@Dina911 кринонот е прогестерон во облик на гел .... и се користи за подршка на плодот ембрионот јас го кпристев од пункцијата до 3 месец од бременост потоа останав само на инекциите прогестерон депо до 34 недела Нагласив гадно е али кога ми падна верувај срцето ми застана .... намерата ми беше кога ќе им се случи на др феминки да не се исплашат како јас, бидејќи нормално е се извинувам
И јас го осеќам долу кога ика мислам ќе излезе, подуена сум под стомакот и ме чеша мислам стрии се испукани многу е затегнато, може и зошто толку ниско притиска на некој нерв па од препони надолу не е мое. Ќе видам денес што ќе ми кажат сеуште си се надевам дека ќе ме породат па организирав и дете да оди кај моите и може и со спиење да остане, освен ако не се вратам за сат време дома. Која недела си ти?
Фала душичка еве го осетив и да'еве имам малку но понатака колку тече толку.Мене не ми е гадно,сум видела погадни работи,но секој индивидуално.Никако не сум,ако тече,зошто тече,ако не тече,зошто не тече.Леле слатки макиии....
Фала ти, не знаев, и јас бев од пункција до 3ти месец само со утрогестан вагинално, па дека се беше ок ми ги прекинаа, и после 7-8 месец пак ставав два пати на ден. Со лесно на сите
Термин според последна менструација ми е 17ти декември, последните два пати кога бев на контрола ми рекоа корегиран термин 5ти декември. Стрии не ми испукаа до сега, ама мешко е надвиснат доле, кога седам ми се чини на глава му седам на детето Чепот не ми е испаднат, цела недела помина откако ми кажаа дека 2цм сум отворена. Ај нека си не фатат болки да си се породиме
Овој деветтиов месец како за сите девет до сега вреди, пак имам благи болки повремено, да не ме боли цело време ќе се опуштам вака се само тука ми е умот сега ли, после, утре ексик веќе
Devojki, sega malku se stisnav stranicno na stomakot, na levo pod rebrata i malku me boli. Dali imate vakvi nekoi bolki? Dali e mozno loso da sum spiela pa vaka da zaboluva? Onaka ne me boli, samo koga ke go pritisnam mestoto
Има ли мешиња што денес се чуствуваат цел ден поспано? Незнам денес ич немам енергија спиев цела ноќ а се осеќам како да не сум спиела цел ден ми се спие ако легнам за секунда ќе заспијам хаха енергија 0 денес
Не се секирај толку, и бебе е поголемо и притиска, може и лошо си спиела. Јас од време на време така ме заболува стомак што мислам ке ми пукне како балон во секој момент ))
Имаааа и јас еве лежам и ве читам и ме мрзе да се поместам само ме снемува на пола саат и пак се будам а колку работа ме чекаа уфф треба да се пакувам денес ке одам да се видам со моите одвај чекам од мама нешто вкусно да си пробам оф сонче слатко сонче морам да те напуштам
Оооо на тема спиење,лежење,дремење од септември сум еве декември стигна Мислам дека сите мачнини ги имам преспано Ама не поминува ден без попладневни дремки а во 22 најдоцна сум вејќе кома. Можеби и од притисокот низок сум вака сонлива
Јас па немам време кога да одморам, се со гости си сум Не ми е јасно, јесте дека ми се блиски, ама луѓево толку ли немаат осет!? Да ме виделе пред да се породам, ко божем одам на колење не на пораѓај Јас па наивна пречекувам, испраќам, чистам, секој ден истото. Ми се смачи веќе
Исто. Луѓе без осет,уште на ручеци и вечери сами си се викаат,во девети месец на нозе да им стоиш. Јас почнав да им откажувам,побитна сум си јас и бебето.
Ооо батали ги јас ни на мобилен не им кревам многу пати, што да правам не ми е до гости, на една пријтелка не и кревам месец дена на мобилен ме замара по саат време за глупости сакале се лутеле исто ми е немам сила моите ме штедат тоа е доволно за другите око не ми трепнува, мм ме вика домашна бува хаха ама најубаво ми е вака капата на страна и уживај
Вие стварно сте или многу фини или многу будали жени, пред породување гости после породување гости Абе вади шмајзерот и нареди ги! Јас за мене не можам на нога да стојам за гости. Кој сака нека биде освен мајка ми никој друг не смее да дојде, додека јас не дадам зелено светло. Само мајка ми, оти може да ме трпи, молчи и помага. На исто време беа поинтензивните болки? И каде и колку те болеше? Да знам да не трчам како улава кога ќе дојде кај мене.
Јас по тоа прашање сум раат со гости...пред неколку дена бев преморена од неспиење, главата не можев да си ја држам, а не пак да чекам гости...и се најавија некои роднини од кај сопругот (влегуваат со чевли, пушат и сѐ ко за инает). Е штом е така јас си се повлеков во спална...си легнав уште во 21 ч и си се одморив ко човек..Тоа ти се вика приоритет во бременост....мајката и детето да се таман...а другите можат да се сликаат.
Имав како силни бодежи кај срамната коска, на неправилен временски интервал, си се преиспитав себе, чепот не ми е паднат, не избројав 20 контракции на период помал од 10 мин и водењакот не ми е пукнат, па си одлучив да си останам дома.