Само храбро и позитивно, без паника, се ќе се заврши добро. Известувај не како ќе си, имаш поддршка од трета смена
Со лесно ако бебе се спрема да излезе. А сакав прееска да ти пишам ја имав пред 3нед такви болки од лигаменти, ама викам да не те лажам дома да седиш а да се пораѓаш. Значи чарето е патиките и на лекар.
Kontrakcija 1 pokaziav eden prst otvorena vikat rano e ama ne se znae ama jas na 10 min imam steganje i me pusta stomak mi e tvrd nz sto ke bide
Eve si lezam bolki taka na 10 min me stega kako menstrulana pa pusta bebe topka se beri na edno mesti kamen
Se madevam ovie vikaat rano e eden prst ne ne nis ctg kazuav edna kontrakcija nz sto da mislam i imam kafeava tecnos moezbi e od vaginalniot pregled
Јас појдов со 2 прста отворена во 9 часот а во 2 веќе бев 10 прсти и во 4 и 20 пристигна мојата принцеза. Додуша кај мене прсна и водењакот па можи и за тоа се така брзо се одвиваше. Ајде со лесно како и да е за брзо ќе си го земеш бебчето во раце.
Me vide doktorot ctg dva pati praev ke odis doma rece rano e i jas nz veke Izgleda ke si igra ovaja mojava so mene
Ах изгледа девојкиве се опасни, јас три недели сум со неправилни болки а веќе една недела 2цм отворена и оваа мојава абер си нема кога да одам на цтг викаат припремни болки и контракции. Утре сум на преглед се надевам ќе ме породат од недела 39та веќе. Со синко прворотка и во 38ма се породив ова сега како тргна и после термин ќе одиме