Пиј вода Донат ама литар на ден за 2 дена ке имаш диаре, јас имав запек по 2 недели не одев во тоалет и мислев ништо нема да ми помагне, почнав да пијам Донат првиот ден ништо и вториот не ама не ср откажувај ке видиш 3 ден како ке бидеш. Донатот може да се пие во бременоста. Поздрав
Еве ме и мене.Дека крајот ќе беше вака тежок да ми кажуваше некој немаше да поверувам.Буквално неможам да одам незнам со која сила ќе отидам на пораѓај.Два дена немам станато од вц шолја имам нормална столица ама ете се исцедив.Па и киселини и се по ред.Се си мислам дека во најава се некои болки за пораѓај а можеби и само си мислам. Денес во Чаир пак не завршив работа значи веќе немам ни сила да одам сама скроз по ходници и доктори.Маж чува дете ја сама. Па и малиот од детенце што преспива цела ноќ стана дете што станува на секои 20 мин и бара да го гушкам.Можеби осеќа што се случува.Уште не зборува да каже.Ама срцето се повеќе ми се кине како ќе го оставам,се си мислам дека после тоа ќе ми е многу лут.Нервите и хормоните си го прават своето јас му викам на маж неможам веќе он ми објаснува за спортска и му сржав па се заќуте. И искрено кога отворив на термин за породување сфатив дека ја сум на ред.Не дека тука има некој ред ама така малку ме освести дека ќе биде кај и да е.Сум си уцртала дека ќе биде следната недела. Добра ви ноќ
Јас кога имав инфекција имав таков случај пред неколку год. Кутерид користев па го снема замена му било канестен маст мислам дека беше ама маст е битно не е крема,за иритирана кожа.. ама само кожата ја смирува инфекција ако имаш пак ке се појави маста само ке ја залечува
И мене вака ми беше пред некое време скроз исто и многу исцедок имав, а брисеви чисти. Се мачкав и павловичева и бекутан пудра ставав ама џабе мислам се полошо ми беше. Па ми препиша докторот вагиналетки за кандида и одма ми помина сега немам ништо. Појди си на матичен прашај си.
@simona_baby не ме заборавај мене те молам, мене памет ми оди дека викендов ќе биде ама дали е само надеж пуста.. Многу ме загрижуваат болкиве во препони и нозе, се чувствувам неподвижно. Сосема сум без сон хорор, од вечерва болки засилени и во кичма поточно во делот кај бубрезите неможам да се помрднам. Ми се чини дека се распаѓам. Колку само се фалев дека оваа бременост ми летна како песна последниов месец ме дотолчи. До вчера сама со дете 5-6км на ден само шетање ми се собираа, настрана домашните обврски, а сега неможам до вц да се дигнам. Мм вика од многу форсирање сега ме стигнала маката, како и да е аман нека мине веќе..
И моево е исто . Две ипол години има и веќе неколку дена по ред не ме остава да излезам од соба , постојано бара во раце да го земам , ме гушка душа мила дали осеќаат дека ке ги оставиме некој ден без мамичка па така прават незнам. Јас уште имам време тек 31 недела ја терам
Имаш чудно искуство од Германија. Можеби требало да си го смениш гинекологот чим прегледот траел пет минути. Јас баш имам позитивно искуство. 32 недела од денес речиси секој месец имам преглед, урина и крв ми е задолжително заедно со притисок и тежина.Имаш три платени скрининзи и два ехо прегледи можеш сама да си ги доплатиш дополнителните ехо прегледи кои не ти ни требаат и секој месец да го гледаш бебето чини околу 120 евра. Сите тестови тохо, хив, сипаници, парво, крвна група се од прв ден направени. Еден дел презема осигурувањето, за три теста сама доплаќаш околу 100 евра. Ако сакаш да ги имаш. Цервикс од прв преглед се мери, имаш тестови за скриен шеќер имаш цтг на крај не знам што е она во Македонија што е повеќе од овде. Кај мене мајчината книшка е полна тестови, мене лично ми се смачи од доктори овие 8 месеци. И за најмала ситница идеш на специјалист да те види. Термините од почеток до последен после почнува 9ти и не знам колку често треба да одам.
