Мене железо 9 хемоглобин 106 рече железо е солидно за трудница ама дека ми беше 3 претходно го средив со сидерал форте сега ке пијам сидерал фолик па ке продолжам со сидерал форте + алкавит во 3то тромесечие значително паѓало железо и хемоглобин па да го одржувам..
Не се плаши душо, колку пати ние со ивф сме влезени во сала, земи го тоа дека одиш на пункција, јас мислам така ке правам кога ке ми дојде редот. Со Господ напред све ке биде ок. Поздрав
Па вие сте биле многу активни, сега исчитав неколку страни, јас сум ок, само сега почнав мн во вц да одам и не сум мн уморна како претходно, сега се мислам за полот на бебето @Happyinlove ние сме мислам блиску со термините, јас сум на преглед дури за 3 недели, тогаш ќе сум 18+ нешто, па сигурно ќе го видиме полотух..најмачни ми се овие чекања за преглед ама док ми рече нема потреба да ме види порано дека се било во ред. Бебе го осеќам по два три пати на ден мрцка по малце @Meckicja со лесно утре
те дели само уште една ноќ од големиот ден ич не се плаши кај мене беше и полошо неочекувано се случи све бар ти си подготвена кога ќе го видиш бебушот верувај ќе заборавиш све немој да се плашиш сите сме поминале низ тој пат и еве кај сме ајде со среќа чекаме убави вести
@Meckicja дојде денот а, леле највозбудливата ноќ пред самиот чин , со среќа,со лесно најлесно, и ко што ти пиша некој погоре исто ко за пункција, ќе се разбудиш и ќе си имаш бебенце.
Имав среќааа ништо не му препиша само ќе морам на храната да внимавам а како што ветив мора и да исполнам ајде кажете ми совет како на природен начин да го качам железото и хемоглобинот, некое смути од спанаќ сакам ама незнам како да го приготвам со што во комбинација и дали смееме семе од коприва или нешто друго како совет ако имате? @Meckicja ти ја пуштаме целата среќа со лесно и брзо да поминеш утре, те чекаме да ни пишеш
Семе од коприва со мед на гладно со дрвено или пластично лажиче, евентуално ако не го можеш медот со јогурт и вит. Ц обавезно за да го врже железото..
Јас тава спанаќ со ориз јадам минимум еднаш неделно, еве и за денес имам тоа. Плус секој ден пијам по една шоља какао !!
Со млекце или со вода го пиеш, јас претежно со млеко И да, замена за кафе ми е, веќе 2ипол месеци се одвикнав од кафе, ич не ме тера.
@Eni.r @Emma2 фала ви на советите веќе почнав листа да си правам, за какаото и јас го преферирам повеќе во последно време а за спанаќот незнам зош мислев дека е подобро свежо одколку преработено инаку и јас си го јадам со оривче @NNA не сум знаела за тоа а баш се спремав најмногу за него
Секако дека смее спанаќ, ги содржи сите потребни минерали за во бременоста, но не е препорачливо свеж туку обарен (за да се отстранат сите можни нечистотии).
@***Bony*** ако си го сакаш свеж да си го јадеш убаво ке си го измиеш како марулата затоа во бременост викаат демек не свеж спанаќ. Иначе мене омилен ручек во бременост ми е секој ден можам да го јадам
Еве да ти пишам едно смути со спанаќ. Вака едно киви, една китка спанаќ и едно зелено јаболко. Поздрав