За првото се погоди да е баш таа бидејќи отидов на договорен преглед, а испадна да раѓам. Да да доаѓа на повик ако таа те води. Е сега ми рече за на 9ти преглед ако нешто испадне во меѓувреме да ја барам.
Мешиња денес бев на контрола во Ремедика кај др.Хаџи Лега рече се било супер грло на матка 3.1 ми рече супер е зрелост на постелка прв степен бебе супер напредува а минатата недела кога бев кај матичната она ми спомна дека грлото ми било скратено малце ама после рече демек нормално било да почне да се крати ама не ми кажа ни димензии ни колку е скратено само ми рече да лежам а и она грлото не ми го мери вагинално само со 4д ехо додека докторв во ремедика секогаш вагинално ми го мери и сеа според др.Хаџи Лега е супер рече не било скратено а според матичнава друго.Инаку од денес сум 28+0 што мислите добро ли е 3.1 грло во овој период од бременост?
И јас прво пиев директ од 400мг, сега земав на Natural Wealth, како таблетки се, тој е од 250мг па си комбинирам едно сабајле едно навечер.
Што знаете за докториве И болницата во Струга, зошто овде мислам дека само Мимоза саглам остана. Јас се мислам (рано ми е сеуште но сепак) за во Струга да се пораѓам
@Annie.mk1 мене така ми се прави. Ги фатив на дело на последна контрола, газиња вртат и се поткревааат, затоа се прави како топче. Ако е цел стомак стврднат без испакнати, лажни контракции, изгуглај ќе видиш.
@monik55 мочкањето кога ќе си легнам најдосадно. Но подобро е периодов,пијаѓ многу течности и кога веќе ми се примочува има шо да излези а не само лажни нагони. Глњдај таму за нова година рагај,телевизор нешто,некој купон да се подновиш. Стискај до 00:00 01.01.2019
Да ти кажам искрено незнам за Струга кои се доктори, ама секако изборот е поголем за разлика од Охрид, да кажат стружанките искуства кој се таму подобри
Овие што доаѓаат од Скопје сите биле добри, утешно Филева не е тука поникако, е сега јас ќе дотуркам со Мимоза не за друго стресно ми е да одам до Струга при болницава што ми е на три минути пеш, ајде за породување ама за посети, па ми притребало нешто највеќе поради тоа..
Епа тоа е.. Се вртка, па ке остане во некоја незгодна положба за матката и затоа се стега, не се грижи Така кога ти е врти се, легни лево, па десно, за да му овозможиш да се намести...
и јас буквално исто поминав. Ни б од болка ни к од контракции не знаев ни стрии што се а стомакот камен тврд. Се сеќавам јас кога легнев да спијам навечер и тоа се смируваше а преку ден војна водевме.
Да во ред, искрено и мене ми беше болницата на 3 мин а Боро идиотот ќе ме умреше за малце, не сакам него лице да му видам. Ох искрено имам време не мислам сега паника ме фаќа.....