Јас одма ќе прифатам ако ми рече утре со провокација, овие болки не се трпат повеќе ми се чини досега пет ќе родев, позитивно искуство имам со провокација со првото што немора да е правило дека и сега ќе е така, ама неможам ни да седам ни да мрдам, не спијам тешко функционирам а човече од 2 години и 4 месеци имам, се чека од мене. Да се олеснам веќе и да се вратам во нормала, па и за нг да се спремаме. @Корнелија без паника спреми се и оди на доктор, па со лесно
Торбицата не сум си ја спремила уште, чекајте малце другари Без болки како да одам, не сакам во болница да ги поминам. Леле 300 прашања ми се вртат во глава
Ова беше многу маклуцка крв, ама што да се залажувам сама себе кога веќе сум 39, и можи бебе сака надвор.
Мора да одиш во болница без разлика колку крв има ќе видат таму најдобро, не се секирај ако оценат дека нема потреба да останеш ќе те пуштат дома, ајде со лесно па ќе кажеш како ќе поминеш
Ама не видов ништо да паднало, а и не осетив, сега пак во вц, немам крв, болки уште немам, си викам шо не ми е втора бременост ќе си знаев се
И втора да е мила пак не се знае, првата како на кафе да одам бев, па ме задржаа 4 прсти отворена родив за нецели 5 сати откако ме примија, оваа месец дена де болки де контракции, недела дена сум 2цм отворена и ете абер си нема. Може и воопшто да не го заприметиш чепот постепено да си се слевал како исцедок, може си почната да се отвораш, до 8прсти и додека не ми пукнаа водењак освен благи менструални болка не почуствував. Ајде сега мисли позитивно и се ќе биде добро
Штом е свежа крв макар и капка се оде на преглед па макар и нека е ништо и да те вратат дома битно да си бидеш мирна
Kako spievte vo prvite nedeli... nez kako da se namestam nikako ne mi e zgodno,polozba nemozam sa si najdam
Полека, ке се навикнеш. Не знам која недела си, јас накај 12-13 недела си ја купив перницата за трудни и мака немам со спиењето еве 37 недела сум веке. Позз и лесна бременост
6+5 sum, strav mi e bilo kako da se namestan... na leva nekako po lesno mi e, na desna ko da mi tezi pa na grb ke legnan i sal se mestam
Чекај тек почнува јас на лево само можам ама пусто се укочувам,на десно ми е незгодно,на грб ме заболува крстот моментално.Како би се плеснала на стомак да не ми беа градиве волкави
Леле чути не спомнувај гради ми се слаба точка, колку болат боже мили јас не спиев на стомак кога дознав шубе ми беше некако @Корнелија известине со убави вести , со лесно да е, не паничи па тоа е убава работа, термин ти е
Жени бев на преглед, цтг мирно, вагинално прв пат ме провери, не сум ни прст отворена, болки немам, плодова вода и постелка ОК, бебе тежи 4 кг., ми рече за 4 дена да отидам на контрола. Битно јас спремав торбица, заминав на пораѓај Осеќам чинов ќе биде деновиве