Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    662
    Се е добро ама еве не ми даваа никакви таблети.. Нз дали ги има овде во странство

2. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Не,не.
    Јас мислев да не ставаш Утрогестан т.е прогестерон, тој дава таков бел слуз па да те буни. :)

3. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Еве сум и јас, пеглав до сега :nod:

Ако се пораѓаш Германија, не се двоуми воопшто, пораѓај се природно. Една од другарките сакаше царски, ама кога одеше на прегледи и форсираа природно да се породи. Исто потпиша дека сака со епидурална, не и пуштија, немало потреба, вика дека имале одличен тим што се грижеле за трудниците. А и сопругот цело време е со тебе, што искрено многу значи :) Се породи многу лесно

Последна измена од модератор: 26 ноември 2018
  4. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Се пријавувам на дежурство, ме разбуди болка со сечење отидов во вц дијареа, се вратив во кревет и сега чекам да видам дали тоа беше маката или ќе се повтори.
    Бебка мрда на сите страни, а киселини ме искина. Да успеам да фатам положба и да ги приберам мисливе не ќе е лошо да врзам малку сон, секој ден се будам поуморна од претходниот и немам воопшто енергија.

5. TinaDimitrieva

TinaDimitrieva Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    132
    :hai::hai::hai: Еве сум и јас трета смена, од денес официјално 40 недела и + нов симптом. Имам чувство како да имам меури во матката, слично како кога кркорат цревата од глад. Дури ги осеќам кога ќе ја ставам раката на стомак. И тоа ли е дел од бременоста или нешто не е во ред ? :worried:

@AnaDelRey и јас не живеам во Мк (Лондон сум) па се мислев како да се пораѓам бидејќи тука има 101 начин ама дека прва бременост и избрав природно, па за второ здравје може и базен варијанта :D. Инаку тука кај мене нема ни цтг, ни дали си отворен, ни количество на плодова вода, ни кој степен ти е плацентата..... не постои такво нешто, скан само два пати во цела бременост 12 и 20 недела. Се останато според овие овде е "штетно" за бебето. Среќа цел Август и Септ си бев Мк па си направив секакви прегледи.

На lackygirl, Bella*, Корнелија и 2 други им се допаѓа ова.
  6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Jas prasav vo sistina mi rekoa deka toa ne spaga vo cenata na poroduvanje, i deka toa se pravi po baranje na pacientot i deka se doplakja. Jas treba da se porodam tamu, a obavezno treba da gi napravam zasto
    imam mnogu alergii na lekovi, pred 10 godini imav anafilackticki sok.

7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Доста ми беше од трета смена решив да спијам ноќе :D
    Пу пу не ме викај назад!
    @AnaDelRey немаш изборен царски во Германија само ако има потреба за тоа. А крв ми земат на секој преглед.
    Ќе се пораѓам природно во сите четири варијанти, веројатно со сајла ми изгледа најпаметно :)

8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Лелее тешка ноќ оваа.Све будно :rofl: морав да ќутам ради муж ми да може да поспие ,инаку пукнав :x

На Bella* и NNA им се допаѓа ова.
  9. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Леле тука имало забава вечерва :) сите будни :) јас сега станав, наспана дека легнав во 11. 36+6, ништо не спремна за бебе, битно елка украсив вчера. Неделава да дојде уште некој мајстор да подзаврши нешто и да се чисти да се пере за бебе, само да си поседи уште малку мирно :) минатата недела прво цтг мирно беше, сега во среда пак. Утре депилација, фризер да биде мајка спремна за син ;)
    Позз до сите, посебно до колешките кои се во 9ти :*

На Endziiiii, NNA, ***Bony*** и 5 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Дали е високо или нее незнам али ме уби цела ноќ,грбот плус ме искина а и мислам дека и бубрезите се а не кичмата.
    На цела моја мака и со маж дежурав висок притисок имаше па ме исплаши и он,го следев цела ноќ.
    Навистина последниот месец најтежок бил добро кај мене е месец ипол ама слично е.

