Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Јас имам повремени, "лажни" контракции и бебе си е активно исто како и претходните денови. Можеби малку по мирничко, ама сепак се тегни, ме мава, турка. Дали се спушта со главчето не знам, ама денес и ми се скаменува стомакот.

Иначе кога одам во вц, гледам делчиња од чепот, сега исцедокот ми е кафеав. Нормално е цел ден денес да имам таков исцедок?

На lackygirl, Martka и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Во врска со спуштањето, бебето тоа го прави од 32 недела до 34 недела треба да е веќе наместено. До 36та цврсто наместено за да не се изврти со газето за породување.
    Мислам дека нешто друго е во прашање кај вас предпородилни контракции.

Мене цел ден доле ме боли стомакот и преден ѕид еве и сега кај јајниците чувствувам болка. Верувам дека тоа е тоа местење. 33 недела од денес. И последен официјален преглед имам од 9 саат ќе скапам лежејќи на цтг.

Како што објасни и Мила дишењето е само едно додека имаш контракции: Вдишуваш воздух и издишуваш најбавно што можеш. Пробај вдиши и викај ааааааааааа најдолго што можеш. На тој начин внесуваш кислород до мускулите на матката (а тоа се всушност контракциите згрчување на мускули) и до бебето. А токму тоа им треба.

Патем знаете зошто нема дозволени лекрства за трудници? Зошто што никоја нејќе да се тестира бремена за да се види дејството на плодот. Се тоа значи дека можеби ние би можеле и некои лекарства за болка да примаме али немат. И така трпи Трајче до крај.

Последна измена од модератор: 5 декември 2018
    На Elena ena, NNA, Milaаа991 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Уф веќе неможам да се поднесам веќе, сама на себе си сум досадна со жалопојкиве ама до сега бре десет ќе ги имав родено. Еве цела вечер капак на се повраќам и тоа жолтили, киселини изгорев веќе ексик.
    @Корнелија мислам дека е нормално, нели имаше свежа крв, па како стои станува кафеава се чисти и излегува, плус од прегледот со рака, а мислам кај да е и ќе биде кај тебе

Последна измена: 5 декември 2018
    На FreeMind и Корнелија им се допаѓа ова.
  4. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Повраќањето е еден од знаците, знаеш нели? Јас не повраќам, ама имам кисрлини, како никогаш до сега. Цела бременост немав, овие два-три дена се убив.

Од 3 саат до сега, имам контракции, не се во правелен интервал, или можеби јас не можам да се снајдам со нив :headbang: Сега кога одам во вц имам свежа крв!? Ај кафеавиот исцедок ок е, сиг и од прегледот, али овој, менструалниов, нормален е?

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Повраќањето е знак дека искача, скроз си на крај кај и да е ќе почне да испаѓа. Стискај заби :)

На Vennera.aa и aceee99 им се допаѓа ова.
  6. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Што значи чеп, епидурална, клизма, провокација? Некако не го разбирам овој речник (facepalm)

7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Свежа крв е ставена само во групата иди лекар да те види, ја нема во знаците. Иако знам дека ти се здосади вчера беше ти рекоа нормално е и тралала у китапот стои мораш да одиш со свежа крв пак :)

Сигурно си на почеток. Јас не знаев ништо, нула. Читај го подфорумов се ќе научиш.
    Чеп- го затвора грлото на матката да не испадне бебето
    Епидурална- е прва помош при породување се става во рбет за да ги намали болките на контракции при породување. Се става од 4 прста најчесто отворена нагоре.
    Клизма - е како чепче вагинално само што се користи анално за прочистување од измет во организмот, за да не се деси наместо бебе да им плеснеш во фаца фекалии
    Провокација- медицинска потпора во форма на инекција за да го убрза процесот на контракции и отварање и тоа е еден чекор понапред да го видиш Господ во пелени од болки.

