Здраво, Јас вчера бев на првата контрола кај докторот што треба да раѓам во Систина кај Палчевски, многу фин и добар доктор изгледаше.На ехо гледаше здебелен зид на постелката и лакуни, и ми рече да почнам од денеска клексани да земам да избегнуваме предвреме породување зашто сеуште е рано 33 недела само што ја почнав.Дали има некоја искуство со овие лакуни, дали исчезнуват после терапија, и дали тие предизвикат болки во стомакот?Зашто имам болки понекогаш, ми направи ЦТГ докторот вчера рече дека мирно е нема контракции.
Ах леле, последно кога бев ми рекоа болки на 10 мин, прснат водењак или во случај на крв одма да одам, оди нека те види доктор ако не е време ќе те врати. Бебе што е горе немај грижи може денови пред породување, може неколку часа или во самото породување да се спушти. Ајде со лесно мила па пиши да не те мислиме. И влечи нога
леле женски не знам што ми се деси од под мишкава надолу кај полојната многу почна да ме боли како да ми се преметна нетшто таква болка ама ме стега кога ќе дишам и ме боли
Слими нема да ги снема лакуните, тоа се езерца полни со крв кои го намалуваат прокот до бебето. Само ќе го стопираат или забават процесот на зреење на постелката, ќе ги подобрат протоците. Слушај го Палчевски, земај клексани и се ќе биде во ред.
И јас мислев до 37ма ќе се породам бебето ми е многу активно цела бременост па ете вчера дпк рече уште е високо а мене стомакот спуштен ми е долу. Туку да ве прашам друго, вчера омав преглед со рака денес сабајлево имам малку кафеаво, дали е од прегледот или почнува процесот, а и малку ме боли стомакот како за менструација, но немам контракции. 39+2
Тоа е од прегледот кафено. Али менструалните болки ти се почеток на крајот. Ајде и кај тебе со лесно ќе биде наскоро. Бидејќи цела бременост имавме речиси исти симптоми би сакала да не те следам до 39+2, ако има негде желботека нека запише некој 38+0 енд гет аут!
ЦТГ мирно, бебе високо, не сум отворена, немам болки Чепот бил овој пат сигурно. Др рече не се знае кога ќе биде, можно е по 3 дена, можно е вечер. И сега? Чекам болки, нели?
Е со тој водењак ми е страв, се си мислам нема да сетам ако ми истече Викаат нема шанса да не седиш, ама го мислам. Од прилика од кога паднал чепот кај вас искусни мајки, после колку време сте се породиле?
@lackygirl може да е од прегледот може и да започнал процесот, ајде навиваме со лесно. @Корнелија кај мене за првото чепот беше како топка бел исцедок со сукрвица низ него и се породив по два три дена, тоа сега останува да чекаш болки или водењак, со лесно
Ај чим е таква работава да си легнам да спијам, со 2 саати не се издржува. Поручек да средам уште некој работи што ми останаа, и да си чекам.
Мене со првата бременост ми пукна водењак дома на спиење и нема шанси да не знаеш дека е тоа пошто не е како обично мокрење тече подолго време и е обилно, без да правиш било што тоа си тече. Ми пукна во 02 ноќта а се породив утредента во 20 h со провокација пошто тешко се отварав. Полесно е породувањето ако водењакот ти пукне баш при породување ама како и да биде само нека е се во ред Не се плаши мисли дека е за најубавото нешто на светот Со лесно
Зошто значително ми се намали стомакот во 32 недела? Како да спласна... си велам може се наместило бебето во канал, па затоа.. може тропам, не знам...
Леле тете да сега бевме да го видиме бидејки јас сум миле паника,со главчето си е доле ама мрда ли мрда едвај го измери. А тој буцко 3.100
Ти благодарам многу, се смирив малку сега, бев во болница да барам да ми пишат рецепт не ми дават никако без денешни лабораториски анализи и викат дека ако се покачени дидимерите над 2000 тогаш ти следува подршка од фондот, во спротивно не.А јас пробав да им објаснам дека јас треба заради постелата лакуни треба да ги примам не заради дидимери ама никој не те слуша џабе.