Да pvu е цервиксот, оди на уште едно мислење, тој не треба да е вложлив и размекнат во 18 недела. Исто е битна и должината на грлото да ти ја измерат со вагинално ехо, можеби треба повеќе да мируваш. Сепак според мене треба да слушнеш уште едно мислење затоа што овој доктор делува незаинтересирано.
Незнам јас што да мислам никакви болки ништо ама се си мислам наеднаш ќе ме фатат неочекувано.Добро е овој пат свеки изрази желба само за термин,прошлиот пат ми се јави и ми рече не оди без мене на пораѓај чекај да се вратам прво од работа хахахах .Она си доаѓа во девет и пол а јас во седум веќе се маткав низ болница.
Е ние неможеме да го оставиме далеку се од нас башка никогаш до сега не го чувале па затоа маже ќе ме остави во болница со него и ќе си се вратат дома со синче
Uzasna nokj, celo vreme mislev na tie mali peckanja vo blizina na preponot, go masirav mestoto i mislam deka od so go stiskav prodolzuva vaka. Nervozno e, ne e bolka ili grch, ne mozam da opisham. Mnogu se plasham koga ke mi se pojavi vaka nekoj nov simptom. Bebe e gore vo zeludnik, tolku mnogu odi na desna strana, mislam rebrata me bolat. Vcera ne mozev da se svijam, mislam myskul mi se skina tamuu. Ama ajde ke izdrzime, naredna nedela sum na kontrola, daj Boze se da e vo red Moram da se izvinam za latinicava povtorno, no na ovoj telefon nemam ni opcija da simnam kirilica, a mrazam vaka da pisuvam...
@FreeMind Ништо,ќе и кажеш едниставно дека мора така додека не му падне папочето. Дотогаш само чистење со влажна крпа или како ќе кажат. И мене ми беше чудно кога ми го кажаа тоа,ама што да се прави. На почеток мора,после терај си како ти одговара.
Некогаш со тоа што се фокусираш премногу на местото каде што те боли а дополнително ако го чепкаш и стискаш нормално дека болката ќе е е присутна а може и посилна.. Опушти се, не секоја болка е лоша во бременоста,некогаш и нормално е,телото работи за двајца. И мене два дена ми се грчи лева страна и боцка нон стоп ама ќе полежам и попушта а некогаш и си трпам и си велам па мора нешто да боли, а со самото тоа што се грчиш и плашиш болката се заголемува. Не мисли толку на тоа дај му време ќе помини
Еве ме мене се враќам од болница 2-3 прста отворена, бебе уште е високо, правевме и ЦТГ но има само мали контракции кои ги осеќам цел 9ти. Ме гледаше и на ехо плодова вода намалена и док ми рече ако не добијам болки до понеделник тогаш пак да одам на контрола. Ми рече да се движам колку што можам (а ич неможам) за да слези долу и дека можи секој момент да добијам болки
Pocnav vo vaginalni tableti polignax sinoka ja staviv prvat denes sabajle stanav vo 7 za wc koga se vrstiv vo spalna posle nekolku m8n mi se pusti kako mlaz vodeno i pidzamite imase eden krug.vodeno potoa se razbudiv vo 9 go.vidov.deka.tolku se imam.napraveno i koga stamav da se oblecam mi.dojde toplicko i imav zoltrnimava tecnost mislev da ne e plodovata voda ama.nemam sega nis.sig.od vaginalnite
Пред 2-3 недели дури одев на работа, имав така повеќе само вода врз мирис без ништо, си мислев да не е плодовата но ништо не беше, се е ок, плодовата дури сега се намалува 39+5 што е нормално за неделиве, така да уживај