Со првата ќерка го видов чепот, лигав со сукрвица, после ден и пол се породив. Со втората ќерка имав свежа крв на тоалетната и веднаш после тоа почнаа болките. Значи секоја бременост и секој пораѓај може да биде различен, само болките се исти, не се утињаат @Корнелија со лесно, ќе биде наскоро, може што се вика уште утре
Да, малце се смирив, искрено имав некоја возбуда, бебе сигурно осети и тоа, душичка срцето забрзано му чукаше. Морам смирено да реагирам, цела бременост супер ја поминав, и сега на крај да паничам, не сакам
Jas imamv kafeavo tecno tamu denes sabajle od sinoka od pregledite so raka vaginalno.koga dojdov doma se banjav s9 raka imase ligavo kafeavo blego sega da ne e toa cepot
Мене најпријатно ми беше спиењето на стомак на почетокот ама многу мака имав од градите ... И се научив на лево да спијам, сега ми е убаво на грб со 3 перници, а не требало .... Абе трудна жена се ќе испроба
Абе какво спиење на стомак што ви е? Па тоа огромен притисок е, незнам јас не би експериментирала шубе ми е
И јас имав бактерии,а на уринокултура ништо па сега пак ќе испитам баш прашав за пролом вода ми рекоа дека може да се пие во бременост
Секако. Пазењето се однесува на пиење, пушење, сексуални односи, тежина дигање, спортување, хемии, издувни гасови, салмонела, исхрана, дрога, итн. Али спиењето на стомак во 6та недела не е никаков притисок. Ставено е како период на привикнување за подоцнежните месеци кога веќе и е неможно да се спие на стомак.
Се сеќавам со мм се смеевме, сусамче го викавме. Така пишуваше во апликацијата шо ја следам, дека околу 5-6та недела е колку едно сусамче. Инаку јас спиев на стомак се дур не ми порасна стомакот, некаде околу 5ти месец. После веќе ептен не биваше. И тоа најмногу ми фали, мислам кога ќе се вратам од болница право на стомак ќе се спружам
Па знаеш што ми се случи Кога направив тест и кога излезе позитивен другиот ден бев тука во мојот град да прашам за гинеколог на неколку места и знаеш што ми велеа а немам сега термин мора да чекаш до септември а тогаш беше Април почетокот на Мај, добро ќе ти се јавиме ако се ослободи нешто... Значи му кажуваш трудна си а тие ти кажува нема термини бла бла.. Па после бев во една клиника тука ама џабе таму одиш само за пораѓај и така .. Барав барав и овај гинекологов излезе неочекувано преку една колешка од работа.. таја имаше термин па јас појдов на нејзиниот и така ми остана матичен