Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Веќе и да е плодовата вода немам гајле.
    Ти ептен ситно броиш:inlove:

На NNA, Vennera.aa и lackygirl им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Готова сум :D едвај чекам да си го видам синчето :inlove:

На Dina911, PeachGirl, Ringishpil_ и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ние сме во иста куќа ама на прсти се брои кога го чувала ама сега ќе и го тупнам не за друго паничарка е туфка лелека, плус се испокара таму со сите од чистачка до доктор, само полошо ми направи(facepalm)
    @Bella* баш вака 24/7

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мешиња од синоќа главата многу ме боли синоќа дури и солзи ми течеа од што ме болеше сум легнала заспала ама се будев два пати за во вц сеуште ме болеше дури сабајлр кога се разбудив не ме болеше но еве срга пак почнува да ме наболува. Мерев притисок 120 со 63 ми е инаку до сеа на контроли а ј дома кога сум мерела ми бил стално 110 со 60. Незнам што да направам со се пробав овошје лимон сок вода се напив и б6 и витамин ц ама ништо не ми помага. :?:

5. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Парацетамол?

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  6. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Denes eve dva pati povrstiv du sega mi se vrti losi pritisok 90/50 nz piev pesi pivrstiv sega lezam ne mi e dobro ic

7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Колковите ме болат лево и десно што лежам на нив, иако лежам на перници. Чаре некој или некоја идеја како подобро да се наместам?

8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Пробај одвреме навреме малку вежби за колковите,оние кружни движења,како на курс ако си била. Мене ми помага. Или ако имаш топка дома,уште подобро.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Ох мамички леукпцитите во мокрача 125 сега пак уринокултура :( предходниот пат правев немаше ништо како може да ги стабилизирам ? Нешто природно освен брусница а пецкање нешто немам .. дали е нормално или ...?

10. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Благодарам за одговорот @paleska3. Кај овој доктор бев да ми даде извештај зашто на почеток имав болки и останав на боледување па мислев да не пишал така за да ми одобрат боледување, не знам. Инаку не е комуникативен воопшто. А и матичната го виде мислењето и не искоментира ништо, а таа досега ме нема гледано вагинално освен за брисеви во 12 недела. Некако се исплашив од дијагнозата :doh:

11. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Денес на контрола и прво CTG . Засега е добро се,CTG мирно, бебе е карлично а постелката е скроз ниско. Дефинитивно ќе треба со царски рез. Према процена на др.може ќе треба порано да се направи некаде околу 37 недела заради зрелост на постелка и лакуни. За две недели контрола па ќе знаеме дефинитивно. Сега сме 33 недела.Сакам да си седи до крај ама не зависи од мене

На LoveHope и FreeMind им се допаѓа ова.
  12. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

Ако не те прегледал овој доктор тогаш сигурно за боледувањето е напишано така во извештај. За да знаат дали е омекнато мора да те прегледаат со рака. Така да најверојатно е за боледувањето и цервикс обично мерат на втор скрининг.

13. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Ме прегледа со рака, баш затоа ми е страв. Инаку знам дека не може да знае. Уште малку ќе одам на втор скрининг па ќе прашам таму. Исто ми рече дека имам многу исцедок, можно е некоја бактерија да имам, а пред еден месец на брисевите се беше чисто, а немам ни чешање ни ништо. Бел е исцедокот како бело прање нешто. Нормално ли е тоа? На почеток немав воопшто исцедок, претходниов месец беше како вода, сега е бел, мирис нема.

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.902
    Допаѓања:
    14.585
    Кога бев на скрининг во Чаир, докторката таму ми рече од 34та недела треба да одам таму ако сакам таму да се пораѓам. Денес ја прашав матичната, рече нема потреба од упат за тоа. Дали може дирекно да се појавам во Чаир некое сабајле, или има број нешо за закажување? Не барам конкретен доктор, така да не е битно кај кој би била.

15. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Кога ќе се породам,на ќерка ми ќе и купам трамболина(така ли се викаше тоа за скокање?).Чисто да си продолжи со скокањето...Долен ѕид лом ме направи,само скока.
    Поздрав до трета смена,јас само втора одам. Шлафен во 23часот :D

На ***Bony***, srekice, Ygritte и 4 други им се допаѓа ова.
  16. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

И јас имам зголемен исцедок во второ тромесечие и исто се пожалив кај докторот па направивме брис и излезе кандида, не мора да значи дека има бактерија или пак дека нешто има воопшто. Во врска со цервиксот те молам побарај да го проверат на вториот скрининг, сепак не е работа за занемарување.

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Обавезно ќе побарам, има скоро цел месец до него ама сепак сум дома, мирувам, и се надевам нема ништо лошо да се случи за еден месец.

18. blanco117

blanco117 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    34
    Jas prvata kontrola vo Cair ja napraviv vo 36ta, so upat od maticnata, a posle toa celo vreme odev samo taka bez upat, so izveshtajot od prethodnata kontrola (kaj drug d-r, ne kaj taa za koja mi beshe upatot zoshto zamina vo stranstvo na nekoe vreme, pa trebashe da smenam)

19. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И јас немам уште, освен исцедок, ама и тој не е нешто многу, чинам на почеток на 9ти и повеке го инав. Е сега на последниот вагинален рачен преглед докторката брцна малку посилно за да го испровоцира, и тој ден и утредента малку кафеав исцедок и сега пак ништо. Чекам да фати некоја болка ако не ми рекоа да одиме со провокација па ке видиме што ке биде :) овие неколку дена немам седнато да одморам, да завршам некои обврски на работа и по дома, а може и ке му помогнам да се спушти :)

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Цела ноќ спиев без ни еднаш да станам за тоалет. Е ова се викало бременост, сега вас “ништо не ми е” можам да ве сфатам :)
    Малава е горе во ребра сместена не ни ме притиска доле па си викам карлично да не е изместена?
    @Viki tonci како го чувствуваш карлично бебето? Нешто слично или?

На paleska3, Vennera.aa, LoveHope и 1 друга личност им се допаѓа ова.