Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. aceee99

aceee99 Популарен член

Se nadevam heheh

Bella* likes this.
  2. simona_baby

simona_baby Популарен член

Е баш ти фала на приемното е стварно топло ама викам ако ми дадат горе од тие кратките спавачи ќе смрзнам

3. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Јас неколку дена пред да се породам почувствував како бебе да ми наптави надолу жглуп. Баш му кажав на мм и тој ме тераше да одмарам повеќе. Ама јас како за инает еден ден пред да се породоам се качував на стол и бришев висачи и лазев на под за да ги средам помошните маси, рибав во купатило и туш кабина. И како и секогаш едно 50 пати се качував на скали. Тоа мислам е и главниот виновник што се породив 12 дена пред термин иако матичниот ми вели дека до бебето било не до мене.

Јас ако се породив омилена ми е темава. Некако уште да се префрлам во мајчински. Ми фали мешко и времето кога си бев трудничка. Тогаш 100 пати си бев поподвижна и повитална. Ма супер си бев иако се жалев. Сега се ме нервира и се нешп само течи. Млеко, исцедок од вагина уште имам па и раната од царскиот уште по малце ми течи па мора со газа да се редам. Стомакот приказна за себе. Се уште имам стомак како во 4 м и во нишш не можам да се соберам. Уште носам труднички алишта. На тело пропаднав сигурно имам неколку кг помалку од пред бременост. Среќа уште стрии што не ми се направија. И се ме боли само косава што не ме боли. Спиење јок. Не дека не ми се спие ама бебе си го прави своето. Затоа уживајте трудници сега колку и да ви е тешко. Барем не мора да се грижите и за друг. Единствено нешш што ми е поубаво сега е гушкањето со бебе. Кога го гледам него знам дека се вредело и секоја жртва се исплати.

Last edited by a moderator: Dec 2, 2018
  4. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Феминки до кога се пијат витамините како пре мама ??? И уште едно прашање дали од постојаното лежење по дома да издржам уште една недела имам чуство како нозете да не ме држат по 15 мин стоење, како омалаксани ги чуствувам .... некоја несигурност како да ме издаваат ... тежината и одморот во затворен простор си го прават своето или друго е во прашање ???

5. Adeline

Adeline Популарен член

До крај на бременост, се пијат и после пораѓај ако доиш

Marija 84 likes this.
  6. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Витамини пиј си до сам крај.
    Мислам дека и по бременоста се препорачува. :)
    Иначе нормално е. Колку повеќе лежи човек, толку бетер се осеќа.
    Мене знам еднаш 4дена што ме залежав стомачен не можев да одам, а не па ова цело време лежење без кислород во соба.
    Плус ти си со две бебенца, со едно нз како е, ама за со две те разбирам. Јас уште од сега 15мин стојам и барам одма нешто за седење,а ако има за лежење уште поубаво. :D
    Издржи уште малце. :hug::f:

NNA and Marija 84 like this.
  7. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Колку време веќе лежиш? Ич не излегуваш?

8. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Скоро цела недела сум дома само на спратот се движам по собите ги игнорирам скалите ми закажаа царски за 10.12.а од денес сум 36 недела а излегувам само за до Докторите по кафичи ми загушливо кафаните бетер, дуќаните топло додека да се соблечам жива вода сум плус се пазам од настинка и во изолација сум ;):sweat:

Тоа малку ме уништи .... уште оваа недела битно е ....ја издржиш и после тоа уште овие 2 недели многу се битни строго одмор ... издржиш и пак уште оваа недела ахххх си останав бремена уште една недела а ме фаќаат паники повеќе од месец дена ме лажат :rofl::rofl::rofl::rofl: ми ја раздрмаа психата

Last edited by a moderator: Dec 2, 2018
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас планирам витамините да ги пијам и во доење, барем до пролет да си имам и имунитет зимава.
    Од денес 39 недела. Утре сум на преглед на болница, прв со рака :) јас се осеќам како камион да ме има прегазено, ноќеска 1 саат не ми се собра спиење, мн мачно ми е :sweat:

10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Јас премама уште пијам дека дојам и планирам се додека дојам да ги пијам.

NNA, Marija 84 and lackygirl like this.
  11. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Ехеее, топ си. :)
    Ја мислев само до ВЦ смееш.
    Мене вакво мирување од старт ми е препорачано.
    Демек само саат време на кафе и бегај дома. Ја па будала стварно гледав на саат. :rofl:
    Сега и да сакам не можам да шетам.
    Тешко ми е, ми се гади... :whew:

12. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

@Charlotte* си ги вршам јас сите домашни обвски со тешкотија но си пружам алишта си пеглам прашина бришам јадење од време навреме бидејќи свекрва ми готви секојдневно јас понекогаш ама деновиве се повеќе сум ко украсче по куќа .... лежеќа положба :D:D:D:D

Charlotte* likes this.
  13. blanco117

blanco117 Активен член

Toplo e mnogu, jas nokje se budev ispotena... Mozesh da si ponesesh so sebe nekoe dzemperce ili nametka, (jas imav vo torbata, taa ti ja nosat posle poroduvanje neli...), no licno mislam deka nema da go iskoristish. So lesno

simona_baby likes this.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Фала ти мила :)

blanco117 likes this.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Дали и вас ви се случува премногу да ве реже ластик од облека? Од рабовите на хеланките кога ќе се соблечам цела сум обележана и од чизми исто така. Отоци ли се толку рано или па многу од што ми е мека кожата да ми се копира се...:?:

Ygritte, aceee99 and srekice like this.
  16. srekice

srekice Популарен член

Мене ми се случува тоа ,па се носам смкнато и раздрапано по дома и ај сто ми се отцртува по кожа како стрии него ме чеша и стега ич не ми е пријатно (facepalm)

Happyinlove likes this.
  17. maja8

maja8 Популарен член

Мене од сам старт ме сечее и хулахопки и хеланки па ги баталив и носам исклучиво труднички. Не е убаво да те стега на стомак.

18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

.
    Раздрапано:D Абе да ме видиш одма во некои социјални грижи ќе ме соберат, ластици им искинав и сега висат од сите страни пижамите. Строго во пижами дома и маици бели хххл.

Charlotte*, NNA, Dina911 and 2 others like this.
  19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

За по дома гледам што пошироко,баш синоќа бев подизлезена кога се слеков на стомак не толку дека високи хеланките,ама на нозе резови бев(facepalm). Можеби дека навикнати ми се нозеве во широко и комотно,па работ е сега проблем:D

20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас што тостови сум пројадела до 2 месеци, не пак херба бонбонче :lol::drunk:сепак бебка е супер фала Богу ..