ме качија во предродилна (и таа е соба со 4,5 кревети, јас сама се погодив да бидам тогаш), а до предродилна се боксовите, посебни собички се
Здраво девојки . Од вчера вечер сум со болки на 10мин, ноќеска се мислев да го будам мм да одиме во болница мислев време е ама добро што не отидовме џабе ќе се малтретиравме сред ноќ да одиме. Сабајле кога се разбудив отидов во тоалет и имав кафеаво на гаќите и навистина помислив е сега е време. Само што се вратив од контрола, бебе многу поспано што баш чудно ми дојде инаку е активно а и јадев благо и кока кола пиев, ваљда така се погодило што знам и овие болки не биле ефективни требало појаки а јас и од овие не можам да дојдам до здив. Тука во извештајот пишува pvu 3cm, што значи ова дали знае некој? Среќа не ме оставија во болница да лежам знам дека психички нема да издржам. Сето ова значи дека се ближи денот или сепак ништо?
Се лежи на патолошко одделение...бетер! Верба седи си дома, мислам во болница многу помалку ќе имаш дистракција од чекањето, дома барем можеш да правиш било што за да не ти биде паметот таму.
Vcera taka edna si sedela doma I od koga se simna od kola do gore do vtori sprat do oddelenieto bebeto pocna da izleguva I ja porodija za mozda pola saat nemase ni tolku jas da sum na verba na mestoto bi gi poslusala samo Dr sto ke kazat I nikoj drug
Се слагам дека како ќе каже доктор е најпаметно. Но ако тој вика дека може и дома да чека, може и секој ден да оди на преглед, еве и викендов, на дежурно. Дури и да нема болки така ќе ја следат дали се отвара. Прворотка неможе туку-така ниту да се отвори ниту да помине без ич болки (посебно ова за болкиве ). Ова кај тебе ѝ се случило веројатно на некоја со барем второ дете (имам и комшика дома што се породи со второ).
Леле знам дека ти е смачено и со душа чекаш да се олесниш ама ајде ќе биде за брзо штом ти почнале болки на редовни интервали се ќе си дојде по ред. Јас сум 37+5 со омекнато грло, 2цм отворена и болки нередовни и вчера ме врати дома и ми рече за недела контрола јас останав цела во прашалници ама искрено се надевам дека ќе тргне порано работата.
Се вратив дома девојки. Контракции покажува цтг то но болки немам. Ме провери пола прст накај прст отворена. Штом почувствувам промена, ќе одам... Мислам дека го направив вистинскиот избор.
Devojki ve bolela li kicmata, ne cela samo eden del, tie 2 dena sum mnogu preumorena, ne sum digala nisto tesko, da se napijam li eden magnezium, prv pat toa mi se slucuva
Не да ми е смачено мислам ќе пукнам веќе и онака се намачивме додека биде сега се запнало не излегува . Малку се и нервирам иако врска немам од чување бебе мислам дека ќе можам да се снајдам, барем ќе го гледам а вака секакви мисли ми поминуваат низ глава. Дај Боже со лесно да си поминеш и да не чека твое бебе толку хаха
Да ве прашам дали во 7ма недела имавте жолт исцедок, не многу ама цело време осеќам водено нема мирис и не е густ,немам ни чешање ни црвенило, на брисевите покажа кандида ама највероватно ке се лечи после 12 недела. Можно ли е да е од утрогестан, ги пијам не ставам вагинално,или е нешто друго