@Ygritte мене не ме болат бутовите туку ми се укочуваат. За спиење само на страна спијам и кога се превртувам на друга страна само офкам Вчера имав многу вртоглавица,незнам од што ама нешто не бев со сите. 29+3 клоца како ненормална,изгледа повозбудена е за испитот што го имам неделава
Јас пак цела бременест носев обични гаќички ама откако се породив ме сечеа баш на царскиот и купив труднички. Е ај сеа. И јас пак киснам на оваа тема. Ај избркајте ме.
Седи додека не се породам, подобро ми е кога ве читам истите со кои ги минев овие месеци После ќе идеме заедно во мајчински да направиме хаос од темата што каде како оти зошто итн )
Обавезно да носиш! И да не си трудна треба да носиш, ние дома за жал сите сме опремени и без маска не искачаме. И обавезно ја проверувам апликацијата колку е загадено, ако е над дозволеното бебето не го изнесувам ич. Маска носев и пред 5 години зимото кога бев трудна со првото, сите ме гледаа како падната од Марс, ама среќа се подигна свеста кај луѓево задниве две години па почнаа да носат маски. Но сеуште гледам не го сфаќаат толку сериозно загадувањево.
Труднички се ко едноделни купачи без горен дел јас си земав од сара фешн едни Ѕ големина и пливаат огромни се ,ги облеков и моментално ги соблеков.А таа ме убедуваше М да земам
Бабинска гашта бе над папок со ногавици. Како од ретро филмовите. Одвратни али практични. И онака никој нема желба да стаса до тој левел да ги види
Девојки да ве прашам нешто кога го чуствувате бебето, јас многу се плашам уште не знам дали го имам чуствувано а сум 18+6, цела ноќ со тоа мисла и во сонови и разбудена да не е нешто во ред. Прва бременост ми е.Поздрав
Ги немам сретнато навистина не ги знам. Ама слика ми дојдее од филмот Бриџит Јонс Јас викендов од џамбо од солун си купив два прслуци за доење,различни моделчиња.
Да баш истите како на Бриџит се Уживај додека не прета после ќе те збудали, а чат пат и боли. Над 20та со прва бременост така нешто беше. Кај секого различно.
Не се дотолку лоши како што ти ги опишале. Јас купив од солун од џамбо. Како обични гаќи се само немаат ластик и се повисоки до пот папук па не ме режат на рана.
Фала за одговорот многу се уплашив реков да одам пак на ехо а уште не е поминат една недела што бев на ехо. Поздрав Фала многу да не полудувам од мислење. Поздрав
Охоо за укочување да не зборвиме, пијам 2 пати Мг+Вит. Ц+Вит. Б6 и Прегназон и на сабајле се движам како 90 годишна старица..... Ми е страв да се истегнам....
И јас си купив два пара гаки за трудници, исти се како обични гаки, само што имаат парче горе баш како трудничките панталони, на НББ се мислам, убав квалитет се. Кога му ги покажав на маж ми облечени на мене ми вика ееее види од танга гаки на што дојдовме Инаку еве 9ти месец сум, најзгодни ми се гаките тие што ги викаат без раб, и пред да останам бремена такви носев и сега, само тие не ме стегаат
Да се пријавам да не ме мислите, вчера се опуштив наместивме елка, дедомразовци, украси на камин, чаршави и сијалички, ептен сме новогодишни, дете од возбуда неможеше дремка да истера па кога се стемни се облековме и отидовме на плоштад па и таму радости, секоја година на први јас китам, сега планирав откако ќе се породам ама како и се заубави на бебка ноќта на нг ќе испаднеше да украсувам. Инаку истите болки си ги имам, стомаков сега на крај цел ми испука и со тоа се нервирам. Денес бев на преглед кај матичниот да ме види на ехо, зошто ако одев на болница мислам со стап ќе ме избркаа. Тој ми вика абе изгледа момава и после термин ќе тера според постелката и мерките се му се чинело дека е покасно зачната, веќе незнам што да мислам кога ќе дојде тогаш ќе се издржи уште максимум две три недели се и тоа е маки женски.
и јас исто од 17- 18тата почна ама онака како да ми кркорат цревата не знаев дали е тоа, кога ќе почуствуваш така тоа ти е бебето по малце се сеќава
Такво нешто чуствувам ама многу ретко не секој ден, плус мм уште повеќе ме плаши ме гледа и ме прашува како е бебто чуствуваш нешто ич не се приметуваш дека си трудна немаш стомак, и јас полудувам. Поздрав.
само одвреме навреме јас повеќе само кога ќе седнам да одмарам или да лежам и плус од благо или газирано, а ретко пијам газиран ..
Тој мажот ти само стресови ти приредува. Земи бре жено развикај му се да те остави на мира мене ме нервираш кога те читам. Од кај ти си бремена со гадење со све уште он ти фали сол над глава да ти трие.