Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Жени носите ли маски против загадувањево кога излагате надвор? Надвор не се дише, Порано имаше и препораки трудници да не излагаат кога е многу загаденои да бидат ослободени од работа, ама сега и тоа не важи изгледа :(

2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас ги носам под стомак, а хеланки и фармерки имам труднички... И мене ми се оцртуваат... :drunk:

3. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Ова со киселиниве е лудило.
    Даваат нешто за желудник Фамосан, Ранитал ?
    Никогаш не сум имала вакви проблеми.
    Ме гуши навечер дури.
    Не можам да спијам како човек. :(
    Ќе се напијам Гастал, 30мин раат и пак пламен од уста.

4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Ми измрзнаа глуждовите во кратки чорапи, други неможам да облечам, нозете ми се оток последниве две недели. Мешко исто нон стоп прецвикан, сите гаќи ми прават фркови, а маици носам строго од мм.

Инаку од вчера сум поднастината, незнам како успеав да настинам, од дома излегувам само за на цтг и тоа со кола до болница во кола дирекно дома, а кашлам ко чичко што се препушил цигари (facepalm)
    Бебе ика по незнам кој пат денес, а јас само сакам да се породам. 38 полни недели, од утре ја ситнам 39тка.
    Добра ноќ :*

На NNA, Marija 84, Ygritte и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Ова со гаќиве, чорапиве, хеланкиве, крај :D:D Другарка моја во 9 не носеше гаќи, јас ги сечам старите, за после пораѓај купувам нови :)
    Пробај со ладно млеко. Испиј една чаша.

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Нешто ве нема ќе да е затишје пред бура.Јас сум 39+1 во вторник на ЦТГ.Се сси правам филмови ете почна кичмата да ме боли па водењакот ми пукнал и слично.И во првата бременост последната недела дена немав воопшто апетит се сеќавам дека пред да тргнам во болница изедов само една краставица :) Така ми е и сега.Лицето скроз отечено рацете исто е нозете периодично.Ајде уште малку ќе се издржи

На NNA, Marija 84, LoveHope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Богами, ова затишје пред бура ќе да е ^_^Викендов го поминавме, од утре ќе има забава 8)

@Vennera.aa не сум прочитала ништо, што се случи со тебе мајка?

На Vennera.aa, NNA, simona_baby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Јас денес накитив елка и може да се пораѓам...А тоа што куќава ќе ми прооди нема везе :)

На Vennera.aa, NNA, blanco117 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Јас не сум накитила, некако рано ми е за китење :?: Знам дека нема да имам време после пораѓај, ама вака само прашина ќе ми збира, нека си седи во подрум уште недела-две.
    Туку денес станувам, гледам под мишка топче ми се направило :whew: Од што е?

На Vennera.aa и simona_baby им се допаѓа ова.
  10. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Мене ме фати жал за малиот сакав да се порадува а богами и маж греота сам ќе чува дете сам ќе трча до болница сам ќе спрема мекици уште елка му фалеше.Топчето да не е некое масно ткиво почекај ќе видиш дали ќе се повлече ама никако стискање.Може и подложно влакно да ти е

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Со мало дете се е оправдано :mm: Од ракламите што ги гледа ќе посака дома да е украсено :nod: Иначе не го стискам, го допирам тврдо е, како некоја жлезда, што знам :| Па баш сега најде да се појави :sweat::sweat:

На Vennera.aa и simona_baby им се допаѓа ова.
  12. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    На толкаво топче во стомак ти за под мишка се фати....ајде уживај таму после пораѓај ќе се средуваме полека полека...барем така се надевам :)

На Dina911 и Корнелија им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ајде бе легнете одморете после нема да можете. Оти сега можеме затоа :)
    И јас накитив елка, наместив се по дома уште јас да се наместам и готово. За Нова Година уште некоја салата ми остана, друго се е вакумирано и замрзнато. Болки овие денови немам никаде. Нозете ми се потечени, а не ме болат.
    Фацата ми останала иста во рамената сум иста а плус 15 стасав до седми. Се ми е складирано во стомак бут и нозе. Седми месец само 400 грама плус, осми се надевам уште 400 грама и деветти некое кг минус. Ниту ми се јаде ниту ми се спие. Утре ќе се зева на работа уште две недели до крај.
    Добро утро трета смена :)

На Charlotte*, Vennera.aa, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Јас 20 стасав :@ И мене се ми е во газ, стомак и бут. Лице, раце исти. Кој и да ме види ми вика не си се поправила многу, а јас сум запрепастена од килажата :worried: Во 9 не спуштив на кг, не знам дали има некое правило.

