Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Ве читам и се ставам во мисла, убедена сум дека е подобро природно од царски е сега доколку дојде да бираш помеѓу провокација и царски што е подобро? 28н сум ама бебе е 2 недели поголемо што немора да значи ама треба да се има во предвид дека постои можност бебе да е многу големо..веќе 2 месеци како одам е понапред, поголемко:)

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас сум 26+4, и кај мене е со една недела поголемо, а и матичната ми кажа да си очекувам големко бебе, крупни сме со мм и рече дека ќе си биде поголемо .. За 2 недели сум на контрола па ќе видиме како е :inlove:

3. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Па затоа и јас сакам природно.
    Џабе не ги макнам колковиве цел живот :D
    Се враќаат во нормала после тоа, или ќе останам вака ? :|

@FreeMind ништо, не се на нас дециВе.
    Строго сакаат изгледа здрава храна. :D
    Им се смачило од чоколада, кечапи, мајонези.. :rofl:

На Dina911 и FreeMind им се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @Dina911 Природата си има механизам за се, па така и за раѓањето..... Докторот кај што бев во 20 недела на скрининг ми рече акушерите и гинеколозите се тука само да ти дадат помош за раѓањето и да те следат да биде се во ред со тебе и бебето, а раѓањето ќе го изведеш ти и механизмот на природата. Царски рез само во случај кога бебето е во опасност и има индикација за него. Затоа не плаши се, биди опуштена, на организмот не му е потребно дополнително стрес.... Со лесно нека ти е, јас ќе чекам природен пораѓај. :inlove::*

На Kitten, ***Bony***, Vennera.aa и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Ете јас се тешев со тоа дека некои лежат од почеток на бременост и не смеат да мрднат 9 месеци од кревет, па сега за месец два не е проблем :) мене на почеток трите дена кога требаше да одмарам после трансфер од инвитро ми се учинаа цела вечност, а двата месеца одмарање дома не ги ни осетив, така да опушти се и не си прави нервози, мисли си позитивно и ете ние сме тука со нас побрзо ке ти мине денот :* со лесно денес, се’ да биде во ред :*

На Vennera.aa, srekice, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @Charlotte* и јас сум со широки колкови нека се најдат еднаш у животот!

Како ја налупав сабајле со виршли мајо, сенф и кечап еве ја уште спие не е мрдната :rofl:

На Marija 84, Vennera.aa, Charlotte* и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    По природа не сум нешто плашлива, трпам болки, скоро имам правено и лапароскопија и хистероскопија, маж ми ми се смееше на операција во штикли што сум отишла, ми носеше патики за излегување :)
    Мене повеке ми е од муабетиве што ми ги прават лугето околу, а баш сакам природно да пробам и ке одам така, па ако заглави некаде работата нека прават царски :) што би рекле вие да ги искористиме широките колкови барем за нешто у животов :)))) инаку бебето вчера 3500-3600 рече докторката па ке видиме колкаво ке излезе :*

На Marija 84, Vennera.aa, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Не слушај никој за ништо, нема правила една иста мајка различни искуства има со сите дечиња.... Жените сме ѕверови во споредба со мажите, полесно се снаоѓа сама жена отколку сам маж, токму поради мајчинството :inlove:

На Marija 84, Vennera.aa, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Така е, едноставно нас природата такви не створила ❤️ Не знам за вашите, ама мојот маж ако качи температура или настине тоа е крај на светот :D

На Ygritte, Vennera.aa, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Два дена храброст до бескрај и убедувања сама себе како лесно ќе го поминам пораѓајот, следните два очај, најлоши сценарија...
    Колку само би било полесно да не утешеа со епидурал и во државните болници :?:

Искрено се надевам дека бебе ќе издржи во меше барем до понеделник, да оздравам барем малку за да имам сила, а од друга страна пак ако ме фатат болки викендов ќе ме препратат во друг град на пораѓај пошо кај нас нема анестезиолози за време на викенд, па не се нафаќаат ни на природен пораѓај од страв доколку има компликација да мора да се прави итен царски.

Убава бременост си поминав, без позначителни нервози, ама деветтиов месец низ нос ми излезе..