На Charlotte*, Bella* и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  11. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Се придружувам со цела ноќ неспиење поради киселини, на почетокот кога си легнав ме стегна стомакот, страшна дијареа и цел стомак ме болеше малку се подисплашив ама се смирив, кога легнав почнаа киселините до сабајлево. Како и да се свртев мачно ми беше, за нијанса подобро кога лежев на лева страна, ама па бебе повеќе клоцаше така. Еве ме сега ненаспана на работа, едвај функционирам :yawn:

12. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Оххoo@TinaDimitrieva каде си ти до сега така поискусна да ме просветлиш до сега :hai: .
    Инаку и јас живеам тука во Лондон и сум на половина пат од твојот од денес 20та недела терам и во Среда го имам вториот скрининг и мислам дека е последниот:( овде е така ,среќа планирам за празниците да си киднам за Мкд (чекам дозвола првин)па таму уште еден и после средба во живо дури:D а ако кажам овде дека само еднаш ми земаа крв, во Септември т.е двапати вклучувајќи го и Приска за Даунов Синдром и нареден во Јануари за скриен шеќер и толку ќе ми се смеат овде:lol::x за ддимери првпат слушнав овде на темава нез дали испитуваат тука уопште веројатно ако имало индикација само и баш како што спомна ниту цтг прават ,ама ајде ти броиш ситно уште малку, со лесно,во која болница се одлучи за пораѓај?
    И дали ги прими вакциниве овде што ги налагаат јас сум ептен во дилема башка оти ме фаќа па и зимски период :?:

Последна измена: 26 ноември 2018
  13. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Вие сте биле трета смена во вистинска смисла на зборот,едвај ги дочитав страниве:lol: да знаев дека има дежурство сигурно ќе пишев ама си изгледав две добри филмчиња.И јас не можев да спијам,истиот проблем киселини и ептен активн мангуп.Три часа спиење ако ми се фатија...Кисела вода воопшто не пиев ама последниве неколку дена тоа ми е спас за киселиниве,со две парченца лимон во чашата таман ми доаѓа.Денес планирав триста работи да завршам по дома ама после ваква ноќ мислам дека нема да можам од кревет да станам:yawn::yawn:

На Charlotte*, NNA и Bella* им се допаѓа ова.
  14. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    @snegce се што си напишала е нормално и јас пред недела дена неможев кафе да направам стоејќи мрдаа дечковците како да ме гребеа убаво пишуваш, неколку дена траеја тие нелагодности потоа веројатно фатија друга положба и сега ми е полесно можам да стојам подолго време без да ја осетам таа тежина.

На Charlotte* и snegce им се допаѓа ова.
  15. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Природно

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Одиш дури можиш во Мк :) еве јас на одмор сум една недела и сега сакам пак да одам уште една недела на работа па после породилно, ама незнам дали ќе издржам имам болки и во стомак и во половина, од 9ти дек ми го корегира терминот на 3ти Декември.

17. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Не знам каква ти е работата ама еве го 3ти кај е. Земи малку релаксирај си се неделава и уживај. Со лесно :*

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Да те "утешам" тие киселини се повеќе ќе ги имаш до крајот, од 8 месец еве скоро до крај секој ден ги имам :(

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Зар само јас ли немам киселини ниту отоци?
    Што среќа ке има да ме одмине тој луксуз.

На NNA, TeddyGrey, LoveHope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    За жал. Нема закон што ве штити, многу ми е жал што досега не успеа да се смени тој закон. А одлични девојки се во министерство за труд, си велам кога би им се направил притисок нов можеби ќе се смени нешто. Породилно 7 месеци, одење во деветти месец на работа, стоечка работа еј во осми месец, страшно. И не, не е така јас можам да издржам досадно ми е дома. Не е за издржување работата до право на породилно е.
    Законски е ограничено секаде 6 недели пред и осум после породување ти си неспособна за работа и мора да си заштитена од сите ризици. Еве се гледа по нас ниту сме спани, ниту одморени, отечени, нервозни...за каква продуктивност збориме.
    Јас одам до 34 недела, работам во канцеларија, не ми е стресна работата и ми е издувен вентил во бременоста. До душа цела бременост добро ме истолерираа не можам да се жалам.

Оток само на лево стапало, а киселини досега немам. Среќа невидена. Едно од сто да те промаши:)

На NNA, Kitten, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.