@FreeMind, дај предлог што да спремам, секако нова година дома ќе си бидеме :D

На Vennera.aa и FreeMind им се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас спремив кифлички на неколку начини и пирошки. Уште брза пита со спанаќ ја има на мои рецепти вкусна е, руска салата и ладна даска ми се во план. Пижами новогодишни за мене не порачав оти за тенк како мене број кинезите не можат мерка да земат, порачав само како наметка за фотосесија нали као што би рекла македонска елита лоадинг 99% слика мора да се има.
    И два филма бендисав за вечерта. И толку годинава :)

Последна измена: 3 декември 2018
    На Charlotte*, Vennera.aa, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Ахахахаха јако е ова со лоадинг :D Јас не сум направила слика, ама сакам да викнам сликар околу празнициве на бебко да му направи некоја сликичка дома. Гледав на Али, имаше интересни боденца, ама не сум порачала ништо :wasntme:
    Утре ќе земам да замесам и јас нешто, ќе замрзнам нека има, знаеш како е тука, ако не за НГ за гости секако ќе треба:worried:

На Vennera.aa и FreeMind им се допаѓа ова.
  17. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    662
    Драги трудници Во 35 недела влегов, до сега сум немала со ништо проблем ама еве последнава недела видов многу мака со несоница.. :( неможам да спијам и ме фаќа негде 5-6 часот... На лева и на десна страна кога ќе легнам почнува како да ме сечи нешто и најубаво ми е само на грб. Дали е штетно ако спијам на грб?

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ако не си порачала досега од Али ќе ти треба повеќе време да стигне пред Нова нема да ги добиеш.
    Имаш на нет доста оргинални идеи како да го објавиш раѓањето на детето или бременоста. Јас не сум фан на копии така да кога ќе ги видам лоадинг сликите со чаршав завиткани ми се темни :) Сите исто.
    Исто и за бебе фотографија сите во облека ставени на перница или на ќебе со бројки и тераме :)
    А тебе ти е второ баш убави идеи има со двете на нет.

И да замесиш, гости ќе има до следна Нова :)

На грб ради тебе лично не се лежи, зошто губиш воздух. Ако тебе не ти смета слободно како сакаш намести се.
    Затоа и ние не спиеме ни на лево ни на десно ниту пак на грб можеме.

Последна измена од модератор: 3 декември 2018
    На Корнелија му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Ако се чувствуваш удобно на грб слободно спиј си така. Јас некогаш спијам на грб со подподигната перница , некогаш пак воздух снемувам и ми станува тешко така да како ти одговара така

Инаку за китење елка и јас уште не сум ја накитила . Треба да докупам деновиве уште некои работи па ке ја накитам и ке украсам малку по дома иако не сакам ептен нападни работи но знам дека синчето многу ке се радува :inlove: јас уште пред 2 недели бев во план да купувам новогодишни украси честитки и слично ,му викам на маж ми да идеме а он ми се изнасмеа ми вика да нема нешто и за Велигден да се купи уште сега спреми си:rofl::rofl: мене ептен рани ме фати новогодишната еуфорија оваа година и во право е да ми се смее :lol:. По цел ден си слушам новогодишни песни , синко на памет ги научи си вика по дома merry Christmas:D

Последна измена од модератор: 3 декември 2018
    На NNA, mamaJana, an4ii и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас од 4ти месец наваму мака мачам со несоница, ме фаќаат од 2-3по полноќ, а легнувам околу 22-23....убаво ми беше настрана да спијам со по 2 перници, ама сњга бебка се буни, клоца единствено мирна е само кога спијам на грб :)и јас си ставам дупла перница и спијам така.. . Инаку сум 26 недела .. А дали имате болки во препоните и колковите ... Викендов ме убија.... Не можам никаква позиција да фатам ... :(:(:(а многу се движам

На AnaDelRey му/ѝ се допаѓа ова.