која недела се мери цервикс мене до сега воопшто не ми имат измерено ? @lackygirl мислам имаше пишано за некои дека ги прима, јас наредната контрола ќе видиме дали ќе треба да земам :/
Имам и јас тешко дишење кога се крева нагоре бебето. Можам да го опишам како чувството кога возиш кола и има на патот висина па влабнатина и тотално истото чувство на губење воздух од гради. Баш денес си реков готово ќе прекинам и да дишам сега. Али дуење на стомак не. Еве ми ги новите нозе до крај Левото стапало не го бива му треба поддршка, не знаат дали е ковче пукнато/скршено не смеат ренген, не смеат апчиња, не смеат ништо до крај. Специјални влошки по нарачка и патерици. Ах ја сакам бременоста
Јас сум 16+1 до некаде и сама си побарав си прашав затворена ли сум? Као од 20 недела мереле,но ако си побараш ќе измери вагинално
и мене ме заинтересира прашњево, ова го најдов на нет http://www.replek.com.mk/product/referum-tableti/ има некој искуство со ова во бременост?
Леле жено аман! Какво скршено ковче уште тоа да го лечиш после бебе кога ќе плаче. Сега веќе нема ни шетање куче??
е не знам кои се подобри јас моментално имам уште од Тотхемата, нив ги пијам, ама од кога ќе ги испијам, ако треба да продолжам - не знам со што ќе продолжам...
Немам избор, освен ако не помине само од себе до тогаш. Ќе шетам бе со патерици во успорена варијанта
@FreeMind значи која сила ни дава Господ на нас бремените ..... се одушевувам на силата и храброста и издржливоста и сеееее Јас денес бев на клиника бебињава скоро 2500 г. Отворена еден прст во петок контрола повторно со ЦТГ и ќе се договараме за царски. Онаа што ме збуни е ми рече убав термин е 10 декември...... но тоа е многу време зарем не ???
ПОМОООШШ !!! Сабајлр кога станав се осетив влажно и кога се исправив како ми потече водно ама не мн и си викам не е водењакот. Сега каконшто си седам цело време осеќам како ми тече ама така постепено и не многу обилно, ама доволно да се осеќам помочана. Дали е водењакот ? Во рок од 1 час двапати ме сече одоздола ама одам по голема нужда. Нз дали се тоа знаците за раѓање или не !? Вие што мислите ?
jas gi pijam heferolot ama podolgo vreme i sum zadovolna od poslednite rezultati 120 denari se gi pijam zaedno so C vitamin