Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Не си сама еве ме мене :lol:и јас немам киселини... За оток мислам дека е рано (25 недела сум) ама киселини немам засега фала богу...ама јадам сешто.... Не можам да се најадам |(|(а Март кај е..... Оффф... Баба Меца ќе сум дотогаш . . :wasntme:(facepalm)

На NNA, lackygirl и monik55 им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.582
    Немам отоци ама киселини :envy:
    Сношти се уплашив малку, храбра храбра ама кога ме заболе половината и долу ниско стомакот си реков дојде денот :D цела ноќе се вртев ич не заспав, дијареа имам секој ден, изгледа потсвесно сум под стрес и во исчекување и си работат цревата :) бебе активно и долу го осеќам како мава мислам секој момент излегува :sweat:
    @Ygritte после 30та се киселините.

На Bella* и monik55 им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Море мене ај што ме болеше кичмата па уште и ме стегаше опашката како за во веце да ми се оди а не ми се оди.
    Па триста филмови јас го спремам маж дека бебето ако се роди сега ќе биде малце во инкубатор и блесава притисокот му се качи на човекот:doh:

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.582
    Маживе потешко се носат од нас, еве и мојов само ме прашува да не ова да не она, станувам за во ВЦ тој станува што ти е одма прашува :) не оди никаде, си иди од на работа и со мене седи цело време па се прави храбар, а поуплашен е од мене, почна и желудникот да го боли за грев.

На Charlotte*, NNA, Ygritte и 3 други им се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    :rofl::rofl:
    Стрес тест успешен.

На Charlotte*, Ygritte и monik55 им се допаѓа ова.
  6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ма подобро што се грижат вака за нас ќе помине нека се потресуваат малце :rofl: јас имам колешки и пријателки што мужите ни во бременост а ни после со бебушот не им биле од никаква подршка ,ни физичка ни психичка.Пу пу да не си ги урочиме :wasntme::lol:

На Charlotte*, NNA и lackygirl им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.582
    Кај нас е работата што одиме до крај на бременост, за после повеќе да имаме време дома со бебињата, мислам дека можи да се земи и овде породилно 28 дена пред термин но после бебето го оставаш дома на 8 месеци, затоа ќе пробам уште неделава да ја истерам, ќе ме штедат колешките веќе има замена за мене :)
    Колку покасно ќе го отвориш породилното ќе си имаш повеќе време после со бебето дома до кај 9 месеци, па после градинки и така....

На hello-kitty.90, NNA, ***Bony*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Не им е ништо не ги жали. Девет месеци спијат како топ. И во следни девет ќе спијат.
    Нека станува и нека се тресе и јас се тресам од нервоза па што :)
    Поостро само до крај пред породилни симптоми да закачи од страв:D
    Јас ако не ја пренесам негативната енергија, денот не ми минува. Шкорпија шта чеш ;)

На Marija 84, hello-kitty.90, Charlotte* и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Hihi za ova vcera se smeev oti deneska ke mi kazat koga ke bide carskiot rez I mm mi vika jas sum mnogu isplasen vikam zasto od carskiot rez jas koga pocnav da se smeam jas vikam so dusa cekam da bide ova promenlivo raspolozenie ne se trpi on isplasen bil

На FreeMind, NNA и lackygirl им се допаѓа ова.
  10. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Јас се враќам од преглед и земање брис, сѐ е во ред Фала му на Бога..г-ѓава моја зинуваше со устето, па рацете во уста..не ја сликавме убаво овој пат..инаку и јас не спиев убаво, сушарката надвор ми паднала од ветрот, а на неа пелени тетра ми се сушат па се мислам дали да ги преперам..вие што би ме советувале? Киселини имам, не,се толку страшни..отоци немам, благо не,знам колку имам изедено и се чудам што на толку јадење се немам многу здебелено. Толку за денес. Имајте убав ден :) :*

На NNA, lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.582
    Препери ги да не ти се во мисла.