На ***Bony***, Marija 84, Ringishpil_ и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Да на почеток сум немам поим за ништо
    Фала сега ќе прочитам, многу ме интересира и ме фаќа страв бидејќи незнам што ме очекува за време на породување:worried:

На Vennera.aa и Ygritte им се допаѓа ова.
  9. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    10 недели и 1 ден е денеска

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ова мое бебе е цела ноќ активно (poolparty)вакво е буквално.... 26+3 недели сум ... Се наместив со 3 перници за спиење и ниедна позиција не му одговара, цело време клоца, се врти, ја ставив раката на стомак реков да си смири, тоа доаѓа до неа и ужива:lol:цела ноќ мрда... А не јадев нешто зачинета храна или овошје и зеленчук ....И дали на некоја Ви се вратиле утринските мачнини?

На ***Bony***, Vennera.aa и LoveHope им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мала исправка... Чепот во грлото од матката го штити плодот да не навлезат бактерии во матката.
    Ако грлото почне да се отвара, чепот нема да го задржи бебето да не испадне.

На FreeMind и fana им се допаѓа ова.
  12. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @Корнелија што направи убаво ти вика @FreeMind за свежа крв мора на преглед. Мислам не е ништо страшно кога веќе е паднат чепот голема е веројатноста да си почната да се отвораш и од тука и крвта ама тоа треба сепак да види доктор.
    Инаку јас само симптоми сум ама на бебе најубаво му е во меше, па и сега по ладново не му се излегува:rofl:

На Корнелија и Ygritte им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    :rofl::rofl::rofl: леле со солзи се смеам на цел глас за последнава реченица :rofl:

На FreeMind и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Кога ве читам вака како си барате знаци дека сте пред пораѓај ме фаќа смеа како јас нишш не сетив до сам крај. Ни еден знак, никаква болка и никаква нелагодност претходно. Си појдов на пораѓај како да одам на кино насмеана и цела превозбудена. Додуша стомакот камен тврд ми беше со недели претходно ама кој ти знаел. Не беше во интервали туку цело време ми беше таков па мислев нишш не е.

На Bella*, ***Bony***, FreeMind и 3 други им се допаѓа ова.
  15. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Јас така кога останав бремена. Сите овде пишуваат болки во гради,стомак,гадење,триста симптоми... Јас ништо. Требаше на 11ти да ми дојди, на 12ти направив тест жар две линии. :D И си враќам филм ништо немав од страна на симптоми.

Матичната ми спомна дека во 32ра недела се прават контролните брисеви што се прават за првиот скрининг. Гуглам,не ги пишува дека се прават и во 32ра недела. Се прават или не?

На aceee99, Milaаа991 и srekice им се допаѓа ова.
  16. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Ја вчера правев, во 35та недела. Не знам точно за шо се, ама 3 беа. :D

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Се расположило бебе па прави журка :lol: докторкава моја вика дека кога сме легнати им е најубаво да вежбаат нови движења и да учат акробации, твоево ќе да е спортска душа значи :inlove:

Инаку и јас имам утрински мачнини, обично бебуш ме буди околу 5-6-7 (прва тура) и почнува со клоцање. А до тогаш нели веќе желудникот е празен па си чувам до себе аронија, банана, бисквита нешто, јас каснувам, он си поигрува и следи втора тура презаспивање.:D

На Ygritte и NNA им се допаѓа ова.
  18. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Матичната на последната контрола ми рече во 32ра недела ќе земеме брисеви како што земавме за првиот скрининг. Ја прашав за тие во 35та недела, ми рече пошо ќе бидиш со царски тие нема да ги земаме.. А никаде немам сретнато дека и во 32ра се земаат четирите бриса како кај прв скрининг.

19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Денес не можам да се пофалм од прегледот. Од денес 33та недела, цервиксот се скратил нагло на 2,1 см и цтг покажа контракција за отварање. Утре одма на ново цтг и боловање до крај. Високо дозиран магнезиум, вгагинални таблети да не има некоја бактерија внатре што ова го предизвикува и еден прашок појма немам за што. Ако за 7 дена не се стопира кратењето на грлото ќе ме пикне во болница до крај. Вери фани. Лежење од денес.

Последна измена: 5 декември 2018
  20. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Anyone?

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.