Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Веќе и да е плодовата вода немам гајле.
    Ти ептен ситно броиш:inlove:

NNA, Vennera.aa and lackygirl like this.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Готова сум :D едвај чекам да си го видам синчето :inlove:

3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Ние сме во иста куќа ама на прсти се брои кога го чувала ама сега ќе и го тупнам не за друго паничарка е туфка лелека, плус се испокара таму со сите од чистачка до доктор, само полошо ми направи(facepalm)
    @Bella* баш вака 24/7

Bella* likes this.
  4. an4ii

an4ii Популарен член

Мешиња од синоќа главата многу ме боли синоќа дури и солзи ми течеа од што ме болеше сум легнала заспала ама се будев два пати за во вц сеуште ме болеше дури сабајлр кога се разбудив не ме болеше но еве срга пак почнува да ме наболува. Мерев притисок 120 со 63 ми е инаку до сеа на контроли а ј дома кога сум мерела ми бил стално 110 со 60. Незнам што да направам со се пробав овошје лимон сок вода се напив и б6 и витамин ц ама ништо не ми помага. :?:

5. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Парацетамол?

an4ii likes this.
  6. aceee99

aceee99 Популарен член

Denes eve dva pati povrstiv du sega mi se vrti losi pritisok 90/50 nz piev pesi pivrstiv sega lezam ne mi e dobro ic

7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Колковите ме болат лево и десно што лежам на нив, иако лежам на перници. Чаре некој или некоја идеја како подобро да се наместам?

8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Пробај одвреме навреме малку вежби за колковите,оние кружни движења,како на курс ако си била. Мене ми помага. Или ако имаш топка дома,уште подобро.

FreeMind likes this.
  9. anita123

anita123 Истакнат член

Ох мамички леукпцитите во мокрача 125 сега пак уринокултура :( предходниот пат правев немаше ништо како може да ги стабилизирам ? Нешто природно освен брусница а пецкање нешто немам .. дали е нормално или ...?

10. lady.N

lady.N Популарен член

Благодарам за одговорот @paleska3. Кај овој доктор бев да ми даде извештај зашто на почеток имав болки и останав на боледување па мислев да не пишал така за да ми одобрат боледување, не знам. Инаку не е комуникативен воопшто. А и матичната го виде мислењето и не искоментира ништо, а таа досега ме нема гледано вагинално освен за брисеви во 12 недела. Некако се исплашив од дијагнозата :doh:

11. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Денес на контрола и прво CTG . Засега е добро се,CTG мирно, бебе е карлично а постелката е скроз ниско. Дефинитивно ќе треба со царски рез. Према процена на др.може ќе треба порано да се направи некаде околу 37 недела заради зрелост на постелка и лакуни. За две недели контрола па ќе знаеме дефинитивно. Сега сме 33 недела.Сакам да си седи до крај ама не зависи од мене

LoveHope and FreeMind like this.
  12. paleska3

paleska3 Популарен член

Ако не те прегледал овој доктор тогаш сигурно за боледувањето е напишано така во извештај. За да знаат дали е омекнато мора да те прегледаат со рака. Така да најверојатно е за боледувањето и цервикс обично мерат на втор скрининг.

13. lady.N

lady.N Популарен член

Ме прегледа со рака, баш затоа ми е страв. Инаку знам дека не може да знае. Уште малку ќе одам на втор скрининг па ќе прашам таму. Исто ми рече дека имам многу исцедок, можно е некоја бактерија да имам, а пред еден месец на брисевите се беше чисто, а немам ни чешање ни ништо. Бел е исцедокот како бело прање нешто. Нормално ли е тоа? На почеток немав воопшто исцедок, претходниов месец беше како вода, сега е бел, мирис нема.

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Кога бев на скрининг во Чаир, докторката таму ми рече од 34та недела треба да одам таму ако сакам таму да се пораѓам. Денес ја прашав матичната, рече нема потреба од упат за тоа. Дали може дирекно да се појавам во Чаир некое сабајле, или има број нешо за закажување? Не барам конкретен доктор, така да не е битно кај кој би била.

15. LoveHope

LoveHope Популарен член

Кога ќе се породам,на ќерка ми ќе и купам трамболина(така ли се викаше тоа за скокање?).Чисто да си продолжи со скокањето...Долен ѕид лом ме направи,само скока.
    Поздрав до трета смена,јас само втора одам. Шлафен во 23часот :D

***Bony***, srekice, Ygritte and 4 others like this.
  16. paleska3

paleska3 Популарен член

И јас имам зголемен исцедок во второ тромесечие и исто се пожалив кај докторот па направивме брис и излезе кандида, не мора да значи дека има бактерија или пак дека нешто има воопшто. Во врска со цервиксот те молам побарај да го проверат на вториот скрининг, сепак не е работа за занемарување.

lady.N likes this.
  17. lady.N

lady.N Популарен член

Обавезно ќе побарам, има скоро цел месец до него ама сепак сум дома, мирувам, и се надевам нема ништо лошо да се случи за еден месец.

18. blanco117

blanco117 Активен член

Jas prvata kontrola vo Cair ja napraviv vo 36ta, so upat od maticnata, a posle toa celo vreme odev samo taka bez upat, so izveshtajot od prethodnata kontrola (kaj drug d-r, ne kaj taa za koja mi beshe upatot zoshto zamina vo stranstvo na nekoe vreme, pa trebashe da smenam)

19. Dina911

Dina911 Популарен член

И јас немам уште, освен исцедок, ама и тој не е нешто многу, чинам на почеток на 9ти и повеке го инав. Е сега на последниот вагинален рачен преглед докторката брцна малку посилно за да го испровоцира, и тој ден и утредента малку кафеав исцедок и сега пак ништо. Чекам да фати некоја болка ако не ми рекоа да одиме со провокација па ке видиме што ке биде :) овие неколку дена немам седнато да одморам, да завршам некои обврски на работа и по дома, а може и ке му помогнам да се спушти :)

Bella* likes this.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Цела ноќ спиев без ни еднаш да станам за тоалет. Е ова се викало бременост, сега вас “ништо не ми е” можам да ве сфатам :)
    Малава е горе во ребра сместена не ни ме притиска доле па си викам карлично да не е изместена?
    @Viki tonci како го чувствуваш карлично бебето? Нешто слично или?