На Minnie 1, Bella*, Vennera.aa и 3 други им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    Јас трет ден (после преглед со рака) имам кафено :^) половината ме искина неможам ич да стојам и да одам, долу срамна коска колкови све ме боли. Утре сум пак на контрола и не прифаќам провокација сакам да биди природно скроз, самото кога ќе сака да излези :D само да е се ок, да нема потреба за побрзо породување.
    Мене многу ми реагира на портокал, јадев 2 дена со ред абе ме отепа и ми текна дека можи од нив да е, вчера не јадев помалку мрдаше ^_^

На NNA, Bella*, Vennera.aa и 3 други им се допаѓа ова.
  12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Сите до еден кој повеќе кој помалку. Абе жално е за гледање дури. Татко ми десет дена од кревет не стануваше со температура од 38,5. Цел ден офкаше како да е крај на светот и повторуваше готово не можам повеќе ќе се умре:rofl:
    FB89A17E-E86D-4AF5-9489-A0D3D84F6AD8.jpeg

На bambusce, snegce, Charlotte* и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Која недела си?

14. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Истото и мене ми се случува, понеделникот докторот толку грубо ме прегледа што од тогаш до сега мислам коските ме болат долу, буквално ме тегнеше со сета сила, се сецкам кога одам од болка :swear:

На Emilimi и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    39+4 термин в недела ми е на 09.12. Матичниот гинеколог ми рече дури не добијам болки да не одам, му се јавив вчера му кажав дека кафено имам.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Ајде само со лесно :*

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Рано ми е за да се замарам со тоа како би било ама многу ми се допадна ова што си пишала па затоа си направив скриншот и ке си го прочитам кога ке ми притреба :lol: убаво кажано од многу замарање глава боли одиме мушки до крај мора да не биде :)

Инаку мешиња незнам за вас ама мене емоциите ме совладаа ми се плаче за се па и кога нема причина. Баш пред некој ден си плачев како мало дете на автобуска затоа што ми затворија врата пред нос а јас со мешето неможев побрзо да стигнам неможев да трчам ;( неможев да сватам зошто толку плачење ама ете солзите сами си навираа :$

На Alishan30, NNA, ajaja95 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @Ygritte значи оваа недела најверојатно др. Мимоза и др. Боро се менуваат на еден ден, зошто ако имаше од Скопје тие се неделно тука
    Овде има затишје пред бура мислам неколку наеднаш има да се породиме:D

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Во понеделник ќе доаѓал др. Јовчевски од Гак... Така им кажале.... Искрено јас сакам да се погодам кај него ако не кај др. Мимоза

Јас сум многу подвижна и темпераментен човек (читај:нервозен) и сакам да е се на место средено, мм ми вика од кај наоѓаш толку енергија а си како топка :D:D:lol:јас му викам дека се кладам со глава дека ако тој е труден само еден ден, нема да оди во вц, од кревет нема да стане :D:D:D:D

Мило ми е што ти се допаднало, и јас сум станала плачка повеќе од што бев :lol::lol::lol:плачев дека мм се задржа на работа и мораше да го чекам, плачев кога видов мајка со две дечиња се гледаше дека се сиромашни, ама женава како ги гледаше децата со љубов :inlove:еве сега дури пишувам ми идат солзи;(.... Страшен емоционален ролеркостер :wasntme:

Последна измена од модератор: 7 декември 2018
    На ***Bony***, NNA, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Јас и мм не сме крупни воопшто, јас сум родена 3300 ,мм 1800 дека две бебиња, ама јас цел живот сум преслабаа и тој исто, имав 43 кила се здебелив со маки на 47 останав бремена( се спремав за бебе оставив цигари и почнав со јадење повише) сега сум 65 кила бебе пред 1 недела беше 1250гр. А кај се уште 10 недели.. свекрва ми одма договорила за царски јас се налутив сакам природно како така , да не сум се мачела ,ајде бе:shake: ама на две контроло по ред бебе се поголемо ај некој ден ај недела сега више 2 нед. понапред е изгледа ипак ке мора царски ја немам голема карлица од кај ке излезе :( се смеам мм се здебели кога почнавме да работиме на случајот па бебе затоа е буцка дека он буцко беше кога го направи хахаха:D

На NNA и Ygritte им се допаѓа ова.