@Vennera.aa исто исто скроз исто ако седнам повеќе од 15 минути во место после сум здрвена неможам да станам маж ми ме крева.На спиење кога се вртам лево десно крцкам целата доле ужас дури се слуша звукот И јас како тебе супер супер цела бременост ама последниве месец дена детето мислам го запоставив скроз неможам да станам да трчкаме да играме.Само Господ да ни помогне да издржиме до крај.Мене ми се увртеле секакви црни мисли му викам на маж ми да имав пари ќе отидев во болница и ќе им речев ве молам денес породете ме царски.Е до толку неможам повеќе.Инаку какво заборавање ја со тебе се тешам викам ете ја венерка со болки се држи има време за нас. @Elena ena И јас цело време си викав е како не што осеќа мал е не разбира ама сега сум се повеќе сигурна дека ни ги слуша муабетите и дека отприлика знае дека ќе се случи некоја промена.Ете вчера му викам ајде да го галиме бебето гали го стомакот несака за жива глава не го ни форсирам.Му кажувам како бебето ќе го сака многу дека играчки ќе му купи кога ќе се роди ама баш не паѓа на моите финти хахаха.Ајде ќе се навикнеме и ние и дечињата.Одвај чекам да пркнат и да видам момент кога се гушкаат и бакнуваат.Имам огромна желба да се сакаат многу.
@simona_baby осеќаат и разбираат и тоа како зборот болница му е кошмар кога ќе го слушне, пред некој ден на мм му викам кога ќе бидам во болница и уште недоречена дојде од другиот крај на собата и ми вели не оди мама оница јас сум умен, не носи дадичката. Со мм останавме без збор и сега гледам да не зборуваме пред него ништо. Навечер со две раце околу врат за мене спие, па и така не спијам цела вечер си го гледам и галам користам моменти. Отидов да пијам кафе зомби сум, ајде кој е за кафе нека повели
Месец дена примам фраксипарин,може некоја да ми објасни кога и како се поднесува во фонд..треба кога ке престанам со терапија или може и сега Фала
Ti treba izvestaj od transfuziolog , potpisi od maticniot gin ili opst lekar deka kaj niv ke gi primas fraksiparin fiskalna smetka i smetkopotvrda od aptekata od kade ke gi kupes fraksiparin a seto toa mora da go zavrses vo ist den a otkako ke gi isprimas inekciite ke gi podneses dokumentite I ke cekas resenie zatoa oti ti e odobreno refundacija a I transakciska smetka ke ti treba koga ke gi podnesuvas dokumentite
Тука сум и јас со истите маки и болки (само што мене ми е прво бебе) не се издржува веќе се ме боли, ноќиве се доооолги, на сабајле неможам да мрдам дури за ручек добивам малку енергија. Ноќеска имав како менструални болки во стомак и половина но слаби. В понеделник сум на контрола ќе имам преглед со рака и ЦТГ па можеби и ќе се породам страв ме фаќа ама тоа е мора да излези Јас сум задоволна од нив за 20 дена ми го крена железото од 10 на 16 мислам беше, сега капсулите ги зедов мислам дека имаа повеќе железо.
Извештајот од трансфузиологија,сметките со сметкопотврди,лекарска потврда од матичниот гинеколог,фотокопија од лична карта и трансакциска сметка. Се тоа на куп и во фондот.
Веќе неколку дена по ред се будам без сила,без енергија,и таква сум преку целиот ден.Некако не можам од кревет да се мрднам.Еден ручек што го спремам па го спремам безволно.Домашните обврски почнувам да ги запоставувам Ако треба да се симнам до дуќан крв ми капе,додека се наканам поминал пола ден.Ве молам дајте ми некој совет,што можам да земам за да си ја повратам енергијата.
Кажи ми кај ги ставаш? Јас во стомак и последниве неколку дена после боцкањето ми се прави црвено и ме чеша Порано не се правеше а сега почна дали се заситило местото веќе
I jas nemam ic sila do pred nedela dena bev ok ama sega otkako blegov vo 36 nedela sega samo sto dojdovme otidovme du vdukam 10 min mi e peski da odam od kaj mene ama za nazad mi se slosi nemozev da odam vise edvaj dojdov koga dojdov doma pritisok meriv 80 so 50 nz mn mi e loso ic nemam sila