Ние сме во иста куќа ама на прсти се брои кога го чувала ама сега ќе и го тупнам не за друго паничарка е туфка лелека, плус се испокара таму со сите од чистачка до доктор, само полошо ми направи @Bella* баш вака 24/7
Мешиња од синоќа главата многу ме боли синоќа дури и солзи ми течеа од што ме болеше сум легнала заспала ама се будев два пати за во вц сеуште ме болеше дури сабајлр кога се разбудив не ме болеше но еве срга пак почнува да ме наболува. Мерев притисок 120 со 63 ми е инаку до сеа на контроли а ј дома кога сум мерела ми бил стално 110 со 60. Незнам што да направам со се пробав овошје лимон сок вода се напив и б6 и витамин ц ама ништо не ми помага.
Denes eve dva pati povrstiv du sega mi se vrti losi pritisok 90/50 nz piev pesi pivrstiv sega lezam ne mi e dobro ic
Колковите ме болат лево и десно што лежам на нив, иако лежам на перници. Чаре некој или некоја идеја како подобро да се наместам?
Пробај одвреме навреме малку вежби за колковите,оние кружни движења,како на курс ако си била. Мене ми помага. Или ако имаш топка дома,уште подобро.
Ох мамички леукпцитите во мокрача 125 сега пак уринокултура предходниот пат правев немаше ништо како може да ги стабилизирам ? Нешто природно освен брусница а пецкање нешто немам .. дали е нормално или ...?
Благодарам за одговорот @paleska3. Кај овој доктор бев да ми даде извештај зашто на почеток имав болки и останав на боледување па мислев да не пишал така за да ми одобрат боледување, не знам. Инаку не е комуникативен воопшто. А и матичната го виде мислењето и не искоментира ништо, а таа досега ме нема гледано вагинално освен за брисеви во 12 недела. Некако се исплашив од дијагнозата
Денес на контрола и прво CTG . Засега е добро се,CTG мирно, бебе е карлично а постелката е скроз ниско. Дефинитивно ќе треба со царски рез. Према процена на др.може ќе треба порано да се направи некаде околу 37 недела заради зрелост на постелка и лакуни. За две недели контрола па ќе знаеме дефинитивно. Сега сме 33 недела.Сакам да си седи до крај ама не зависи од мене
Ако не те прегледал овој доктор тогаш сигурно за боледувањето е напишано така во извештај. За да знаат дали е омекнато мора да те прегледаат со рака. Така да најверојатно е за боледувањето и цервикс обично мерат на втор скрининг.
Ме прегледа со рака, баш затоа ми е страв. Инаку знам дека не може да знае. Уште малку ќе одам на втор скрининг па ќе прашам таму. Исто ми рече дека имам многу исцедок, можно е некоја бактерија да имам, а пред еден месец на брисевите се беше чисто, а немам ни чешање ни ништо. Бел е исцедокот како бело прање нешто. Нормално ли е тоа? На почеток немав воопшто исцедок, претходниов месец беше како вода, сега е бел, мирис нема.
Кога бев на скрининг во Чаир, докторката таму ми рече од 34та недела треба да одам таму ако сакам таму да се пораѓам. Денес ја прашав матичната, рече нема потреба од упат за тоа. Дали може дирекно да се појавам во Чаир некое сабајле, или има број нешо за закажување? Не барам конкретен доктор, така да не е битно кај кој би била.
Кога ќе се породам,на ќерка ми ќе и купам трамболина(така ли се викаше тоа за скокање?).Чисто да си продолжи со скокањето...Долен ѕид лом ме направи,само скока. Поздрав до трета смена,јас само втора одам. Шлафен во 23часот
И јас имам зголемен исцедок во второ тромесечие и исто се пожалив кај докторот па направивме брис и излезе кандида, не мора да значи дека има бактерија или пак дека нешто има воопшто. Во врска со цервиксот те молам побарај да го проверат на вториот скрининг, сепак не е работа за занемарување.
Обавезно ќе побарам, има скоро цел месец до него ама сепак сум дома, мирувам, и се надевам нема ништо лошо да се случи за еден месец.
Jas prvata kontrola vo Cair ja napraviv vo 36ta, so upat od maticnata, a posle toa celo vreme odev samo taka bez upat, so izveshtajot od prethodnata kontrola (kaj drug d-r, ne kaj taa za koja mi beshe upatot zoshto zamina vo stranstvo na nekoe vreme, pa trebashe da smenam)
И јас немам уште, освен исцедок, ама и тој не е нешто многу, чинам на почеток на 9ти и повеке го инав. Е сега на последниот вагинален рачен преглед докторката брцна малку посилно за да го испровоцира, и тој ден и утредента малку кафеав исцедок и сега пак ништо. Чекам да фати некоја болка ако не ми рекоа да одиме со провокација па ке видиме што ке биде овие неколку дена немам седнато да одморам, да завршам некои обврски на работа и по дома, а може и ке му помогнам да се спушти
Цела ноќ спиев без ни еднаш да станам за тоалет. Е ова се викало бременост, сега вас “ништо не ми е” можам да ве сфатам Малава е горе во ребра сместена не ни ме притиска доле па си викам карлично да не е изместена? @Viki tonci како го чувствуваш карлично бебето? Нешто слично или?