Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Леле незбори за стрвност :lol: се нешто ми се прејадува мм само се чуде и се смее ми вика слободно кажи што е следно. Секоја минута мислам на нешто еве и сега јадам:lol: да сме живи и здрави и ние и нашите бебушки после ке мислиме на диети сега мора да се јаде :rofl:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Со лесно, ќе се гушкате уште малкуцка @Snowhite2, и тебе со лено :inlove:

Притисок измери одма!!

Последна измена од модератор: 27 ноември 2018
    На NNA и Meckicja им се допаѓа ова.
  3. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Мене ми се појави некаде 10та нед исто 2цм.
    Случајно го видовме зошто од префорсираност ми се јави многу блед розев слуз.
    Нема што да се направи, Утрогестан примам од старт, повеќе мирување и тоа е тоа.
    Нема да наштети не се секирај. :)
    @Adeline од воспаление на џеб на забот ме болеше цело прво тромесечие глава + повраќав од болка.
    Ако не е притисокот провери си заби.

Стварно, Верба зар никој не ја чул?
    @Meckicja со лесно и со Господ напред. :l:

На ifv, NNA и Meckicja им се допаѓа ова.
  4. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Tell me about it :lol: ..на секои 3 саата јадам. И тоа и преку ноќ се будам. :wasntme::*: Ко темпирана. :o::pizza:(heidy)(heidy)

На srekice, NNA, Ringishpil_ и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Кога ми кажуваа неверував а сега се гледам како храна и образите на мм би ги изела хахаха :lol:

На paleska3, Emma2, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Вие што не кажувате дека секоја вечер тука се журкате 8)8)8)
    И јас сум по цели ноќи будна така ми беше и првата бременост ама во првата спиев преку ден.Сега шефот мал станува во 6 и како моторче да има турбо е ништо од мојот одмор.Веќе десет дена не сум била на преглед и сум загрижена пораснало ли малово прцулче во меше.Дефинитивно ќе биде ситно бебе :inlove:
    Бев денес во Чаир си се означекав поштено 3 саати за на крај да ми речат многу имам гужва дојди утре.Е ќе дојдам утре ама кај тој доктор веќе никогаш.
    Само да биде здраво право умрев од грижи зошто не напредува доволно,некогаш си помислувам дека му е од мојот стрес нервоза.Некако уште не сум спремна за пораѓај се тешам има време барем уште една недела
    @Vennera.aa Не се давај уште,јас по тебе се водам си викам има уште ќе се издржи ако видам ти си се породила ќе ме фати мала паника ;(:sweat:;(

На Vennera.aa и NNA им се допаѓа ова.
  7. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас пак си дежурам и пак некоја тапа болка во стомак и на одредено време бодежи. Не им придавам веќе големо значење ама не ме оставаат да спијам. Си дојдов културно во дневна сега филм барам да си пуштам. @simona_baby јас па веќе неможам да трпам си велам и помало да излезе ќе си порасне(facepalm), ехо последно пред две и пол недели кога ми правеа исто ми рекоа ситно бебе ама ситно тогаш, уште малку ако си поседи далеку од ситно мислам ќе биде:rofl: истата сум преку ноќ не спијам преку ден шанса нема со дете, батериите ми се на нула:whew: тука сме ќе се бодриме после уште повесело чинам ќе биде. Оваа е ѕверка 24/7 мава и лумпува во стомак за разлика од синко кој беше понеактивно бебе ама затоа па сега наплаќа со камата има да се јак тандем, само да дава господ сила до пролет додека пркнат и додека се стопли време за шетање после ќе е подруго :D

На paleska3, lackygirl, ***Bony*** и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Тоа е од шо го сакаш :D:inlove:

На Meckicja и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  9. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Jas so miom sum bremena i mi e 6cm.Mnogu miruvanje osobeno na pocetok i redovna utrogestan terapija
    Jas krvarev od nego i se plasevme deka moze da dojde do spontan,no mnogu odmor i dojdov denes do 30nedela
    Inaku od sam start sum na patoloska
    Ne se plasi samo pocituvaj soveti od lekar i redovni kontrolo

На Dina911, Meckicja, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ifv

ifv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    209
    @Charlotte* @abc1234

Од почеток примам утрогестан и мирувам повеќе на боловање сум цел месец и сега ми се појави...до вчера примав по трипати на ден, од денес само по еден пред спиење..вие како го примате?

11. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Јас од почеток по едно вагинално,сега по две пијам зошто сеуште прокрварувам

12. ifv

ifv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    209
    Јас фала му на Бога, не сум прокрварила до сега, недај боже сега нешто да се деси..не беа баш сигурни докториве дека е сигурно миом, можно било ткиво некое да е, чекаат да видат за да бидат сигурни што може да биде, до понеделник ќе пукнам од чекање...

13. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Девојки јас денеска бев на контрола, бебето си расте супер, ама јас добив такво карање од матичната, сесрата што работи тука и од мм затоа што не сум здебелена ич плус ослабната еден кг, ми рече да јадам 5 пати на ден а јас едвај јадам 2 пати и тоа со зор. Мм ми е многу лут ама ако ке и помине главно бебето е добро. Поздрав

На paleska3, FreeMind, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Јас од нередовно јадење во 23 недела завршив на болница, лежев 1 ден на гинекологија. Имав огромна болка во грб и во цел стомак, испадна дека е желудникот "крив" за се. Немам апетит цела бременост така ја поминав сосила јадам, има денови кога сум само на леб и јогурт сеуште и пак еве 12 кг имам ставено до 38 недела. Штом е бебчето со нормална тежина не се грижи тоа си зема што му е потребно. Пробај јади повеќе пати во денот помали оброци.

На paleska3, NNA и srekice им се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Каква врска има колку пати јадеш ако бебето си напредува како што треба. Што треба да се направиш буре ли да качиш 30 кила па да се загрозиш и себе си а и бебето? Јадеме што можеме и колку можеме,не сме бесчуствителни. Јас многу мразам такви мислења од другите,и јас го имам истиот проблем од свеки,само ми вика тууу ти ништо не јадеш детево гладно е :@ некогаш се чуствувам како да сум фабрика што ќе им роди внуче а не трудна жена која има чуства и ќе биде мајка на едно бебе.(facepalm)

На Ygritte, Marija 84, Корнелија и 3 други им се допаѓа ова.
  16. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Аххх остај тие се знаат (facepalm) имаат родено по 2-3 деца пред 30год и кај можи ние да знаеме нешто повеќе од нив или недај боже да пробаш да докажеш дека не е во право нерви ке искинеш :@
    И остај шо знае се, таа едвај чекала да дојде внуката таа ке си ја капела цело време и ке си ја чувала :fubar::@ јас и маж ми не нема во овие планови..:headbang: ко шо велиш ние ко фабрика(facepalm)
    Оваа тема ко ке се спомни одма се нервирам ама ај си велам пред време да не се расправам таман до крај повеќе ќе се насобери па да експлодирам :D

На Emilimi, paleska3, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Незнам дали има некоја поненормална од мене си седам во Чаир и си чекам кај било кој доктор буквално на сред ходник.И знаете што снема струја хахаха не ми се верува бе општ хаос е.А иначе за чекањево си чекам и ваљда си се филмам дека ќе дојде некој доктор и ќе ме Замоли дојди молим те да те прегледам.Ќе ви јавам после што сум направила и кога сум завршила

На lackygirl, FreeMind, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Божеее (facepalm) какви глупости и јас ослабнав 3 кг на почеток но еве сега вратив се и бебушка си е во ред што е и најважно нели :) Батали ги сите јади си колку можиш прави редовно крвни слики и уживај во бременоста, колку што видов термин ти е во април значи си после мене а јас тек пред некоја недела почнав со поинтензивно јадење и тоа на мене не се познава ништо се е во мешето, ама ке ме стигниш верувам, сега качувам по едно кило на две недели и тоа е доволно што вика мм згодна трудница сум :rofl: препушти само да си дојде нема потреба од паника на крај секако ќе бидеме мечиња :) :hug:

На Ringishpil_, Alishan30, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Легнав сум заспала, сега ми е подобро, ќе видиме до после како ќе сум:sweat:

20. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Све што јадам ми се повраќа, ама јас не осетувам глад ама доктори мора нешто да ти кажуват. Да имаш лесен пораѓај фала за споделување на искуство. Поздрав.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.