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Еве сум и јас да не се урочам без никакви проблеми цела бременост. Имав 2-3 пати киселини, ама веке знам дека ми се од бело тесто и благо и не јадам и мака немам. Ниту отоци имам, а очекував нозете балон да ми станат :) си спијам навечер цврсто, еднаш ако станам за во вц. Е сега 37 недела до утре овие денови почнав да осекам дека малку ми тежи стомакот ама не е страшно :)
    За порагај нејкам ни да мислам, цело време си викам како за сите, така и за мене, па не сум јас принцеза :D

На Marija 84, paleska3, hello-kitty.90 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Прави ново бебе веднаш, блазе теби :) Ти си во 10% жени на кои ништо не им е цела бременост.

На NNA и ajaja95 им се допаѓа ова.
  14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    24.062
    И јас не можам да се пожалам до сега од бременоста. Киселини никогаш во живот сум немала, ниту сега. Спијам мирно по 7/8 саати без проблем :) Не ми се оди нон стоп во веце, веројатно погоре е бебето и не ме притиска на бешика. Имав мали отоци на нозете, ама се намалија.
    Цела бременост си јадам нормално како и пред тоа, ниту се откажав од нешто ниту имам посебни желби.

Во среда ќе одам на контрола и прво ЦТГ, па ќе видиме што ќе одлучам до кога да идам на работа. Имам време до терминот, рано ми е уште од сега да го почнувам породилното, терминот ми е 25.12.

Се надевам вака лесен ќе ми биде и пораѓајот...

На paleska3, Корнелија, an4ii и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас еден ден читав по нет и депресија ме фати, од тогаш немам отворено ништо..:doh:

Инаку да се пријавам и јас- втора смена :lol: зошто трета и прва не функционирам, преморена сум , неможам да се мрднам од кревет, тањирите ми останаа во мијалник|(ама сега да соберам сила и станувам неможе вака, чистам на паузи, пред малце поминав цел спрат со правосмукалка и се тупнав на кревет ко некоја мечка, сега одам в кујна(waiting):lol:

На Charlotte* и NNA им се допаѓа ова.
  16. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Јас би одма и друго само да се фати, дека ова е од мајстор правено :D инвитро е :) му викам на маж ми кога ке се роди ке му кажам на бебо еве овој ти е татко ама друг те направи :D:D:D
    Да не се подречам и инвитрото многу лесно и забавно го поминав и бременоста посакувам на сите да ви е како мојата :*

На Marija 84, paleska3, Bella* и 11 други им се допаѓа ова.
  17. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Девојки утре полнам 18 недели, ама се секирам стомак немам ич дали е уште рано, кога почнува да се гледа стомак? Јас имам многу киселина ненстоп од денот кога дознав за бременоста, и уште повраќам не секој ден ама не поминува неделата без 4 пати да повраќам. Мене не ме пуштат на работа ни матичната, ни сопругот веќе 18 недели сум на болодување, многу ми е досадно дома не знам што да правам, и домашните работи сите ги работи мм, јас само едно јадење правам и затоа не ми оди времето никако. Поздрав

На aceee99, Ygritte и srekice им се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Хаха иста ситуација и кај мене само што јас сум помала у недели ама стомаче си имам,малецко така со предиспозиции да порасне :rofl:
    Немора да значи,колешка една еве 7ми тера веќе абре се исуши од кога е трудна тоа едно мало стомаче одвај има.Сите различно.
    И јас седам дома не мрдам,работев 12 саатни смени и сега наеднаш дома лудница али за ова се боревме и сега ќе си седиме мирни има време за трчање :makeup:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Имаш право и матичната ми кажува така, доволно шеташе 8 години сeгa е редно да седиш мирна. Фала за одговорот. Поздрав

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @@Verba да се јави ја мислам
    Притисокот низок и споен, вртоглавица, дожд врне затемнато тмурно, а дете денес побеснато, неможам да дочекам мм да дојде веќе. Си се пожалив јас како што е ред:x

На srekice, NNA и FreeMind им се допаѓа ова.