Jas so prvoto isto taka samo eden prst otvorena i malku kafeno imav a ctg mirno me pratija doma,naredniot den dva prsta otvorena i malku bolku me zadrzàa i se porodiv.Ke bide i kaj tebe denovive samo so lesno
@aceee99 те читам и срце ми трепери ми навираат солзи и јас се возбудувам како јас да ќе раѓам, ми застана залчето неможев да се дојдам и листам за да видам што си направила, немој да се нервираш издржи уште малку сигурно ќе биде наскоро. Ти ја пуштаме целата срекичка и ти посакуваме лесен пораѓај јас и мојата принцеза
Со лесно нека ти е и јас носам девојка и како што читам за женскиве некако не им се брза мајкина ќерка некоја имаше пишано, абе женско, треба да се дотера, да се среди, не може туку така да излезе ама вреди да се чека .... Ако израснеш син си израснал човек, ако израснеш ќерка си одгледал цело семејство
Јас очекувам две недели порано да испадне бидејќи жена е нестрпрлива да види што се дешава Сега ми кршите филм дека идат до термин и после термин. А таман си се преброив уште 6 до крај
индивидуално е Кај мене и двете беа девојчиња.Едната цела недела после термин другата цела недела пред термин се роди
Уживај сега спремај се кај и да е ќе биде, а дежурен доктор немаше во струга па што те оставија цела ноќ да чекаш?
Ne denes dojde mojot doktor sto.ke me.poraga me vide nesi otvorna rano e za 5 dena kemodam.na kontrola
Хахахаха ајде со лесно нека ти е па може твојава женска е спремна женска а ако гледаме по тоа колку мрда, ова моето е спремно за излез цела ноќ те раце покажува те нозе излегуваат од сите страни
Најлошо е кога цело време викаат нема да тера бебуш до крај, ќе стаса порано, си крати човек од деновите.... А на крај на бебуш му е убаво кај мама во мешето и абер нема за надвор. Ќе си тера до дата, море и ќе си остане некој ден подолго. А тоа вековиште се чини, не денови или недела
Мене ми се има увртено дека ќе искача порано,ноќеска какви болки имав во кичма грб стомак реков готово ова почна Му викам на мм паркираја колата пред зграда да биде одма вика зашто,зашто може ќе раѓам аман немој вечерва не сум спремен
Мене на 3ти в понеделник ми рече за контрола 39 та ќе бидам и јас си велам дека ќе сака да ме породи тогаш докторката можи и со провокација, но сите ми велат чекај природни болки. Јас планирам да чекам само се да е во ред со бебе и со вода. Сношти пред да си легнам ме фатија болки во половина и стомак исто и нагон за ВЦ. Чекав да видам дали ќе бидат посилни и на исти интервали но не беа, денес си продолжуваат исто така, кој знае колку дена ќе ме држат вака Посебно ме боли срамната коска долу кога се качувам по скаливе
Жени, шо е работава, станувам сега одам во вц, се бришам, свежа крв на тоалетната, болки немам. Да паничам?