Нормално ли е да чувствувам благи менструални болки и болки во половината,не се јаки и онака од време на време? Утре сум на контрола кај матичниот,инаку сум 35+2?
Изгледа нормално е, и мене ми почнаа така такви слаби болки од 36 недела некаде, еве сум 37+2 уште ги имам од време на време, сигурно породилните ке бидат појаки и различни од овие
Уште тоа да се замарам... Викаат ќе сме немале време за јадење. Кркај таму без правдање, сега ни е прилика. @aceee99 ако се неиздржливи иди на лекар.
Како го осеќате бебе во 39 недела? До вчера си се тегнеше, се издигаше на една страна па на друга, ама денес нешто не ми е активно
Баш тоа коментиравме и вчера изгледа е нормално да се намалат движењата со зголемувањето на неделите бебе расте, се намалува простор, а може и собираат сила за излегување
Незнам оти така размислува твојата матична, јас сум 9 ти месец 37 недела и досега само 6 кг сум здебелена, почнав да ставам кг дури во 6 ти месец и тоа по кило две месечно, а од мојата матична и од сестрата имам само пофалби како сум трудница за пример и не сум се здебелила мн и затоа немам проблеми никакви, ни со притисок, ни со шеќер, ниту со стрии, болки некој поголеми во нозете и сл., и се што ми е кг плус се во бебето и неговото живеалиште. Бебето си напредува супер и матичната секогаш ми потнцира дека најбитно е како бебето напредува а не јас дали сум здебелена 5 или 10 или 15 кг. Поздрав и не се замарај воопшто, јадиси нормално, пија витамини за трудници и се ќе си биде во најдобар ред
Zenicki kako se snaogate so domasnive aktivnosti jas se zanesuvam uste vcera go cistev toaletot i navednata osetiv golema tezina vo stomakot pa i bebencevo nesto ne sakase da mrda posle toa i bas se zagriziv sega sum 22+5
A Јас си спиев сега до 1 саат...не ми се случило којзнае од кога..убавини неможам да се нарадувам дека не одам на работа..како мало дете кога е на распуст хахаха...мнг ми е убаво
Ххаха ајде ке видиме чие ке се накани прво да излезе вчера бев на ЦТГ уште е мирно, имав и вагинален “рачен” преглед докторката рече високо е уште, рано му било. Нека издржи уште малку да се досредам по дома и да доперам. Јас дека приватно работам уште сум си активна, е сега до кога ке можам не знам Позз и ке си пишиме до каде сме
Во Систина здравје ми е план, почнав и со прегледи таму, не дај боже да не ме изненади водењак нешто порано па да не можам да стигнам до Скопје. Ама како треба, така нека биде, и кај и да е само Господ да не чува и со лесно да поминеме
И јас се зачудив, ама кога ми ги виде крвните анализи и ако пијам фемибион и магнезиум, сите анализи ми беа ниски, еритроцитите низки, магнезиумот низок, натриумот низок, а другите на долна граница. Ми рече да јадам еден кг овошје на ден и да пијам литар млеко, се трудам ама тешко ми оди. Исто така имав инфекција на урината а не знам зошто ненстоп сум дома на чисто, правев уринокултура беше чист резултатот, сакав да пијам Пролом вода не знам дали смее да пијам на бременоста. Фала за советите баш и јас не сакам да се здебелеам а бебето беше супер 3 дена поголем. Поздрав
Добро јас јадам мн овошки, овој период мн јапонски јаболка, калинки и мандарини јадам, мн овшни јогуртчиња , млеко не пијам ама затоа надополнувам со јогурт. Послабо јадам месо, единствено јадам повеќе пилешко, дали пилешки стек, пилески стапчиња само печени не пржени и мн слабо леб цел ден најповеќе до 2 парчиња леб, јадам исто доста салати со морков, цвекло, зелка, карфиол, брокула и обавезно по 2 јајциња дневно. Крвната слика ми е добра, еднаш имав пад на хемоглобинот, а од тогаш имам вредности 137, 124, 123 и тука околу негде што мислам е супер за трудница, еритроцитите ми се средна вредност.Поздрав и се најдобро мила