Оооо па ти убаво јадеш јас ништо од ова, леб не јадам, месо исто не јадам само стек можам, зеленчук и овошје скоро па ич, кисело млеко јадам, благо ич. Поздрав лесен пораѓај душо.
Жено не си играј јади тука па со колку кг остана ти бремена? Сила ќе ни треба допрва. Јас со 50кг останав бремена,апетит фала богу си имам нормален,си јадам од се по малце па пак ми крвта не ми е баш на завидно ниво,но си ставам килограми
M Јас и така си имав кг ми се покачиа килограмие од инекциите што ги примав за ивф, за 3 години покачив 18 кг за ради 5 ивф. Го почнав бременоста со 69 а сега имам 67 и така продолжувам. Се трудам ама мрзам да повраќам, сега сум подобро со повраќањето можеби ќе почнам да јадам. Што убаво што си почнал со толку малку кг бременоста. Поздрав и фала.
Воопшто да не ги гледаш килограмите,машала како се тргнати кај мене да се лепат Еве ова второ тромесечие мачнините сигурно и намалени ти се внесувај помали но почести оброци. Па и малце покалорични нека бидат
Bremena sum 6+ Nekolku pati zabelezuvam deka edvaj disam vozduh nemozam da si zemam.... posebno navecer koga ke legnam edvaj edvaj disam i izdisuvam. Dali ima nesto opasno
Меѓуножно почнаа болките. На станување особено поизразени. Бебето е сеуште горе не е спуштено во карлица. Енергијата ми е намалена за разлика од претходните две недели. Се движам како Груевски. И ме мрзи да дишам. Мускул на левиот задник ме боли од вчера и исто половината. 32+1. Преглед имам следна недела. Ќе перам од 34 недела, а како ме мрзи од сега не знам ни дали ќе стасам. Важно торбицата да ја спремам таа да стои во кола. Друго се имам купено ваљда. И за тоа изгубив желба да правам чек листа дали имам се. Важно големите работи ми се дома наместени. Имам уште еден термин во школата за подготовка за бременост. Убаво ми е таму. Слушајќи ја бабицата си мислиш најлесна ствар е породување. Си влегов и јас во тој филм. Одвај чекам да заврши ова се. Уморна сум веќе. Гледам сите се спремаат за Божиќ и Нова, патувања, забави, а јас си го бришам кечапот од уста. Кутрето како да знае дека ми е тешко направен е бајче, само се гушка и се пика во мене да подреме. И те како животните чувствуваат. Ете си кажав што ме мачи
@FreeMind ако ти е утеха, иста сум. Единсвено "добро" нешто е што апетитот почна малце да ми се нормализира како пред бременоста. Не ме тера на јадење толку навечер. Си се залежав цела недела,до 36та вака планирам. Помалку шетање. Не дека шетав нешто многу, ама и тоа малце ми е тешко. Што е до мене да си припазам, другото оставам на Господ. Ништо немаме купено леле! Не ради рекла-казала муабети, туку рано е ајде, се нешто разгледуваме и некако се нешто не ми е по кејф. Не е до хормони, таква сум неодлучна, маж па бетер. Немам ни креветче одбрано, ни коритце...ништо. Нека тера се како што треба, ќе се снајдеме. Не знам дали на некој му се случило слично, ама откако влегов трето тромесечие пак имам гадење како во прво тромесечие. Затоа уствари не ми се јаде нешто многу . Киселини ублажувам со чај мајчина душица. Кој има мака нека проба. После него у кревет. Е сега, нема да се будите од киселина, ама ќе си дежурате во вц. Некако се осеќам баш како на почетокот, само потешка и уште попоспана. Како мечка сум.
Девојки, сега ги земав резултатите од хемостазата. И ги пратив на матичната ама ваљда е во гужва. Додека ја чекам, знаете ли што значат последните две времиња? Под долна граница ми се.
Не се секирај за купување, барем сега има на интернет, разгледај што имаат, пикирај и после директ на шопинг и јас немав ништо купено до 35 недела, па за две недели ги купив главните работи. Сега може малку потешко ке ти биде шетањето, ама полека без форсирање. А за неодлучност прва сум купив количка, па ми текна дека требаше да земам друга па ја сменив Еве сум 37+2, чекам утре да дојде уште еден мајстор да заврши работа, и почнувам со чистење по дома па перење. Се надевам бебуш ке си поседи уште малку, да има време се’ да завршам
Ве молам споделете има ли табела за должина на цервикс,или некоја ако се разбира да пише колку треба да е цервикс 31 недела,мене ми е 27мм и викаат ризично ми е
Ne prestanuva da boli na pola cas mi boli dolniov del nz sto da pravam dali da odam da ne odam za dzabe me sece rano mi e 36 nedela za porogaj nz sto da pravam tuka me boli me sece koga stanuvam.osobeno
Ако си во можност оди направи едно цтг, е сега мене веќе три недели ме боли тука ама од десна страна, ама индивидуално е неможеш да знаеш дали решила бебка да излезе веќе си во 9ти па секој момент може да биде нема рано касно.
Mene taka mi bese koga imav problem so kiselini i pred bremenost.. Pulsot da ne ti e zabrzan pa od toa da e?
Нормална должина на грлото на матката изнесува 40-50 мм, но во текот на бременоста нормално е да се намалува 16-20 недела, вообичаено должината изнесува 40-45 мм 24-28 недела, вообичаено изнесува 35-40мм 32-36 недела, вообичаено изнесува 30-35мм