Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    И јас не јадам благо ниту пиам газирано, некогаш кога легнам да спијам ама не знам дали вистина чуствувам нешто или од психата затоа се концетрирам да чуствувам. Да даде Господ да биде ок. Фала многу за одговорот. Поздрав

2. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @NNA Од мајка ми и татко ми добивам коментари ,па мала си за 29та недела,се ли е во ред со бебето? Уште мслку осми месец не изгледаш голема. И од други луѓе добивам коментари такви,дека сум била мала за седми месец. Само мм вели машала растиш :D
    Опушти се,и јас во 18немав големо. Сите сме различни. Од 20тата нстаму ќе ти прави шпаги внатре,ќе тропа ќе лудува. Тоа е битното,да клоца и се да е во ред со бебето на ехо. А не големината на стомакот. За две три недели журки ќе се прават вотвоето стомаче. Мажето ти е возбудено и едвај чека да те види огромна. Мојот па кога се запна некаде кај 20тата недела ,ајде нели излегува веќе,.

На abc1234, Ygritte и NNA им се допаѓа ова.
  3. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    И викав реков ај остави ме намир уште сме мали и плус немам ехо па да видам како е, сега и не повраќам и правам филмови во глава. Фала поздрав

Хахах, ме изнасмеа фала многу, па мм исто ми кажува кога ке бидеш така голема да те видам како едвај се движиш. Мајка ми и свекрва кажуват добро се приметуваш дека си бремена. Да даде Господ да го чуствувам како клоца затоа и јас ке полудувам од таа мисла кога веке ке клоца. Поздрав

Последна измена од модератор: 3 декември 2018
    На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Јас земав од сара фешн многу се добри ама имаше глупости кога ги купував јас прв пат купував нез какви се ама и продавачката исто, се чудеше што да ми даде на крај земав С и одлични се цело меше покриено бар засега а и не стегаат многу се удобни :)

За утеха да ти кажам јас многу касно го сетив на почеток некои слаби вибрации за после 21гн да осетам некое движење ( бокс или клоца :lol:) но не е секој ден знае понекогаш и цел ден да ја нема еве 24гн сме и сеуште не е толку интензивно движењето, со мм ја научивме кај 21ч се буди си игра 10-15мин и потоа мирува, и го научивме редот :inlove: не се секирај ке си мрда кога сака важно е да е добро на контроли :)

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Абе уживај си во бременоста и ич не се замарај, јас од кога дознав дека сум бремена ама ич рецка не мавам на никој, све со 0 множам... Ми се наљутиле зошто не сум објавила дека сум трудна (facepalm)боже,боже синкир стомакот ќе го скриев.... Битно е дека бејби се развива како што треба, мене мм ме вика топче:lol:како топче да сум голтнала, дека само меше имам. Почна да ми се познава стомаче 16-18 недела .. Индивидуално е и секој организам е различен уживај си.... Мене нешто ко ќе ми речат им викам : не гледајте ме:D

6. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу, изгледа и јас ке бидам како тебе, на контроли е добро си расте на ехо се гледа како мрда многу ама јас не го чуствувам, да имаш лесена бременост и лесен пораѓај. Поздрав

Фала многу, да имаш лесен пораѓај. Поздрав

Последна измена од модератор: 3 декември 2018
    На Marija 84 и Ygritte им се допаѓа ова.
  7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.089
    Дали има некоја искуство со Др. Адела Стефанија од државна?
    Сабајлево бев на ЦТГ и ехо кај неа, ама само ме преплаши со коментарите , а ништо не ми објасни кога ја прашував што сака да каже.

8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @NNA ти благодарам мила, исто и ти:inlove::inlove:и пушти му музика на бејби веќе слуша од блиску 8)

9. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Затоа и јас тука си седам. Со вас делев и добро и лошо. Ме интересира да видам до каде сте и кога ќе ми се придружите. Без вас никаде не одам.

На FreeMind и NNA им се допаѓа ова.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не бе апетит немам уште, денес пиев чај од шумско со лимон дури после повеќе од 2 месеци. Не поднесувам јак вкус и мирис, затоа денес ќе каснам двопек со путер и сол, јогурт за ручек, а доручек ми беше банана. Вчера игравме со син ми се смеевме и несакајќи ме тресна по стомак со клоца, ме здоболе од левата страна кај што ме удри ама брзо помина, еве бебе мрцка од време на време, ок сме. Неможеш да се допазиш, господ да не чува. :hug: до сите вас

Последна измена: 3 декември 2018
  11. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    662

Почнува од ден на ден се да ме боли.. и кичма и препони ама баш се..

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Фала ти :) истото ти го посакувам и на тебе и на секоја трудница :hug: :*

13. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Јас имам од сара фешн над папок како хеланки труднички што се без ногавици и ептен се згодни јас имам М многу ги сакам не се широки се прилагодуваат и не стегаат

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас од овде што ги земав баба ми би ги одбила :)
    Али практични ептен. Меки памук.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Сега се враќам од преглед, пребледена :worried:
    Додека чекав имаше родилка со контракции на бокс, викаше корнеше.
    Влегов после неа за вагинален преглед па кога ме грабна докторот со сила влечеше внатре, намерно за побрзо да сум се отворела, ќе се онесвестев ;(
    Постелка зрела цела со лакуни, женска голема, докторот ми кажа до среда да одлучам дали сакам да раѓам со провокација или царски и кога ќе одам пак на преглед и ми напомена да сум гладна од вечерта да не јадам :sweat:

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.599
    Допаѓања:
    181.539
    само пофални зборови за неа
    на моменти може да ти изгледа како арогантна и нападна ама не е
    што толку те насекира?

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Во државна клиника ти рекоа да бираш? Па докторот треба да каже дали има причина за царски, нели тоа му е него работа...

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.089
    Па да, беше арогантна малку во понашање. Ми рече дека цтг-то е 'чудно' и затоа да ме види и на ехо. Ме испраша кога последен пат сум била на ехо кај матичната и дали ми кажала нешто. Велам не, дали требало да ми каже нешто, да не има некој проблем? И си ќути. Ја прашувам што е чудно со цтг-то, вика ај дојди во петок пак да те видам. Ме стави во мисла само, ептен ме загрижи.

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Со лесно мајка Штом можеш да бираш бирај , се надевам и јас ќе можам да бирам ако не добијам здравје природни болки. Со господ напред ќе биде се како што треба не паничи полошо си правиш, опушти се и чекај го денот позитивна:hug:

На Vennera.aa, mamaJana, Grasiela** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Значи ние во Македонија сме најчудниот народ :?: Докторот што ќе присуствува на пораѓај да го почастиш, бабицата што ќе те пораѓа да и купиш нешто, на сестрата што ќе ти го облекува бебе пред да си одите, исто :@ Добро шо е работава? Шо да се купува?

И најјако ми беше, кога ќе се породиш маж ти нека ги праша што сакаат да ги почасти, скара, пици, палачинки!? WTF!? (facepalm)

На YoursTruly, rolulika, Charlotte* и 6 други им се допаѓа ова.