Какаото помага и тоа многу, јас лечев анемија долги години (секако и со терапија, не само какао) ама после го одржував железото на околу 20 баш со шоља какао на ден.. Инаку пијам на Краш Заборавив и ова, за железо може да се консултирате и во Златна Пчела во Лептокарија, им носиш крвна слика и ти даваат совет за терапија, на природна база работат, со матична млеч.
И јас пијам какао 1 лажиче какао и 2 шеќер го варам и после млеко малку турам. мене 6ка железото и сама си зедов на своја рака Сидерал форте капсули.
Готово почнувам од утре какао да пијам, не дека имам некој проблем со крвната слика но ако , дека допрва ќе се намалува
Фала ви женчиња фала ви на советите ќе почнам од утре со строг режим, до сега спиев и немав време да приготвам нешто ама од утре почнувам дефинитивно @lady.N знам дека не е страшно примав еднаш тотхема и навистина една доза ми помогна и ако има потреба секако дека ке пијам, кажав дека несакам затоа што до сега со 23гн може не е многу ама примав три различни антибиотика два пробиотика стандард фолна и фемибион, плус земам и еутирокс и селен и нез уште што малку се ижалив ама ете тоа е причината може и не е многу ама до сега не сум примала лекови сега се ми дојде на куп фала како и да е на предлозите ке пробаме па ке видиме на нареднат крвна слика. А еве сега ми текна дека и леќата помага доста ако немој ја обожава може да ја конзумира и неа
Те разбирам и јас премама па омега3 па магнезиум па сируп и ц-витамин понекогаш како болна се осеќам и заборавам да ги испијам многу пати. Дај боже и само храна да ти помогне, ама јас со анемија од дете имам проблем и страв ми е да се оставам само на храна.
За какао еве уште еден начин како да го конзумирате. Купувам телга мед, половина ја празнам па ја надополнувам со органско какао . Ептен ми е убаво, како Нутела е.
На било што само да се дуплира некоја калорија. Шарлот, после породување тешко нас ќе се убиеме од диети и вежбање